Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Liniste vesnica - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Liniste vesnica

Liniste vesnica, atractii turistice

Liniste vesnica..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Cateva poze din albumul foto Liniste vesnica:

Mormant
Mormant

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Liniste vesnica! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Liniste vesnica si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Laz-Soimus, se afla la 2,15 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Liniste vesnica?
- Biserica reformata Goagiu la 3,7 km.
- Muzeul palariilor de paie Criseni la 4,3 km. Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni.
- Biserica reformata Bezid la 5,8 km. In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin. Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra.
- Zidul Plangerii Bezidu Nou la 7,2 km.
- Dealul cu lavanda Bezid la 7,3 km. In 2023 se organizeaza Zilele portilor deschise, intre 20 iunie si 9 iulie, zilnic inte orele 10-21.
- Pe malul lacului Bezidu Nou la 7,8 km. Am gasit doar butelii de bere goale. Eram in graba, si doar prin trecere, dar am zis sa nu plec fara a cauta acest ascunzis.
- Lavanda Montana Transylvania Cechesti la 7,9 km. In apropierea locatiei se poate parca langa terenul de fotbal.
- Arboretul Chamaecyparis Lawsonia la 7,9 km.
- Lacul Cristuru Secuiesc la 8 km.
- Concretiunile paraului Roua la 8,2 km. Canyon si cascada spectaculoasa pe paraul Roua. Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m, apoi am pornit pe jos sa caut geocutia, respectiv sa descopar concretiunile paraului Roua.
- Lacul Ruganesti la 9,4 km.
- Oaza Nicoleni la 9,5 km.
- Podul acoperit Cadaciu Mic la 10,8 km.
- Gradina de Lavanda Cristuru Secuiesc la 11,1 km. In anul 2023 are loc cea de-a sasea recolta de lavanda de la plantatia Dianna Manufaktura, incepand cu 24 iunie.
- Baile Sarate Cristuru Secuiesc la 13 km. Baile sarate, o experienta deosebita. In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu.
- Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 14,9 km. In gradina se afla o bicicleta vopsita, probabil folosita pentru pozat, dar nu avem informatii despre o eventuala posibilitate de vizitare a gradinii.
- Lacul Crab Porumbenii Mari la 15,3 km. In ea locuia o femeie instarita, dar rea, vaduva Crab, impreuna cu fiica ei urata, si frumoasa ei fiica vitrega. New Year. Found it in a short trip on New Year's Day. Am gasit cutia. Am gasit geocutia.
- Turn de observatie Varful Aramei Cireseni la 15,4 km. In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie.
- Fiasteto la 15,5 km. Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna. Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
- Atia la 16,1 km.
- Cavitatile de langa Sansimion la 16,8 km. Ele dateaza din timpul navalirii tatarilor.
- Clopotnita si biserica reformata Sansimion la 17,4 km.
- Un fel de cetate Porumbenii Mari la 17,6 km. Langa Fantana printesei indurerate, pe malul paraului Taietura, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate.
- Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 17,6 km. Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
- Turnul inclinat Cireseni la 17,7 km. In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
- Piatra Siclodului la 17,9 km. La inceput urmarim un drum de caruta, apoi o poteca prin padure.
- Panorama Corund la 18,1 km.
- Gradina pasarilor ornamentale Corund la 18,3 km. In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
- Dealul Melcului Corund la 19 km. Este considerat cea mai mare ocurenta de aragonit din Romania, fiind rezervatie inca din 1980. In drum spre casa. M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Geocutie noua la Dealul Melcului. Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv.
- Fantana cu apa sarata Corund la 19 km. Este o apa sarata, bicarbonatata, calduta, continand fier, dioxid de carbon si magneziu, fiind suprasaturat cu minerale dizolvate. Provocare si satisfactie. Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery, unde trebuie sa rezolvi acasa cuvinte incrucisate, inainte sa afli coordonatele ascunzisului.
- Pasul Calonda la 19,2 km. Cautand hotarat. De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis.
- Piatra cu Gaura Corund la 19,3 km. Piatra cu Gaura. Frumos loc, interesanta Gaura.
- Lavenderland Chendu la 19,5 km. In fiecare an aici se organizeaza festivalul cultural Lavenderland Fest, cu programe si activitati pentru copii, concerte, si targ cu produse specifice.
- Troita Sfanta Maria Regina Lupeni la 20 km. Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors. Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
- Observatorul Cuibul de Vultur Ocna de Jos la 20,2 km.
- Piatra Moritz Corund la 20,3 km. Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
- Cetatea taraneasca Saschiz la 20,6 km.
- Muntele de sare Praid la 20,6 km. O vizita cu gust putin amar. Din păcate vizita la Canionul de Sare ne-a lăsat un gust mai puțin sărat și mai mult amar. Poteca educativa Muntele de sare Praid. Am parcurs poteca educativa din rezervatia naturala Muntele de sare de langa Praid.
- Biserica evanghelica lutherana Saschiz la 20,7 km.
- Biserica lutherana Tigmandru la 20,8 km.
- Biserica lutherana Hetiur la 20,8 km. Iar numele de Erenberg, din 1417, indica populatia saseasca a localitatii. Langa sosea. Dupa o pauza de masa, am luat desertul: am gasit cutia.
- Dealul Gordon Lupeni la 20,9 km. Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
- Biserica catolica Polonita la 21,1 km. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
- Monumentul Skariatin Sighisoara la 21,2 km. In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.

Liniste vesnica in limba maghiara - magyarul: Örök nyugalom

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Liniste vesnica
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Un loc parasit si linistit - Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Liniste vesnica? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.