|
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare. Sancraieni Atractii turistice (3217 atractii turistice, 12853 poze si 1412 comentarii) <-- Autentificare/Inregistrare Cauta printre atractii turistice:
|
| | |
|
|
| |
Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc. Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Sancraieni - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze din albumul foto Sancraieni:Cruci vechi Fortificatie Intrare Cladirea bisericii
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Sancraieni!
Vizitati Sancraieni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
Satele care apartin comunei sunt: Leliceni, Misentea, Santimbru, Santimbru-Bai, Fitod, Hosasau. Locuitorii satului sunt vestiti pietrari si producatori iscusiti ai tesaturilor din lana.
Satul a fost un centru de producere a pietrelor de moara, avea fabrici de hartie, gatere, fabrici de cherestea, de tigla, instalatii de prelucrare a lanei, localnicii erau carutasi vestiti... Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!
|
Cea mai apropiata localitate este Sancraieni, se afla la 0,29 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sancraieni: 15 Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Sancraieni? (detalii dupa autentificare) Izvorul Fabricii de Tigle - Sancraieni la la 550 m. Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala. Cel mai popular izvor al satului este cel de langa drumul principal al localitatii, din fata fostei fabricii de tigla. Borsaros la la 740 m. Are o lungime de 1 km si o latime de 50-200 m. Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie. Nu am gasit cutia. Zona de protectia naturii Borsáros se afla pe malul drept al Oltului, la altitudinea de 651 m, pe teritoriul comunei Sancraieni, in stanga drumului spre Sansimion. Baile Jigodin la la 2,6 km. La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber. Baile Jigodin se afla la iesirea sudica din municipiul Miercurea-Ciuc, pe DN 12. Coasta Pietroasa - Jigodin la la 3,1 km. Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca. Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la la 3,4 km. Sculptat din piatra de andezit, cu o inaltime de 4 m, poarta amprenta stilului baroc. Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia. Terenul Morii Jigodin la la 3,4 km. Fortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai. Izvorul Baile Jigodin la la 3,5 km. Apele minerale carbogazoase care contin fier, bicarbon si saruri minerale sunt utilizate in baia calda cu 17 cazi, construita in anul 1957, si care a fost reabilitata de mai multe ori. Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt. Conacul Henter Santimbru la la 3,6 km. Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca. Cladirea baroca, pe fundatii din secolul al XVII-lea, este in curs de restaurare. Sancraieni in limba maghiara - magyarul: Római katolikus templom Csíkszentkirály
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita * Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Sancraieni
- Localizare pozitie pe harta
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Comentarii
- Biserica de la Kontumac - Ghimes: Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit. Din pacate insa nu am gasit geocutia, doar (presupusul) ascunzis gol.
- Dealul Cetatii - Campul Cetatii: Alunul cu comoara - Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii. Am mai gasit si vechea geocutie, disparuta acum.
- Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc: Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Pe nemeritate, imprejurimile lacului Sfanta Ana sunt locuri de care nu poti sa te plictisesti.
- Cetatea Heret - Malnas: Cetatea Heret - Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. Am fost cu bicicleta, a fost fain.
- Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen - Racos: Atractiile Racosului - Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei. Imediat cum am parcat langa castelul nobiliar, au sosit doua doamne in varsta, pentru a ne deschide poarta fortificatiei.
- Parcul Colina - Cluj: First geocache - Searched and founded. Lucky with my children.
- Podul lui Dumnezeu: Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. O coborare sub pod poate sugera o mica incursiune mai jos de pod, prin vegetatia luxurianta (noi am gasit-o mancata de o turma de capre care se zbenguiau in depresiunea carstica) ce acopera fundul lacului Zatonul Mic (cand e sec) pentru a vedea sorburile prin care dispare apa paraului Turcului (Gaura Iepurelui).
- Campusel: Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici. Am incercat sa gasesc si aceasta cutie, dar norocul nu mi-a suras, asa ca, am fructificat timpul si ne-am apucat de strans muguri de brad si am respirat aerul curat de munte.
- Cetatea Ika: Multumiri - Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata.
- Parcul Natural Dumbrava Sibiului: Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea. Dupa o plimbare usoara, un ascunzis usor de gasit.
- Parcul de aventura Balu - Harghita Bai: La ciot am ajuns pe malul lacului - Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Toate investitiile s-au facut in detrimentul padurii de conifere.
- Varful Baba Mare - Muntii Bucegi: In carca bunicii! - Cum altitudinea este o variabila (nu o certitudine) la majoritatea aparatelor cu GPS. Am cautat cutia pe la baza stancii.
- Parcul Indragostitilor - Targu Mures: Noaptea - Am gasit in urma unei plimbari, noaptea.
- Lacul Avrig: Am ajuns aici - Am fost la acest POI.
- Cimitirul din Bodvaj: Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua. Am vrut sa mergem si la Cimitirul Bodvaj.
- Panorama Ciucului: Panorama Ciucului - Locatie ce indeamna la relaxare. Mereu descoperi ceva interesant.
Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Sancraieni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
|
|
| |
|