Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Izvorul Oltului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3065 atractii turistice, 13478 poze si 1445 comentarii)
 

Pixel
Izvorul Oltului

Izvorul geografic al Oltului

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Izvorul Oltului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Izvorul Oltului (in total 12 poze):

Spre Sipos
Spre Sipos
Stana
Stana
Intersectie
Intersectie
Covacipeter
Covacipeter
Proprietate privata
Proprietate privata
Bisericuta
Bisericuta

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izvorul Oltului!

Vizitati Izvorul Oltului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Covacipeter, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,15 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Ciofronca

Ciofronca la 4,7 km
Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia.
Pestera Sugau Muntii Giurgeu

Pestera Sugau Muntii Giurgeu la 5 km
Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri. Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua. Am gasit geocutia.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 6 km
In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Izvorul Muresului Arama Neagra

Izvorul Muresului Arama Neagra la 6 km
Pe varful Fagul Mures trecem pe langa o stana, apoi langa un izvor imprejmuit cu gard. Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Piatra Potcoavei

Piatra Potcoavei la 6,7 km
Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta.
Poiana Alba

Poiana Alba la 6,7 km
Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte.
Varful Hasmasul Mare

Varful Hasmasul Mare la 7,2 km
Cum terenul in zona e accidentat, am renuntat usor sa masor distanta - indiferent de directie.
Trambulina sarituri schi Valea Stramba

Trambulina sarituri schi Valea Stramba la 8 km
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa). Odinioara au fost organizate aici campionate nationale, chiar si concursuri internationale.
Drumul care coboara la parau Gheorgheni

Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 8,2 km
Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919). Astazi se numeste strada Doua poduri, deoarece aici erau doua poduri de lemn, unul langa altul.
Popasul cu priveliste Izvoru Muresului

Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 8,7 km
Vom gasi aici un loc de odihna, amenajat cu masa si banci. De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului

Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului la 9,5 km
Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici. Pe partea geografica stanga se afla un izvor pretios, indicat si cu o tablita.
Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni

Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni la 9,5 km
Pe strada Belchiei numarul 70 din municipiul Gheorgheni se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice. Dateaza din secolul al XIX-lea.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 9,6 km
La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci. Moara de apa Tinka, construita in 1867, este ultima care a mai ramas.

Izvorul Oltului in limba maghiara - magyarul: Olt forrás

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Izvorul Oltului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Piatra cu caldare mare - Piatra Soimului - Oituz Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin. Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul. A fost usor de gasit si geocutia.
  • Stanca Bufnitei - Muntele Iavardi Cutie noua la Stanca Bufnitei. Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Prilej cu care am cautat din nou cutia, dar tot fara succes.
  • Pestera Stanciului - Muntii Piatra Craiului Comoara din Pestera Stanciului. Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii. Intreaga parte de intrare trebuie periata pentru a gasi ascunzisul.
  • Parcul Arpad - Turia Nu 8, ci 9!. Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme. Am gasit-o intr-o stare foarte buna.
  • Dealul Borzos - Lisnau Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului. Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului. Dealul Cetatii si muntele Borzos sunt legate printr-o sa ingusta.
  • Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna Titlul comentariului. Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Nu ofera informatie in plus.
  • Dealul Cetatii - Campul Cetatii Alunul cu comoara. Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii. Am mai gasit si vechea geocutie, disparuta acum.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izvorul Oltului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 10 luni si 14 zile!