Constructia a fost asezata pe o veche biserica cu elemente gotice. Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc.
In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta. Are mai multe usi, ferestre, balcoane si turnulete - constructia este clar o carpeala, dar totusi una atractiva, cu putina fantezie am putea sa-i zicem castel.
Izvorul a secat demult. Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu.
Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei. Contele Rhedey Zsigmond a murit in 1758 din cauza unei pleurezii.
Dealul Gordon Lupeni Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
Am gasit geocutia ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc.
Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Usor de pus mana pe ea :-). Prima geocutie gasita in Romania, sper sa urmeze sute inca.
Era o excursie foarte interesanta noaptea.
Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc.
Lacasul de cult, care a fost construit intre anii 1546-1557, figureaza pe lista monumentelor istorice din judetul Harghita cu codul cod LMI HR-II-a-B-12816. Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului. Unul dintre traseele - scurte - de acces la el trece pe langa Varful Sipotel, incalecand apoi un varf de peste 1600 m, antecamera a Ciudomirului.
Am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita.
Noul pod de pe DN13C inlocuieste podul metalic vechi de peste 100 de ani, scos din uz in urma cu mai bine de zece ani. La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare.
Am gasit usor cutia, aflata in buna stare.
Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Varful Tamaului este cam departe, spre vest.
Schitul Mastacan Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn. Din 2001 devine schit de calugari, dar cu cate un vietuitor pasager, abia din 2002 populandu-se prin venirea a 4 calugari de la Manastirea Ceahlau.
Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo. Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona.
Piatra Mica a Bufnitei Harghita-Bai Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri. Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde.
Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Una dintre aceste formatiuni este situata langa comuna Talisoara, aproape de drumul catre Racosu de Sus. La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani).
Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa. A fost construita probabil in anul 1708, conform inscriptiei de pe tablita memorativa partial distrusa, de la intrare.
Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare. Unii autori antici afirma ca Helena era concubina lui Constantiu, alti o numesc sotia lui.
Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs.
Sapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni. Cei sapte plopi, vizibili de la mare distanta de pe valea Muresului, se ridicau ca niste uriasi protectori ai orasului.
La inceput urmarim un drum de caruta, apoi o poteca prin padure. Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa.
Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653. Cladirea bisericii este inconjurata de un zid de incinta fortificata cu turnuri.
Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4. Cele doua cladiri, care se afla intr-un parc inchis, au fost construite pe baza proiectelor lui Rado Sandor, in stil secesionist, intre 1908 si 1911.
Saua Diecilor Muntii Suhard Dealul Dungo Craciunel De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo. Acest deal este cea mai mare depunere, gen vulcan noroios, din Transilvania.