Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Sicasau - Atractii turistice <-- Acces complet
 

Pixel

Sicasau, atractii turistice

Sicasau ..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - pentru cei cu acces complet.

***

Cateva poze din albumul foto Sicasau:

Sicasau
Sicasau
Pe asta trebuie sa cauti
Pe asta trebuie sa cauti
Intrare in Sicasau
Intrare in Sicasau
Casa din Sicasau
Casa din Sicasau
Hidrocentrala din Sicasau
Hidrocentrala din Sicasau

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Sicasau!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Sicasau si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Sicasau, se afla la 1,51 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Sicasau?
(detalii pentru cei cu acces complet)
Lacul de acumulare Sub Cetate la 7,4 km. Lacul de acumulare a fost construit între anii 1976-1992, cu scopul de-a folosi cât mai eficient şi mai variat cursurile de apă de suprafaţă. Piramida din Apa. In data de 19 septembrie 2010 am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Am gasit cutia. Am gasit geocutia. Mersi pentru ocazie. Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu. Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta. Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare.
Cascada Varsag la 8,2 km. Denumirea in limba maghiara este Csorgókő, Piatra care picura. Cascada Varsag.
Stanca Minunata la 8,2 km. Putem ajunge aici pornind de la Pasul Liban, urmand marcajul banda albastra, pana la poiana dintre Stanca Tiganilor si Stanca Minunata. Stanca Minunata. Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf. De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare.
Pasul Ferto la 8,3 km. Din cauza padurii dense s-ar putea sa ai semnal mai slab la gps. Peste Pasul Ferto in luna iulie. Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras. Din parcarea de langa izvor, portiunea mai lata a drumului potrivita pentru a lasa masina, intra in padure.
Pasul Liban la 8,4 km. Este denumit si Saua Liban, Pasul Sicas, Pasul Sicasau. Spre varful Amza. Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-) Dupa-masa la ora 5 am pornit sa caut ascunzisurile de pe varful Amza, respectiv Stanca Minunata. Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei.
Varful Amiaza la 8,8 km. Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Barajul de la Zetea la 8,9 km. Lacul Dracului Harghita Nord la 9,1 km. Varsag la 9,2 km. Un nou ascunzis langa turnul de belvedere. Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra. Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 10,1 km. Se afla pe stanca Varful Seii, aproape de statiunea Harghita Madaras. Prima data pe un traseu de via ferrata. Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci. Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime.
Muntele Observatorul la 10,2 km. Cariera Suseni la 11,4 km. In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca. 6,5 milioane de ani, in urma eruptiei vulcanului Ciumani - Fierastraie, unul din vulcanii importanti din Muntii Gurghiului.
Varful Harghita Madaras la 11,5 km. Muntele Harghita este cea mai lunga si ceamai tanara parte a lantului neoeruptiv din Carpatii Orientali, varfulcel mai inalt fiind Varful Madaras (1801 m). Varful Harghita Madaras. Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase. Frumos loc. Relativ frumoasa vreme, mersi. Loc frumos si interesant. Cutia bine ascunsa, dar usor de gasit. Harghita Madaras. Am gasit geocutia in data de 28 august 2010. Harghita Madaras este una dintre cele mai populare partiide schi din Transilvania.
Urma pasilor lui Isus Ciumani la 12,1 km. Accesul se face prin partia de schi si punctul de belvedere Veresvirág. Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Cetatea Tartod la 12,2 km. Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este. Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Piatra Mesei Carta la 12,3 km. Muntele Mihai la 12,4 km. Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Spre Piatra Mesei Carta la 12,7 km. Cascada Paraului Saritor la 12,7 km. Izvoarele care apar sub varf au o curgere mai lenta, imbiba solul cu apa si impreuna cu conditiile climatic specifice etajului subalpin-montan superior creaza conditii pentru formarea turbei. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor!. Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Unde-s doi. Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta!. Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere. Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte.
Izvorul de langa paraul Loc la 12,8 km. Piatra Mica a Bufnitei Harghita-Bai la 12,8 km. Belvedere Veresvirag Ciumani la 13,5 km. Sasesti, aflat la 3 km este o mica localitate care - împreuna cu Paraul Sumuleului - a aparut din casele construite de-a lungul timpurilor de locuitorii Ciumanului în apropierea padurilor si pasunilor montane. Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
Drumul Transharghita la 13,9 km. Transharghita. Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Harghita Racu la 14,2 km. Noi eram primii gasitori in carnetel. Fara poteca marcata, era interesant drumul prin padure. Felicitari pentru primul gasitor. Daca iti plac varfurile Harghitei, iti recomand ascunzisul de pe varful Harghita Siculeni, respectiv panorama de pe Varful Tesit din apropiere. Mlastina Dupa Lunca Voslabeni la 15,3 km. Cetatea Racu la 15,9 km. Probabil o fortificatie din perioada Latene, folosit - conform vestigiilor arheologice - si in secolul I, apoi, dupa o perioada de intrerupere si in evul mediu timpuriu. Am gasit geocutia primii. Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand. O zi minunata. Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Revalorizare. Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata, pe care il vom descrie curand pe site-ul muntesiflori. Ruinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m.
Varful Harghita Siculeni la 16 km. Stancile Malnavesz la 16,1 km. Varful Harghita Ciceu Harghita-Bai la 16,9 km. Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 17,1 km. Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Tinovul de la Fantana Brazilor la 17,1 km. Baile Madicea Carta la 18 km. Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau. In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii. Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Apele minerale din statiune sunt bicarbonatate si feruginoase.
Fagul tunel Satu Mare la 18,1 km. Langa drum putem vedea un sir de case de vacanta. Aproape de capatul estic al comunei Satu Mare, se bifurca un drum asfaltat care ne duce paralel cu paraul Bradestii Mari, catre est, apoi spre nord-est.
Cetatea Bufnitei Harghita Bai la 18,3 km. Primul gasitor. Imediat dupa ce am aflat despre aceasta geocutie, am pornit in cautarea ei. Harghita. Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul. Faneata Iadului la 18,3 km. Faneata Iadului, primul. Am ajuns la fata locului dupa inserare, dar ascunzisul poate fi cautat si noaptea. Piatra Tabulata Siculeni la 18,4 km. De langa stanca avem o priveliste frumoasa asupra Ciucului de Mijloc si Superior. Popasul de la Piatra Tabulata. Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Muzeu forestier la Stogul de Piatra. Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni. Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta.
Belvedere Capalnita la 18,5 km. Stancile sunt spectaculoase si de jos, iar de sus avem o priveliste deosebita. In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca.
Clopotnita Tincani Izvoru Muresului la 18,6 km. Statiunea, Tincani, si Boteni. Despre catun. Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul. Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune.
La mestecanis Borzont la 18,8 km. La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Capela Sfantul Anton de la Madaras la 19,1 km. Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor!. La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat "pe ghicite" acest obiectiv. In drum spre sarmale. In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea, am facut un mic ocol la binecunoscuta capela Sfantul Anton, pentru a gasi geocutia ascunsa aici. Capela Sfantul Anton este situata la cca 1 km in afara satului, la iesirea spre munte pe valea Madaras.
Baile Homorod la 19,4 km. Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-Homoród river and the Fürdo brook. Homorod. C Homorod. Am gasit geocutia ascunsa de DBotond in data de 18. Gasita. Am gasit geocutia. Ultima oprire pe drum inapoi. Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam. It is situated on road 13,18 km from Odorheiu Secuiesc, 34 km from MiercureaCiuc, and 6 km from Vlahita.
Mofeta Harghita-Bai la 19,6 km. Mofeta - Harghita-Bai.
Belvedere Dealu la 19,7 km. Festivalul Prunelor. Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. Vallato Harghita-Bai la 19,7 km. Izvoarele statiunii Harghita-Bai. Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit. Izvorul Doisprezece Bucin la 19,8 km. Apa izvorului care se afla la jumatatea distantei dintre localitatea Bucin care apartine de comuna Praid, si partia de schi Bogdan, este numai buna de baut. Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila.
Partia Csipike Harghita-Bai la 19,9 km. Izvoarele din apropierea partiei de schi Csipike. In apropierea partiei de schi Csipike se afla mai multe izvoare minerale. Partia Csipike - Harghita-Bai. Vin de 8 ani in zona, cunosteam izvoarele Vallato si Csipike, dar nu stiam de acesta, desi e foarte aproape de partia mica. Izvorul Piricske si Partia Csipike - Harghita-Bai.
Bucin la 20,3 km. Gasita. Am gasit geocutia. Un loc splendid. Am gasit, cu prietenul meu, si aceasta geocutie. O usoara plimbare. Dupa ce dimineata am gasit geocutia 14 Crosses, ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Baile Dugas Danesti la 20,3 km. Baile Dugas se afla langa localitatea Danesti. O geocutie bine ascunsa. Prima data nu am vazut imediat geocutia, chiar daca am rascolit ascunzisul si am alungat si toate furnicile din zona. De dragul furnicilor, nu!. Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului. Baile sunt un centru cunoscut de medicina populara.
Gura de mina Baile Harghita la 20,4 km. In jurul statiunii gasim mai multe halzi de steril, rezultate din depozitarea reziduurilor din exploatare. Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Baile Dugas 2 Danesti la 20,4 km. Geodomeniul furnicilor. Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor. Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus.
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Cu acces complet

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Sicasau
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Impreuna cu niste prieteni din Cluj - Ne-am plimbat pe la Stanca Minunilor, apoi am vizitat Liban, Sicasau si Izvoare. Multumim pentru ascunzis...
  • Felicitari pentru ascunzis - Intr-o dimineata cu soare, cu prietenul meu, am gasit aceasta geocutie...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Sicasau? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.