Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Manastirea Fagetel

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13508 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Manastirea Fagetel

Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Interesant prin aspectul arhitectural si prin istoric, un loc de reculegere spirituala, dar si un punct de plecare-sosire pentru cateva trasee de drumetie prin Muntii Ciucului sau ai Hasmasului.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Manastirea Fagetel - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Manastirea Fagetel (in total 11 poze):

Bisericuta
Bisericuta
Naosul
Naosul
Corpul chiliilor
Corpul chiliilor
Pavilion
Pavilion
Manastirea
Manastirea
Intrarea
Intrarea

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Fagetel!

Vizitati Manastirea Fagetel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Fagetel, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,68 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Manastirea Fagetel?
(detalii dupa autentificare)
Biserica ortodoxa - Fagetel la 1,8 km
Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format. Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia.
Muntele Frumos la 2,9 km
Am gasit usor cutia, aflata in buna stare.
Lacul de baraj Frumoasa la 3,9 km
Cu ocazia unei plimbari din tabara am gasit geocutia. Am fost primul care a gasit geocutia ascunsa langa lacul de acumulare de langa Frumoasa.
Cetatea de pamant uitata la 4,7 km
Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitata este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var. Pentru ziua de azi, ne-am propus o mica tura in circuit, pornind din Frumoasa, urcand pe Drumul Muntelui pana pe Muntele Paganul, vizitand apoi Cetatea de pamant uitata, cu coborare la Baile Cibre si intoarcere in sat.
Apa minerala de la Rompatel Nadejdea la 5,2 km
Apa minerala de la Rompatel contine calciu-magneziu-bicarbonat si depune tufa de calcar. Localnicii spun ca aceasta apa minerala are proprietati terapeutice, multi o folosesc chiar si azi. Am ajuns in acest loc, dupa ce am parcurs poteca Rompatel.
Muntele Mic Frumoasa la 5,3 km
Am primit urmatoarea instiintare de pe com. Cutia era ravasita, probabil gasita de animale salbatice.
Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la 5,8 km
Din Frumoasa porneste un traseu turistic marcat cu cruce rosie. In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei. Este descris pe placa informativa aflata in piata bisericii romano-catolice.
Baile Cibre Frumoasa la 5,9 km
La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. Aici se afla un loc cu un farmec aparte, Baile Cibre, recent renovate - Aici sarbatoreau cei din Frumoasa zilele 1 Mai. Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 5,9 km
Este poate a doua cea mai veche poarta secuiasca din judetul Harghita, si poate chiar din lume, care inca se afla la locul initial. Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Varful Colos Muntii Ciucului la 6,4 km
Colos este un varf remarcabil de 1246 m, aflat pe interfluviul Fisag-Olt al Muntilor Ciucului. Am pornit de langa Lacul de baraj Frumoasa, pe Drumul Fanului. Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. Interfluviul se desprinde din Capul Tubocos (1438 m) de pe culmea principala a Muntilor Ciucului si are, ca principale varfuri, Piricica (1292 m), Colos, Varful lui Alexandru (1170 m) si Varful Fagul Mare (1079 m).
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la 6,6 km
Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar. Centrul de expozitii prezinta trecutul militar al secuilor si rolul lor secular in apararea granitelor.
Viaductul Ladok la 7,4 km
Opera de arta feroviara, este singurul viaduct ramas neafectat in urma primului razboi mondial. Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Lunca de Sus la 7,5 km
Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie. Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului.
Baile Barzava la 7,6 km
Zona are o flora si fauna bogata. Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata). Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume.
Varful Viscolul Muntii Ciucului la 7,6 km
Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Dar Varful Viscolul este mai cunoscut, si mai accesibil. Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.

Manastirea Fagetel in limba maghiara - magyarul: Ortodox kolostor Bükkloka

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Manastirea Fagetel
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am pornit intr-o excursie de doua zile. Acest ascunzis a fost primul pe care l-am cautat in acea zi, un ascunzis practic drive-in.
  • Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna.
  • Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor. Banuiesc ca ei sunt singura sursa devenit a locasului de cult.
  • Buncarul de razboi Franzela neagra feliata si coenzima Q10. Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori. Am aflat ca coordonatele nu sunt precise.
  • Cetatea antica Dinogetia - Garvan Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice. De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor. Intrarea in perimetrul cetatii se afla la aproximativ 50 m de locul unde gasim panoul informativ.
  • Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani. In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri. Nici plantele nu vor sa ramana in urma-acum au soare, nu sunt frunze in copaci.
  • Orasul de Floci Tasli Bair. Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Fagetel? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 18 zile!