Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Gorodisul - Sandominic

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13492 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Gorodisul - Sandominic

De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Gorodisul - Sandominic - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Gorodisul - Sandominic (in total 22 poze):

Spre cariera de piatra
Spre cariera de piatra
Pereti rosii
Pereti rosii
Curtea carierei
Curtea carierei
Drumul de pe culme
Drumul de pe culme
Intrarea
Intrarea
Terasa
Terasa

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Gorodisul Sandominic!

>>> Vizitati Gorodisul - Sandominic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Sandominic, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,12 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sandominic: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Biserica catolica - Sandominic

Biserica catolica - Sandominic la 1,1 km
Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic. Biserica romano-catolica impreuna cu zidul de incinta este monument istoric, HR-II-m-A-12963.
Turnul Ciuntit Tomesti

Turnul Ciuntit Tomesti la 1,6 km
Se afla la 1 km nord-vest de sat, pe o creasta de 767 m. N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul.
Baile Sfanta Ana - Tomesti

Baile Sfanta Ana - Tomesti la 2 km
Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma - Tomesti

Biserica catolica Sfantul Apostol Toma - Tomesti la 2,5 km
In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776. Pe clopotnita bisericii se afla un cadran solar, asociat cu trasul clopotelor de la amiaza.
Capela Sfanta Ana - Tomesti

Capela Sfanta Ana - Tomesti la 2,9 km
Capela a fost construita de o bogata familie locala, Sandor, in 1861. Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Carta

Carta la 4,8 km
Impreuna cu Ineu, Danesti si Madarasi au format parohia Csíknagyboldogasszony, din care pe parcurs ultimele doua sate s-au desprins. Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus.
Varful Gretes Izvoru Muresului

Varful Gretes Izvoru Muresului la 5,9 km
Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Baile Madicea Carta

Baile Madicea Carta la 6,2 km
In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea.
Izvorul Maria Izvoru Muresului

Izvorul Maria Izvoru Muresului la 6,9 km
Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes.
Baile Dugas 2 Danesti

Baile Dugas 2 Danesti la 7,6 km
Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Capela Sfanta Elena Nadejdea

Capela Sfanta Elena Nadejdea la 8,4 km
Unii autori antici afirma ca Helena era concubina lui Constantiu, alti o numesc sotia lui. Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Popasul cu priveliste Izvoru Muresului

Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 8,5 km
De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat. Vom gasi aici un loc de odihna, amenajat cu masa si banci.
Viaductul feroviar Caracau Livezi-Ciuc

Viaductul feroviar Caracau Livezi-Ciuc la 9,1 km
A fost dat in folosinta la 18 octombrie 1897. Se afla pe tronsonul de cale ferata Miercurea Ciuc - Ghimes, in perimetrul comunei Mihaileni, intre localitatile Livezi-Ciuc si Nadejdea.
Viaductul Caracau Livez-Ciuc

Viaductul Caracau Livez-Ciuc la 9,2 km
Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Capela Sfantul Anton de la Madaras

Capela Sfantul Anton de la Madaras la 9,2 km
In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea. La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv.

Gorodisul Sandominic in limba maghiara - magyarul: Garados-kőbánya Csíkszentdomokos

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Gorodisul
  • Localizare pozitie pe harta Sandominic
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Izvorul Recea In ploaie. Dimineata am pornit in ploaie, dar intre timp s-a facut vreme frumoasa. La ora 12:09 am gasit geocutia.
  • Cetatea de pamant uitata Fara furca, la cetatea de pamant uitata. Pentru ziua de azi, ne-am propus o mica tura in circuit, pornind din Frumoasa, urcand pe Drumul Muntelui pana pe Muntele Paganul, vizitand apoi Cetatea de pamant uitata, cu coborare la Baile Cibre si intoarcere in sat.Am ales aceasta zi de primavara timpurie, pentru a evita o eventuala intalnire cu caini ciobanesti.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni. Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Linistea - cea transcedentala, nu doar cea sonora - stapaneste nu doar spatiul dimprejur ci si timpul.
  • Izvorul Koncsag - Baile Tusnad Buna apa de izvor. Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri. Dupa ce ne-a delectat cu apa de la cele trei izvorase amenajate, am cautat cutia, pe care am gasit-o in buna stare.
  • Izvorul de pe strada Mestecanisului Apa nepotabila. Am ajuns la fata locului in jurul amiezii. Izvorul era inconjurat de localnicii, care carau apa, unii pentru baut, alti pentru gradina.
  • Dealul Kolcza - Sfantu Gheorghe Groapa sau dealul Kolcza. Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli. De fapt, ea a gasit geocutia prima, iar eu primul :-).
  • Piatra Gaurita - Talisoara Gaura cu plin. La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani). Am avut timp sa deviem trei sferturi de kilometru din soseaua Varghis-Talisoara.

Ai ajuns in Sandominic si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Gorodisul? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 10 luni si 22 zile!