Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Fiasteto

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12908 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Fiasteto

Punctul de belvedere de pe Fiasteto.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Fiasteto - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Parte a Asaului vazuta de pe Piatra Uriasului piatra uriasului asau
Parte a Asaului vazuta de pe Piatra Uriasului
Terasamente Frumoasa Garciu cariera pietris nisip
Terasamente
Biserica din Stanila biserica stanila nehoiu
Biserica din Stanila
3401 Sapientia lac universitate Targu Mures
3401
Strâmtura de la Jitia de Jos - 1 Stramtura Jitia de Jos
Strâmtura de la Jitia de Jos - 1
Cabana părăsită, de lângă Lacul lui Busuioc Lacul Busuioc Schitul Dealu Sarii
Cabana părăsită, de lângă Lacul lui Busuioc
Baia Saracilor Baile Tusnad baia saracilor preotilor
Baia Saracilor
Monument comemorativ  tulghes
Monument comemorativ
Cele doua pahare Alba Iulia santurile cetatii
Cele doua pahare
Pod cale ferata Lunca de Sus
Pod cale ferata

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Fiasteto!

Vizitati Fiasteto si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Atia, se afla la 2,09 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Atia: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare. Mai multe stanci izolate sunt imprastiate in cuprinsul ei, printre care si Claia Mare, nume ce ne apartine.
Piscul Cetatii Mici Jigodin Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Baile Fortyogo La fel am gasit si eu in jurul ascunzisului, multa mizerie, ceea ce m-a facut sa trec odata pe langa locatie, dar revenind, in cele din urma am descoperit cutia. Din pacate langa ascunzis este depozitat o gramada mare de balegar.
Cetatea taraneasca Jimbor Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa. Deasupra satului, pe varful dealului, gasim cetatea taraneasca, construita in secolul al XIV-lea, avand rol de aparare.
Cabina panoramica Piatra Poienii Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului. Acestea sunt unice in Romania, dar chiar si in Europa gasesti rar asemenea constructii.
Cotormani Cotormani, satul ascuns.
Biserica Reformata Mica Targu Mures Cutiuta e bine ascunsa dar totusi poate fi gasita foarte usor.
Fantana alba In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata. Aria naturala protejata, cu o arie de 85 km2, se intinde pe o lungime de 17 km, de-a lungul vaii paraului Bogata.
Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Cascada Supanu O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. La a doua tentativa, am reusit.
Pasul Vlahita Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Am cautat in 2 zile diferite cutia.
Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni Cel mai popular izvor al satului este cel de langa drumul principal al localitatii, din fata fostei fabricii de tigla. Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala.
Izvorul parcarii Magherani Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese. Izvorul de langa parcare a fost asigurat cu perete din piatra, putand astfel lua apa intr-un mod mai comod.
Lacul Verde Sovata Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu.
Statuia Arcasul Targu Mures Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila.
Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn. Aceste scari s-au deteriorat, singura modalitate de a urca pe varful Toaca fiind poteca turistica alunecoasa si nesigura.
Biserica reformata din Talisoara Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Lacul Iapa Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural. Este consecinta unei masive alunecari de pamant pornite, in jurul anului 2010, de pe unul dintre versantii paraului Iapa, a carei limba a blocat complet curgerea paraului Iapa, afluent al Bistritei.
Biserica unitariana Piata David Ferencz Targu Mures Parohia si biserica unitariana - Piata Dávid Ferencz - Targu Mures.
Casa Prieteniei Zagar Casa parohiala construita in 1794, precum si fostele locuinte ale profesorilor au fost partial reconstruite si renovate intre anii 2007-2008. Cu ajutorul mostenirii lui Johann Bretz, originar din Zagar, a fost construita Casa Prieteniei (Haus der Begegnung in limba germana).
Casa fluturilor tropicali Praid Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor. Fluturi exotice pot fi observati aici, zburand liber printre plante exotice.
Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Monumentul Skariatin Sighisoara In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Baile Dungo Craciunel Ar merita o atentie mai mare acest loc. Baile au fost pentru prima data reconstruite in anul 2006, forma actuala primind-o in 2019, prin efortul comunitatii.
Izvoarele de apa minerala Selters Din aceasta cauza, la inceputul secolului XX-lea apa minerala de aici a fost imbuteliata sub numele de Selters Secuiesc, iar numele locului a fost schimbat in Selters. Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania.
Panorama Sfantu Gheorghe Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere.
Biserica catolica Polonita Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Casuta de pe muntele Cucu Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu. Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Au ajuns.
Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar. In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial.
Rusi Biserica fortificata evanghelica din Rusi, una dintre cele 3 existente in localitate, este intr-o stare avansata de degradare. Am gasit cutiuta.
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Fiasteto
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos. Ascunzisul poate fi gasit destul de usor.
  • Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o. Vizitand multe manastiri si biserici din Moldova, am observat asemanarea acesteia cu cele de mai sus amintite si am admirat elementele ei de arhitectura, care m-au transpus pe plaiuri moldave.
  • La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.
  • Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Cu siguranta o s-o mai caut cu alt prilej.
  • Deja iarna a sosit aici, brazii erau acoperiti de zapada. Cutia este in conditii foarte bune.
  • Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti. Trovanti de dimensiuni mai mici pot fi gasite in majoritatea gresiilor carbonatice din zona Carpatilor de Intorsura, pe linia formatiunilor numite flysh (fost tarm de mare in vremuri geologice).
  • Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.
  • Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului. Am renuntat insa, deoarece nu am gasit un ascunzis sigur.
  • Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Multumim pentru lectia de geologie.
  • Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. Am rugat urmatorii gasitori, sa anunte pe com, daca scot moneda din cutie.
  • Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici. Locul este frumos renovat.
  • Harabeck si Iris (UC Team). In Travel bug.
  • Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Un ascunzis bine amplasat si bine amenajat. Am gasit cutia in buna stare, cu interiorul relativ uscat, chiar si pixul era functional.
  • Am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita. Am pornit din Calimanel, trecand pe langa o cariera de piatra, respectiv stancile unde exerseaza cataratorii localnici.
  • Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
  • Am gasit geocutia, impreuna cu elevii, Tornabacsi.
  • Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei. Cum apar indicate prin ghiduri cele care-l au in pozitie centrala pe Domnul Lomasel.
  • Cum ascunzisul initial nu a rezistat si nici sanse de a fi reabilitat nu am intrevazut, am hotarat schimbarea locatiei, adaugand si un plus de interes obiectivului.
  • In apropierea partiei de schi Csipike se afla mai multe izvoare minerale. Este interesant, ca cel mai aproape se afla izvorul Piricske, iar izvorul cu numele de Csipike se afla putin mai departe in padure.
  • Desi am baleiat pe o raza suficient de generoasa, dar nu exagerata, n-am putut dibui ascunzisul. Avand incredere atat in gps-ul nostru, cat si in coordonatele precizate pe site.
  • Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat. A fost un week-end de exceptie (nu numai meteo).
  • Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Merita toti banii locatia propusa, si pentru setea sufletului, si pentru setea trupului.
  • Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Cand sa abandonez, Taaa-taa.
  • Cu lanterna am gasit geocutia.
  • Am gasit cutiuta.
  • Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. Cetatea Harom a fost construita in secolul al XII.
  • Comentariul tau nu are nici o valoare informationala. Data gasirii geocutiei apare langa comentariu, nu este nevoie sa fie inclusa si in text.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Fiasteto? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 8 zile!