Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Stancile Malnavesz

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Stancile Malnavesz

Stancile Malnavesz

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Stancile Malnavesz - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Zimbri 2 Valea Zimbrilor
Zimbri 2
Fantana si cruce acoperita Alszegi Alszeg apa minerala Tusnad
Fantana si cruce acoperita
Bancu Ciucsangeorgiu
Bancu
Stalpul telecabinei Poiana Brasov
Stalpul telecabinei
Peronul garii Baile Herculane gara
Peronul garii
Cetatea de Mijloc Rupea cetate
Cetatea de Mijloc

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Stancile Malnavesz!

Vizitati Stancile Malnavesz si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Harghita-Bai, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,83 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Stancile Malnavesz?
(detalii dupa autentificare)
Ciuperci de piatra - Harghita Ciceu la 3 km. Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
la 3,1 km. Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul. Imediat dupa ce am aflat despre aceasta geocutie, am pornit in cautarea ei. la 3,3 km.
Muntele Mihai la 4,2 km. Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Varful Harghita Siculeni la 4,4 km.
Gura de mina Baile Harghita la 4,7 km. Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual. In jurul statiunii gasim mai multe halzi de steril, rezultate din depozitarea reziduurilor din exploatare.
Vallato Harghita-Bai la 4,8 km. Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit. Mofeta Harghita-Bai la 4,8 km.
la 4,9 km. In apropierea partiei de schi Csipike se afla mai multe izvoare minerale. Vin de 8 ani in zona, cunosteam izvoarele Vallato si Csipike, dar nu stiam de acesta, desi e foarte aproape de partia mica. Izvorul Piricske si Partia Csipike - Harghita-Bai.
Piatra Mica a Bufnitei Harghita-Bai la 5 km.
la 5,2 km. Parcul de aventura Balu din Hargita Bai, pe un teren de 1,5 hectare, dispune de 105 de jocuri cu 120 platforme.  Jocurile sunt accesibile atat pentru copii cat şi pentru adulţi. E o buna alternativa la Parc Aventura din Brasov unde e mult mai aglomerat. Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Am gasit cutia.
Harghita Racu la 5,7 km. Daca iti plac varfurile Harghitei, iti recomand ascunzisul de pe varful Harghita Siculeni, respectiv panorama de pe Varful Tesit din apropiere. Fara poteca marcata, era interesant drumul prin padure.
Cascada Paraului Saritor la 5,9 km. Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Izvoarele care apar sub varf au o curgere mai lenta, imbiba solul cu apa si impreuna cu conditiile climatic specifice etajului subalpin-montan superior creaza conditii pentru formarea turbei. Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
la 6,1 km. Harghita Madaras este una dintre cele mai populare partii de schi din Transilvania. Muntele Harghita este cea mai lunga si cea mai tanara parte a lantului neoeruptiv din Carpatii Orientali, varfulcel mai inalt fiind Varful Madaras (1801 m). Relativ frumoasa vreme, mersi. Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase. Am gasit geocutia in stare buna.
la 6,3 km. Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 6,6 km. Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime. Se afla pe stanca Varful Seii, aproape de statiunea Harghita Madaras. Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
la 7 km. Stancile sunt spectaculoase si de jos, iar de sus avem o priveliste deosebita. In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca.
Perla Vlahitei Vlahita la 7,5 km.
Pasul Vlahita la 7,9 km. Este soseaua care desparte Harghita Centrala de Harghita de Sus, pe care traverseaza drumul national ce asigura legatura intre cele doua regiuni, ale Odorheiului si a Ciucului. Am cautat in 2 zile diferite cutia. Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Pasul Vlahita este o coama la o altitudine de 980 m, este situat pe DN 13A la 36 km de la Odorheiu Secuiesc si la o distanta de 16 km de la Miercurea Ciuc.
Piatra Tabulata Siculeni la 8 km. De langa stanca avem o priveliste frumoasa asupra Ciucului de Mijloc si Superior. Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni. Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta.
Cetatea Racu la 8,3 km. Ruinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m. Probabil o fortificatie din perioada Latene, folosit - conform vestigiilor arheologice - si in secolul I, apoi, dupa o perioada de intrerupere si in evul mediu timpuriu. Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand. Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata.
Pasul Tolvajos la 8,3 km.
Cazemate si santuri antitanc Vlahita la 8,9 km. Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei. Scopul liniei de aparare a fost apararea drumului montan spre depresiunea Ciucului, spre pasul Tolvajos.
la 8,9 km. Partea vaii Varghisului, denumita Surduc, se afla la est de orasul Vlahita, intre Culmea Stejarului si Dealul Fagul Surducului. Acest loc, cu aspect de chei, se afla la nord-est de satul de vacanta Selters (Szeltersz).
Izvorul Piricske Muntii Harghita la 9 km. Acest drum m-a intrigat de multa vreme.
la 9 km. Am vizitat astazi geocutia Piatra Colibei. Inca era zapada.
la 9,1 km. In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada. Nu aceasta este denumirea oficiala a strazii, care poate nici nu are vreuna.
Izvorul de Sus Baile Homorod la 9,2 km. Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod. Pe o faneata care se afla printre case, intre strada pietruita si paraul Bailor.
Cetatea Ciceu la 9,4 km.
Izvorul Vajas Baile Homorod la 9,6 km. Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Izvorul Lobogo Baile Homorod la 9,6 km. Izvorul de apa minerala Lobogo este izvorul cel mai popular si cel mai cunoscut al statiunii Baile Homorod. Multumita locatiei apropiate de restaurant si parcare, respectiv apei sale cu un gust bun.
Partia de schi si bob Lobogo Baile Homorod la 9,7 km. Pista de bob Lobogo este dedicata tuturor varstelor, oferind senzatii tari si momente pline cu bucurie pentru toata lumea. Pista cu un design unic are o lungime de aproape 1000 m, pante si viraje spectaculoase, iar viteza poate atinge chiar si 45 km pe ora, in siguranta deplina.
Baile Homorod la 9,7 km. It is situated on road 13,18 km from Odorheiu Secuiesc, 34 km from Miercurea Ciuc, and 6 km from Vlahita. Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan. Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-Homoród river and the Bath brook.

Stancile Malnavesz in limba maghiara - magyarul: Málnavész sziklája

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Stancile Malnavesz
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Treptele Rakoczi - Targu Mures Cutiuta a disparut. Cutiuta nu mai e la locul ei si nu e nici in vecinatatea ascunzisului. Sesizez proprietarul ascunzisului sa puna o cutiuta noua.
  • Capela Sfantul Stefan - Dealul Perko Unde dai si unde crapa. Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat. Desi citisem despre el ceva mai inainte.
  • Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit. Si nu orice geocutie, ci una virgina de 2 ori (o geocutie inca negasita de nimeni, dar si primul ascunzis a celui care a ascuns geocutia).
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni. Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Linistea - cea transcedentala, nu doar cea sonora - stapaneste nu doar spatiul dimprejur ci si timpul.
  • Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Nu a fost greu sa o gasesc, instructiunea ajutatoare este clara.
  • Manastirea Fagetel Frumuseti de prin partile Ghimesului. Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna.
  • N-a fost sa fie. Mergea o bere de pe teava la final de traseu (Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Saua Chirusca-Saua Tigailor-Varful Ciucas-Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu).
  • Intr-o dimineata cu soare, cu prietenul meu, am gasit aceasta geocutie.
  • Un foarte simpatic si ingenios ascunzis, din pacate compromis de faptul ca spatiul din jurul sau este destul de intens utilizat ca toaleta. Am reusit sa fotografiez toate paginile jurnalului, sub asediul tantarilor, dar cardul este, deocamdata, pe jumatate inaccesibil, exact partitia cu fotografiile respective.
  • La deget - Stogul de piatra Acces spre obiectiv. Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.
  • Sub Muntele Uroi Era mai bine pe varf. Tu ai gasit geocutia ascunsa in parcul dendrologic din Simeria? Eu din pacate nu :-(.
  • Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf.
  • Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Nu am fost niciodata la Sugas Bai, cu toate ca planuiam de mult timp sa vizitez statiunea.
  • Fantana Rege - Targu Mures Ascunzis apropiat. Locuiesc in apropierea acestui ascunzis, asa ca mi-am permis sa fiu mai lejer. Prima data erau prea multi in jurul izvorului.
  • Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site. Lastarii din imaginea lui trekkingklub au disparut, semn ca personalul de intretinere CFR isi face treaba.
  • Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
  • Buncarul de razboi Franzela neagra feliata si coenzima Q10. Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori. Am aflat ca coordonatele nu sunt precise.
  • Baile Cibre - Frumoasa Poza cu ascunzisul vechi. Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. In martie am ascuns o geocutie noua, in locul celei disparute.
  • Ascunzisul a fost amenajat in august, si accesand muntesiflori.ro prin linkul din descriere am vazut poze cu bujori.
  • Rapa Rosie Inca una. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rezervatie geologica si peisagistica, cu relief specific de siroire, Rapa Rosie ne-a primit cu mare caldura (la propriu) si ne-a colorat specific dupa-amiaza.
  • Capela din Deal - Bancu Atentie la neatentie. In drum spre Varful Uriasul, trecand prin cimitirul de pe Dealul Calvarului, am zis sa verific starea cutiei. Desi am atras atentia ca trebuie umblat cu grija la ascunzis, eu insumi am manevrat cu neatentie cutia, care era bine-mersi la locul ei.
  • Laguna Albastra - Aghiresu Brooke Shields. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Intr-adevar Laguna albastra merita a fi vizitata mai ales vara.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Stancile Malnavesz? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 4 luni si 11 zile!