Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Pasul Ghimes - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Pasul Ghimes

Pasul Ghimes | Unde este acest loc?

Zona Ghimesului incepe de la Pasul Ghimes, de sub varful Viscol. Aici atinge punctul sau culminant drumul 12A care vine de la Miercurea Ciuc si ne duce spre Defileul Ghimesului...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Pasul Ghimes Odihna Casa. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pasul Ghimes! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Pasul Ghimes si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Izvorul Trotusului, se afla la 2.36 km distanta.
Cazare

Cazare Izvorul Trotusului (Lunca de Sus, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Izvorul Trotusului, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 1.68 km distanta: Pasul Ghimes - Muntele Paganilor (16 poze).
14714749401100
14714749411101
14714749421102
14714749431103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Pasul Ghimes?
Izvorul geografic al Trotusului. Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Iarna nu-i ca vara - Mulțumesc pentru consolidarea ascunzișului. (geoobiectiv cu geocutie)
(obiectiv turistic cu geocutie) Baile Barzava. Barzava - a treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata). Biserica romano-catolica din Nicolesti. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii. (atractie turistica si geocutie) Biserica catolica Sfantul Stefan. A fost reconstruita partial in 1846, cand s-a construit biserica noua in locul celui vechi. (obiectiv interesant cu geocutie)
Drumul Crucii. Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Viaductul Ladok. La 7.2 km. Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Biserica catolica. La 7.3 km. Mihaileni este vestit pentru Legile satesti adoptate in 1622 si 1639. Ascunzisul de la biserica din Mihaileni - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Viaductul Caracau. Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct. Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Viaductul Mina. Viaductul Mina a fost construit peste paraul Mina, pe linia de cale ferata 501 Miercurea Ciuc - Ghimes, langa satul Valea Garbea, apartinand comunei Lunca de Sus. Valea Garbea, de la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzișului, ca și indiciul oferit, sunt suficiente - inclusiv pentru satisfacția căutării și descoperirii -, pentru a găsi geocutia.
Viaductul feroviar Caracau. A fost dat in folosinta la 18 octombrie 1897.
Fagul cu o suta de brate. Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Dealul Cetatii. Dealul Cetatii - Soimeni-Ciuc.

Pasul Ghimes in limba maghiara - magyarul: Gyimesi hágó

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Pasul Ghimes
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

 • Pasul Ghimes - In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra...
 • Trasee de drumetie prin Pasul Ghimes - Iată două trasee de drumeție în circuit, având Pasul Ghimeș ca punct de tranzit, și care trec și pe la câteva alte geoascunzișuri: - https://www...
 • Cutia din Pasul Ghimes inca mai exista - De la Trekkingclub am aflat că în Pasul Ghimeș încă există ascunsă o cutie...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pasul Ghimes? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Manastirea Fagetel
Manastirea Fagetel
Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine.
Muntele Paganul
Muntele Paganul la 1.68 km
GR0279 Muntele Paganul

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.