Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Sanmartin

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Sanmartin

Sanmartin este considerat centrul Ciucului de Jos, centrul tarii cartofului. Incepand din anul 1850 multi ani la rand a fost centru regional, a avut mai multe mori si mai multe gatere.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Sanmartin - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Sanmartin:

Cruci
Cruci
Capela
Capela

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Sanmartin!

Vizitati Sanmartin si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Sanmartin, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sanmartin: 5
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Sanmartin?
(detalii dupa autentificare)
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu la 3,3 km
Bancu este un sat al comunei Ciucsangiorgiu, cunoscut prin biserica sa fortificată. Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir. Dar in afara de aceasta, mai exista doua capele romano-catolice.
Conacul Endes Miklos Sansimion la 3,8 km
Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Conacul Endes Miklos se afla la intrarea dinspre sud a localitatii, si dateaza din secolul al XVIII-lea.
Poarta Ako Ciucsangeorgiu la 3,8 km
Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc. Localnici foloseau acest nume pentru locul unde se intersecteaza drumul european E578 cu valea raului Fisag. Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
Cozmeni la 4,4 km
Aceste legi satesti, caracteristice autonomiei si autoguvernarii traditionale secuiesti au analogii in Europa vremii numai in cazul unor comunitati din Ţarile de Jos. Dar nu si cutia. Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608).
Apa minerala Sansimion la 4,5 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii. Caracteristica acestor izvoare de apa minerala este ca apele minerale sunt amestecate cu apa dulce, rezultand ape mai slabe, dar eficiente.
Capela din Deal Bancu la 4,7 km
In drum spre Varful Uriasul, trecand prin cimitirul de pe Dealul Calvarului, am zis sa verific starea cutiei. Despre capela din Deal n-am reusit sa aflam mai nimic.
Biserica catolica fortificata Bancu la 4,9 km
Bancu se afla la 17 km de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Fisag, la sud de Ciucsangeorgiu cu care s-a contopit. Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita. Granita dintre cele doua sate reprezinta albia paraului Bisericii si biserica in sine.
Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la 5,4 km
Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia. Sculptat din piatra de andezit, cu o inaltime de 4 m, poarta amprenta stilului baroc.
Conacul Henter Santimbru la 5,5 km
Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca. Cladirea baroca, pe fundatii din secolul al XVII-lea, este in curs de restaurare.
Mlastina Benes Vrabia la 5,9 km
Mlastina Benes, Vrabia. Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Ciucsangeorgiu Capela Adormirea Maicii Domnului la 6 km
Aceasta capela, pomenita si in descrierea facuta comunei Ciucsangeorgiu, se afla pe Dealul Posa, asa cum este specificat in denumirea maghiara a capelei. Capela a fost ridicata de episcopul Ardealului, Illyes Andras (1639-1712), nascut in Sangiorgiu, in amintirea unui episod din copilaria sa.
Muzeul de apa minerala Tusnad la 6,7 km
La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului.
Lazaresti la 7,3 km
Lazaresti mult timp a fost satul cel mai sudic al Ciucului de Jos. Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua. Se aseaza la punctul de intalnire ale paraurilor Tusnad si Hi, la numai 3 km de Cozmeni.
Misentea la 7,7 km
Este una din cele mai vechi asezari din Ciuc, datand din secolele XII-XIII-lea. Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior. Misentea se afla in valea paraului Misentea la 8 km de Miercurea-Ciuc, pe traseul DJ 123B, la altitudinea medie de 758 m.
Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni la 8 km
Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala. Cel mai popular izvor al satului este cel de langa drumul principal al localitatii, din fata fostei fabricii de tigla.

Sanmartin in limba maghiara - magyarul: Katolikus templom Csíkszentmárton

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Sanmartin
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Me-am oprit la biserica si am gasit cutia. Coordonate foarte bune, avand in vedere si numarul mare de ferestre.
  • Imeni Informatii in plus. Eu personal nu am avut inca ocazia sa caut aceasta geocutie, asa ca poate nu ar trebui sa comentez. Din informatiile primite de la diverse persoane, am aflat insa urmatoarele.
  • Grota sulfatara Turia Sfat pentru cautatori. La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca. Atentie sa nu confundati.
  • Crucea dr Iacomi - Muntele Cernegura Crucea Dr Iacomi. Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare. Am mutat-o la baza aceluiasi copac, la 30 cm distanta de locul original, intre radacini, la loc uscat, lasand-o usor intredeschisa si pe verticala pentru a se scurge apa si usca in timp.
  • Panorama Ciucului Panorama Ciucului. Locatie ce indeamna la relaxare. Mereu descoperi ceva interesant.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana In ploaie. Dar am gasit si aceasta geocutie. Este un ascunzis foarte bun.
  • Groapa Ruginoasa Groapa Ruginoasa. Cu ocazia unei excursii cu SCA am gasit aceasta geocutie. Este un loc de neuitat.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Sanmartin? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 5 zile!