Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lazaresti

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Lazaresti mult timp a fost satul cel mai sudic al Ciucului de Jos. Se aseaza la punctul de intalnire ale paraurilor Tusnad si Hi, la numai 3 km de Cozmeni.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lazaresti - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

O alta bestie fioroasa Casolt Kastenholz
O alta bestie fioroasa
Zid zid cetatea Harom
Zid
Piramidele privite dinspre sosea Apold piramide
Piramidele privite dinspre sosea
Dinspre cetatea Dinogetia terme romane Dinogetia
Dinspre cetatea Dinogetia
Sus, unde nu am ajuns Sovata Adrenalin Plus
Sus, unde nu am ajuns
Beton Cheile Corcoaia
Beton
Trei Scaune Baia Hammas paraul Jombor
Trei Scaune
Fereastra Sansimion
Fereastra
Bazin mic Baile Lazaresti
Bazin mic
Argamum 8 Argamum
Argamum 8
Taur Banita pestera Bolii
Taur
Curtea carierei cariera Gorodis Garados Sandominic
Curtea carierei

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lazaresti!

Vizitati Lazaresti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Lazaresti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,78 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Lazaresti: 3
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lazaresti?
(detalii dupa autentificare)
Baile Nadas - Tusnadu Nou la 2,8 km
Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina. Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajările turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari.
Cozmeni la 3 km
Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Dar nu si cutia. Aceste legi satesti, caracteristice autonomiei si autoguvernarii traditionale secuiesti au analogii in Europa vremii numai in cazul unor comunitati din Ţarile de Jos.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges la 3,5 km
Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici. Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului.
Mlastina Benes Vrabia la 4,1 km
Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia. Mlastina Benes, Vrabia.
Baile Fantana Sarata la 6 km
Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas. Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie. Prezentam pe scurt istoria recenta a bailor pentru a intelege dezamagirea la vederea starii actuale.
Biserica catolica Cetatuia la 6,5 km
Satul Cetatuia se afla la sud de Sansimion, pe terasa din stanga Oltului, la o altitudine de 662 m, la 18 km sud de Miercurea-Ciuc. Am avut noroc, poarta exterioara fiind deschisa, sa intru in curtea interioara a bisericii. In 1992 avea 992 locuitori.
Varful Cetatii I Baile Tusnad la 6,5 km
Am gasit intr-o zi fara soare. A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere. Varful Cetatii - Baile Tusnad.
Apa Rosie Baile Tusnad la 6,6 km
Am cautat ce am cautat, as zice ca am acoperit tot ce era metalic in zona coordonatelor, ba chiar si prin prejur, insa cum n-am gasit nimic magnetic am cazut de acord ca geocutia lipseste. La iesirea nordica din Tusnad, e usor de gasit.
Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad la 6,8 km
Asaltul final a fost un succes. Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului.
Varful Cetatii II Baile Tusnad la 6,8 km
Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Am gasit aceasta geocutie.
Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 7 km
Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii. Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire.
Sub podul CFR Baile Tusnad la 7,5 km
Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Am gasit repede si usor aceasta geocutie.
Tinovul Mohos la 7,5 km
Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac. Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. Numele de Mohos inseamna loc cu muschi, ceea ce subliniaza caracterul de mlastina oligotrofa.
Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 7,7 km
Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana.
Copacul lui Tarzan Lacul Sfanta Ana la 7,9 km
Copacul lui Tarzan - Lacul Sfanta Ana. Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului. Daca va intereseaza povestea copacului, cereti paznicului sa va povesteasca.

Lazaresti in limba maghiara - magyarul: Római katolikus templom Lázárfalva

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lazaresti
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Stanca Cucului de la Bogata Piatra cu piton?. Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Iar accesul pana la geocutie este unul comod.
  • Cascada Vanatara Dimineata. Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia.
  • Dealul Melcilor Minunata zona. In pe, out picture.
  • Pseudosphaera - Targu Mures Pseudosphaera. A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Constructia mi se pare extrem de interesanta, pacat ca locul este neingrijit.
  • Treptele Rakoczi - Targu Mures Cutiuta a disparut. Cutiuta nu mai e la locul ei si nu e nici in vecinatatea ascunzisului. Sesizez proprietarul ascunzisului sa puna o cutiuta noua.
  • Piatra cu caldare mare - Piatra Soimului - Oituz Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin. Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul. A fost usor de gasit si geocutia.
  • Crucea dr Iacomi - Muntele Cernegura Crucea Dr Iacomi. Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare. Am mutat-o la baza aceluiasi copac, la 30 cm distanta de locul original, intre radacini, la loc uscat, lasand-o usor intredeschisa si pe verticala pentru a se scurge apa si usca in timp.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lazaresti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!