Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Panorama Corund - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Panorama Corund, atractii turistice

Panorama Corund..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Cateva poze din albumul foto Panorama Corund:

Cruci 1
Cruci 1
Cruci 2
Cruci 2
Pe varful dealului
Pe varful dealului
Poarta secuiasca
Poarta secuiasca

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Panorama Corund! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Panorama Corund si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Corund, se afla la 1,27 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Corund: 11
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Panorama Corund?
- Piatra cu Gaura - Corund la 1,9 km. Piatra cu Gaura. Frumos loc, interesanta Gaura.
- Piatra Moritz - Corund la 3,2 km. Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
- Dealul Melcului Corund la 3,8 km. Este considerat cea mai mare ocurenta de aragonit din Romania, fiind rezervatie inca din 1980. In drum spre casa. M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Geocutie noua la Dealul Melcului. Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv.
- Pasul Calonda la 4,3 km. Cautand hotarat. De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis.
- Fantana cu apa sarata Corund la 4,8 km. Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Provocare si satisfactie. Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery, unde trebuie sa rezolvi acasa cuvinte incrucisate, inainte sa afli coordonatele ascunzisului.
- Lavanda Bokor Valea lui Pavel la 5,1 km. In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
- Atia la 6 km.
- Tinovul de la Fantana Brazilor la 6,9 km.
- Fiasteto la 7,7 km. Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna. Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
- Troita Sfanta Maria Regina Lupeni la 8,2 km. Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors. Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
- Observatorul Cuibul de Vultur Ocna de Jos la 8,6 km.
- Dealul Gordon Lupeni la 8,9 km. Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
- Belvedere Dealu la 9,8 km. Festivalul Prunelor. Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos.
- Muntele de sare Praid la 10,8 km. O vizita cu gust putin amar. Din păcate vizita la Canionul de Sare ne-a lăsat un gust mai puțin sărat și mai mult amar. Poteca educativa Muntele de sare Praid. Am parcurs poteca educativa din rezervatia naturala Muntele de sare de langa Praid.
- Casa rasturnata Praid la 11,3 km. In centrul Praidului, pe strada ANL nr 3, aproape de sediul de politie, respectiv blocurile ANL, gasim o casuta rasturnata, cu dimensiune de 8x5 metri. La mintea cocosului, intr-o lume rasturnata. Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard. De-a-ndoaselea. Am ajuns la Casa Răsturnată mai devreme decât trebuia, programul începând cu o oră mai târziu, așa că am privit-o de dincoace de gard.
- Salina Praid la 11,6 km. Salina Praid. O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit.
- Casa fluturilor tropicali Praid la 11,6 km. Fluturi exotice pot fi observati aici, zburand liber printre plante exotice.
- Cetatea Tartod la 11,7 km. Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este. Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
- Piatra Siclodului la 13 km. Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
- Podul acoperit Cadaciu Mic la 13,8 km.
- Cetatea Rabsonne la 13,9 km. Rabsonné vs. Rabsoné. Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Suna foarte pitoresc si misterios. Desi nu chiar "in drum", am decis sa caut acest loc.
- Piatra Pacurarului la 14,4 km. Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
- Varsag la 14,8 km. Un nou ascunzis langa turnul de belvedere. Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra.
- Biserica catolica Polonita la 14,8 km. Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi.
- Trambulina Polonita la 15 km. Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
- Turnul inclinat Cireseni la 15,2 km. In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
- Turn de observatie Varful Aramei Cireseni la 15,5 km. In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie.
- Oaza Nicoleni la 15,6 km.
- Cascada Varsag la 15,7 km. Denumirea in limba maghiara este Csorgókő, Piatra care picura.
- Barajul de la Zetea la 15,8 km.
- Izvorul Doisprezece Bucin la 15,8 km. Apa izvorului care se afla la jumatatea distantei dintre localitatea Bucin care apartine de comuna Praid, si partia de schi Bogdan, este numai buna de baut.
- Biserica reformata Goagiu la 16,3 km.
- Lacul de acumulare Sub Cetate la 16,8 km. Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare. Piramida din Apa. In data de 19 septembrie 2010 am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta. Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Mersi pentru ocazie. Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu.
- Izvorul Nadas Sovata la 17,5 km. Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor.
- Izvorul Maria Sovata la 17,5 km. Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
- Muzeul palariilor de paie Criseni la 17,5 km. Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata.
- Lacul Ursu Sovata la 18 km.
- Liniste vesnica la 18,1 km. Un loc parasit si linistit. Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina.
- Lacul Alunis Sovata la 18,2 km. Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid. Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
- Gara Mica Sovata la 18,2 km. In anul 1997 circulatia trenurilor pe calea ferata ingusta a fost inchisa. Poza nu ma lamureste. Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele. Foto lamuritoare. Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza. Blocul de beton. Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor.
- Lacul Verde Sovata la 18,2 km. Lacul Verde - Sovata. Pastele romano-catolic. Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu.
- Alee terapeutica Sovata la 18,3 km. Aleea este formata din materiale cu suprafete diferite, pe care mergand descult stimulam diferitele puncte reflexe ale talpii.
- Lacul Mierlei Sovata la 18,4 km. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala. Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
- Muntele de sare Sovata la 18,4 km. In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
- Lacul Paraschiva Sovata la 18,4 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
- Lacul Tivoli Sovata la 18,6 km. Lacul Tivoli - Sovata. Cred ca localizarea a fost incorecta. Din cate observ eu, poza atasata este facuta pe partea din sud-vest a lacului. Daca stalpul e cel bun, geocutia nu mai este. Oricât am scormonit la baza stâlpului în cauză n-am dat peste geocutie.
- Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 18,7 km. Este construita din piatra, pietris, lemn, caramida, con de brad si stiuleti de porumb.
- Parc aventura Adrenalin Plus Sovata la 18,7 km. Dupa exact o luna. Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa. Pastele Romano-Catolic II. Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus.
- Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc la 18,8 km. Este creatia sculptorului Zavaczki Walter.
- Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 18,8 km. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
- Parcul Central Odorheiu Secuiesc la 18,8 km. Green Odorhei. In data de 27 mai 2011 am gasit geocutia ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc.
- Lacul Crab Porumbenii Mari la 19,2 km. Langa Porumbenii Mari, in locul unde este azi lacul Crab, a fost candva o casa. New Year. Found it in a short trip on New Year's Day. Am gasit cutia. Am gasit geocutia.
- Cavitatile de langa Satu Mare la 19,3 km. Kolik - Satu Mare, Harghita. In data de 20 septembrie 2007 am gasit geocutia ascunsa langa cavitatea Kolik, satul Satu Mare, judetul Harghita.
- Lacul Ruganesti la 19,3 km.
- Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc la 19,4 km. Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar.
- Budvar la 19,4 km.
- Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc la 19,5 km. La initiativa unor civili care se intereseaza de astronomie, cu ajutorul orasului si a unor firme locale, cladirea observatorului a fost construita intre 1989-1991.
- Cimitirul vechi din Satu Mare la 19,9 km.
- Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc la 20,4 km. Fasia de padure incepe din vecinatatea capelei Inima lui Isus, si se termina la sensul giratoriu de la intersectia strazilor Rakoczi Ferenc si Kuvar.
- Capela lui Isus la 20,5 km. In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
- Lavanda Montana Transylvania Cechesti la 20,7 km. In apropierea locatiei se poate parca langa terenul de fotbal.
- Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 20,7 km. Este o statie traditionala a procesiunilor religioase de Paste.
- Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la 21 km. Stabilimentul clandestin se afla la marginea padurii.
- Valea paraului Feheres la 21,1 km.
- Zidul Plangerii Bezidu Nou la 21,3 km.
- Biserica reformata Bezid la 21,5 km. In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin. Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra.
- Fagul tunel Satu Mare la 21,7 km. Langa drum putem vedea un sir de case de vacanta.
- Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 21,8 km. Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
- Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 21,8 km. In gradina se afla o bicicleta vopsita, probabil folosita pentru pozat, dar nu avem informatii despre o eventuala posibilitate de vizitare a gradinii.
- Un fel de cetate Porumbenii Mari la 21,9 km. Langa Fantana printesei indurerate, pe malul paraului Taietura, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate.
- Izvorul Ozsvath la 22 km. Atentie la urcus mai degraba. Se urca pe cararea de langa izvor. Atentionari. 1.
- Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc la 22,1 km. Din departare pare doar un varf acoperit cu padure. Excursie de dupa-masa. Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa. Gasita. Am gasit aceasta geocutie.
- Pe malul lacului Bezidu Nou la 22,2 km. Am gasit doar butelii de bere goale. Eram in graba, si doar prin trecere, dar am zis sa nu plec fara a cauta acest ascunzis.
- Faneata Iadului la 22,3 km. Faneata Iadului, primul. Am ajuns la fata locului dupa inserare, dar ascunzisul poate fi cautat si noaptea.
- Dealul cu lavanda Bezid la 22,3 km. In 2023 se organizeaza Zilele portilor deschise, intre 20 iunie si 9 iulie, zilnic inte orele 10-21.
- Lacul Cristuru Secuiesc la 22,8 km.
- Sicasau la 22,9 km. Felicitari pentru ascunzis. Intr-o dimineață cu soare, cu prietenul meu, am găsit această geocutie. Impreuna cu niste prieteni din Cluj. Ne-am plimbat pe la Stanca Minunilor, apoi am vizitat Liban, Sicasau si Izvoare.
- Gradina de Lavanda Cristuru Secuiesc la 23 km. In gradina de lavanda se poate intra prin doua porti, prin intrarea de pe strada Kriza Janos 59, respectiv strada Szekely 9.
- Bucin la 23,6 km. O usoara plimbare. Dupa ce dimineata am gasit geocutia 14 Crosses, ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Un loc splendid. Am găsit, cu prietenul meu, și această geocutie.
- Baile Sarate Cristuru Secuiesc la 24,1 km. Baile sarate, o experienta deosebita. In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu.
- Piatra Ves Muntele Becheci la 24,2 km. Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii. Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
- Stanca Mesei la 24,3 km. Stanca Mesei. Am pornit de la Sovata, urmand drumul forestier de pe valea paraului Sebes.
- Sfinxul de la Izvoare la 24,5 km.
- Baile Homorod la 24,6 km. It is situated on road 13,18 km from Odorheiu Secuiesc, 34 km from MiercureaCiuc, and 6 km from Vlahita. Ascunzis mult mai bun. Am gasit si aceasta geocutie. Homorod. C Ultima oprire pe drum inapoi. Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam.
- Saca Mare la 25,1 km.
- Arboretul Chamaecyparis Lawsonia la 26 km.
- Concretiunile paraului Roua la 26,1 km. Canyon si cascada spectaculoasa pe paraul Roua. Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m, apoi am pornit pe jos sa caut geocutia, respectiv sa descopar concretiunile paraului Roua.
- Belvedere Capalnita la 26,4 km. Stancile sunt spectaculoase si de jos, iar de sus avem o priveliste deosebita.
- Dealul Cetatii Campul Cetatii la 26,9 km. Alunul cu comoara de pe Dealul Cetatii. Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii. Urcare obositoare. Dupa o urcare obositoare, am gasit cutia.
- Lacul cu arini la 27,2 km.
- Varful Amiaza la 27,3 km.
- Cavitatile de langa Sansimion la 27,5 km. Ele dateaza din timpul navalirii tatarilor.
- Clopotnita si biserica reformata Sansimion la 27,8 km.
- Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 27,9 km. Atractia principala o reprezinta o masa de 10 m2, pe care sunt prezentate machetele obiectivelor turistice mai cunoscute de pe Valea Nirajului Superior.
- Mocanita Sovata Campu Cetatii la 28 km. Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri. In lastaris. Pe locul ascunzisului a crescut un.

Panorama Corund in limba maghiara - magyarul: Korondi kilátó

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Panorama Corund
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Panorama Corund? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.