Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Piatra Colibei

Atractii turistice (3217 atractii turistice, 12853 poze si 1412 comentarii) <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Piatra Colibei

Piatra Colibei

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra Colibei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Piatra Colibei (in total 7 poze):

Izvor
Izvor
Poarta
Poarta
Piatra Colibei
Piatra Colibei
Foisor
Foisor

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Colibei!

Vizitati Piatra Colibei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

... .. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Baile Chirui, se afla la 2,09 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Piatra Colibei?
(detalii dupa autentificare)
Cazemate si santuri antitanc - Vlahita la la 2,8 km.
Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei. Scopul liniei de aparare a fost apararea drumului montan spre depresiunea Ciucului, spre pasul Tolvajos.
Cascada Surduc Selters la la 3,4 km.
Partea vaii Varghisului, denumita Surduc, se afla la est de orasul Vlahita, intre Culmea Stejarului si Dealul Fagul Surducului. Acest loc, cu aspect de chei, se afla la nord-est de satul de vacanta Selters (Szeltersz).
Strada toaletelor Selters la la 3,5 km.
In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada. Nu aceasta este denumirea oficiala a strazii, care poate nici nu are vreuna.
Perla Vlahitei Vlahita la la 4,4 km.
Izvorul de apa minerala Delloi Selters la la 4,5 km.
Apa izvorului este captata intr-un inel de lemn. Izvorul de apa minerala Delloi se afla la 300 m distanta de izvorul Selters, in directia nord-est.
Izvoarele de apa minerala Selters la la 4,7 km.
Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania. Din aceasta cauza, la inceputul secolului XX-lea apa minerala de aici a fost imbuteliata sub numele de Selters Secuiesc, iar numele locului a fost schimbat in Selters.
Pasul Vlahita la la 4,8 km.
Pasul Vlahita este o coama la o altitudine de 980 m, este situat pe DN 13A la 36 km de la Odorheiu Secuiesc si la o distanta de 16 km de la Miercurea Ciuc. Este soseaua care desparte Harghita Centrala de Harghita de Sus, pe care traverseaza drumul national ce asigura legatura intre cele doua regiuni, ale Odorheiului si a Ciucului. Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc.
Pasul Tolvajos la la 5,2 km.
Baile sarate de la stufaris Lueta la la 6,1 km.
Alte denumiri sunt Baile Negre, respectiv Baile Balazs Jozsef. Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Hanul Suparatoarea Nevestelor Lueta la la 6,2 km.
Denumirea in limba maghiara este Asszony-bosszanto csarda. Hanul Suparatoarea Nevestelor se afla la intersectia drumurilor care vin dinspre Baile Chirui, Selters, respectiv Lueta.
Izvorul de apa minerala Lobogo Vlahita la la 6,9 km.
Ruinele forjei Vlahita la la 7 km.
La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje. Ciocanul hidraulic pentru prelucrarea fierului, construit aici, a functionat pana in anii 1990.
Izvorul de apa minerala Bradul Rotund Minele Lueta la la 7 km.

Piatra Colibei in limba maghiara - magyarul: Kalibáskő

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Colibei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Gasit in februarie - Inca era zapada. Impreuna cu prietenii din Odorhei.
  • Inlocuire cutie temporara la Piatra Colibei - Am vizitat astazi geocutia Piatra Colibei. Se pare ca geocutia initiala a disparut, deoarece cineva a schimbat geocutia cu una temporara.
  • Eskimos Friend The Birdie - Am scos azi din geocutie TB Eskimo's Friend The Birdie.
  • Buncarele de pe Piciorul Mare - Lunca de Jos: Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel. Cu ajutorul gps-ului insa nu puteam sa ratez buncarul nr.
  • Parcul Pompierilor - Baile Tusnad: Plimbare - Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o.
  • Turnu Rosu din Boita: Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :). Din cauza acestei proximitati cei mai multi cautatori (de pe com) gasesc aceasta cutiuta si se semneaza, dar pe site se logheaza dincolo.
  • Pestera Huda lui Papara: Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Precizia GPS-ului este destul de mica datorita vegetatiei si peretelui de stanca la baza caruia este ascunsa cutia.
  • Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa: Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii. Recomand poarta care se deschide din strada laterala.
  • Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe: Pinus silvestris - Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe. Pentru gasirea cutiei trebuie sa ai gps, plus un fel de experienta in cautarea geocutiilor.
  • Varful Bistriciorul: A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Uitandu-ma dupa chestii albe pe jos, am vazut ceva sub niste pietre unde e tabla veche cu varful Bistriciorul si asa am descoperit comoara.
  • Pasul Cavnic: Cutia din pas - Am gasit geocutia.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare: Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice. Gasindu-le destul de curate, avand in vedere imensa populatie care a poposit atunci pe pantele lor.
  • Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu: Fortificatia Casinu Nou - Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. In perioada 1940-1944 Ungaria a edificat Linia Arpad.
  • Parc aventura Adrenalin Plus - Sovata: Pastele Romano-Catolic II - Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dormea inca, somnul de iarna.
  • Biserica catolica - Valea Seaca - Sanzieni: Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca. Nu prea am vazut mare lucru nici din aceasta biserica.
  • Biserica unitariana din Calnic: Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale. Datorita ingeniozitatii cu care au fost realizate, partile componente fiind inbinate exclusiv cu cuie de lemn, sint unicate in judet.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Colibei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 1 luni si 10 de zile!