Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Manastirea Fagetel - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Manastirea Fagetel

Manastirea Fagetel | Unde este acest loc?

Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Interesant prin aspectul arhitectural si prin istoric, un loc de reculegere spirituala, dar si un punct de plecare-sosire pentru cateva trasee de drumetie prin Muntii Ciucului sau ai Hasmasului...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Vedere de pe Muntele Rata Bisericuta Naosul Corpul chiliilor Pavilion Manastirea Intrarea 8383 8384 8386 Confirmare. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Fagetel! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Manastirea Fagetel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Fagetel, se afla la 1.68 km distanta.
Cazare

Cazare Fagetel (Frumoasa, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Fagetel, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 2.42 km distanta: Pasul Ghimes - Muntele Paganilor (16 poze).
14714749401100
14714749411101
14714749421102
14714749431103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Manastirea Fagetel?
Troita cu palarie. Ce suie pe Drumul Muntelui, trece pe langa o frumoasa poiana cu izvor si amenajari pentru popas, ajunge in Poiana de pe Paganul Mic, unde se afla Capela Sfantul Laszlo, suie pana aproape de Varful Paganului si se opreste in Pasul Ghimes. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei. (obiectiv interesant cu geocutie)
Baile Cibre Judetul Harghita. La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. Din nou la Baile Cibre; noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul, am cercetat cu mult sarg locul cu pricina, dar, ca si injtaia data (cand am cautat insa in alta parte), tot fara succes.
Izvorul geografic al Trotusului. Iarna nu-i ca vara - Mulțumesc pentru consolidarea ascunzișului. (punct de interes turistic cu geocutie) Izvorul principal al Trotusului. (obiectiv turistic cu geocutie) Varful Colos. Scuze si multumiri - Mulțumirile sunt pentru că ai reamenajat ascunzișul cu o cutie nouă. (atractie turistica si geocutie) Viaductul Mina. Viaductul Mina a fost construit peste paraul Mina, pe linia de cale ferata 501 Miercurea Ciuc - Ghimes, langa satul Valea Garbea, apartinand comunei Lunca de Sus. Valea Garbea, de la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzișului, ca și indiciul oferit, sunt suficiente - inclusiv pentru satisfacția căutării și descoperirii -, pentru a găsi geocutia.
Viaductul Ladok. Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Lunca de Sus. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie. Fagul cu o suta de brate Judetul Harghita. Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Baile Barzava. Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. Barzava - a treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Varful Viscolul Judetul Bacau. Umezeala mare pe Viscolul - Am reușit să găsesc geocutia în pofida indicației puțin derutantă. Viaductul Caracau. Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct. Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.

Manastirea Fagetel in limba maghiara - magyarul: Ortodox kolostor Bükkloka

[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Manastirea Fagetel
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

 • Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor...
 • Frumuseti de prin partile Ghimesului - ...
 • Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Fagetel? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Pasul Ghimes
Pasul Ghimes
Zona Ghimesului incepe de la Pasul Ghimes, de sub varful Viscol.
Biserica ortodoxa
Biserica ortodoxa
Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltă parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.