Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Sancraieni

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Sancraieni

Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Sancraieni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Sancraieni:

Cruci vechi
Cruci vechi
Fortificatie
Fortificatie
Intrare
Intrare
Cladirea bisericii
Cladirea bisericii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Sancraieni!

Vizitati Sancraieni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Sancraieni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,29 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sancraieni: 15
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Izvorul Andras Pista - Sancraieni

Izvorul Andras Pista - Sancraieni la 510 m
Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni

Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni la 550 m
Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala. Cel mai popular izvor al satului este cel de langa drumul principal al localitatii, din fata fostei fabricii de tigla.
Borsaros

Borsaros la 740 m
Nu am gasit cutia. Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie.
Baile Jigodin

GR0451
La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber. Baile Jigodin se afla la iesirea sudica din municipiul Miercurea-Ciuc, pe DN 12.
Coasta Pietroasa - Jigodin

Coasta Pietroasa - Jigodin la 3,1 km
Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Biserica catolica Sfantul Emeric Santimbru

Biserica catolica Sfantul Emeric Santimbru la 3,3 km
Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc. Constructia a fost asezata pe o veche biserica cu elemente gotice.
Stalp comemorativ cu cruce Santimbru

Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la 3,4 km
Sculptat din piatra de andezit, cu o inaltime de 4 m, poarta amprenta stilului baroc. Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia.
Izvorul Baile Jigodin

GR0253
Apele minerale carbogazoase care contin fier, bicarbon si saruri minerale sunt utilizate in baia calda cu 17 cazi, construita in anul 1957, si care a fost reabilitata de mai multe ori. Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt.
Conacul Henter Santimbru

Conacul Henter Santimbru la 3,6 km
Cladirea baroca, pe fundatii din secolul al XVII-lea, este in curs de restaurare. Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
Coasta Pietroasa

Coasta Pietroasa la 3,6 km
Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru

Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru la 4 km
Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est. Este un camp presarat cu stanci, tip gradina de pietre, unde gasim un izvor si un jgheab de adapare pentru animale.
Misentea

Misentea la 4,2 km
Este una din cele mai vechi asezari din Ciuc, datand din secolele XII-XIII-lea. Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior.
Biserica catolica Jigodin

Biserica catolica Jigodin la 4,6 km
Construit in secolul al XV-lea, in stil gotic, reconstruit in secolul al XVIII-lea in stil baroc. Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Cetatea Harom Baile Jigodin

GR0075
Am gasit geocutia. Am gasit cutia, se afla in stare buna. Cautam cetatea Harom.
Piscul Cetatii Mici Jigodin

Piscul Cetatii Mici Jigodin la 4,8 km
Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.

Sancraieni in limba maghiara - magyarul: Római katolikus templom Csíkszentkirály

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Sancraieni
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • GR0329 - Am sosit la fata locului venind dinspre culmea Gropsoarele-Zaganu. Trecand pe langa cele doua crematorii, deoarece nu pot sa le numesc altfel.
  • Cetatea Turcului - Lisnau-Vale O cutie veche la o cetate din vechime. Pe langa micul promontoriu ce reprezinta Cetatea Turcului (Torokvar) trece un traseu marcat cu triunghi rosu, ce are ca obiectiv anuntat urmele acestei cetati. Nu exista insa niciun indicator care sa atraga atentia asupra ei la trecerea pe langa ea.
  • Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen - Racos Atractiile Racosului. Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei. Imediat cum am parcat langa castelul nobiliar, au sosit doua doamne in varsta, pentru a ne deschide poarta fortificatiei.
  • Casuta de pe muntele Cucu Puncte auxiliare. Au ajuns. Dar sunt aprobate manual, pentru verificarea corectitudinii coordonatelor.
  • Casinu Nou Multumim pentru ascunzis. Dupa ce ne-am invartit putin in jurul ascunzisului, am citit mai atent instructiunea ajutatoare si am gasit cutiuta ascunsa. Am indepartat din cutiuta ramasitele de vitamina si am pus un caietel potrivit pentru marimea geocutiei.
  • Biserica Neagra Brasov Spor la cautat. Am avut ceva batai de cap dar am gasit-o. Era total in partea opusa a bisericii unde credeam eu ca ar putea fi.
  • Stanca cu brazi - Stogul de piatra Stanca cu brazi - Stogul de piatra. Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. Nu a fost chiar simplu sa ajung la Stogul de piatra datorita drumului de aceasta data inghetat, copacilor rupti de zapada cazuti pe traseu si nu in ultimul rand puscasilor ce pazeau zona.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Sancraieni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 5 zile!