Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Tinovul Mohos

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Tinovul Mohos

Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac. Numele de Mohos inseamna loc cu muschi, ceea ce subliniaza caracterul de mlastina oligotrofa.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Tinovul Mohos - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Tinovul Mohos:

Indicator
Indicator
Accesul
Accesul
De vazut
De vazut
Paznicul?
Paznicul?
Nemira... pe fundal!
Nemira... pe fundal!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Tinovul Mohos!

>>> Vizitati Tinovul Mohos si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Baile Tusnad, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,36 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Baile Tusnad: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Tinovul Mohos?
(detalii dupa autentificare)
Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc la 810 m
Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana.
Capela Sfanta Ana la 830 m
Am gasit cutia de la bisericuta, am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Intoarcerea din turul tarii (dupa cutii), dupa o noapte de groaza, in masina, la Balvanyos, alaturi de ursoaica si puii ei.
Tura de lac - Lacul Sfanta Ana la 1,7 km
Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes. Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere. Pentru a indemna si pe alti vizitatori sa faca acelasi lucru.
Fortificatia de pe Varful Cetatii - Baile Tusnad la 2 km
Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului. Asaltul final a fost un succes.
Varful Cetatii II - Baile Tusnad la 2,2 km
Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Am gasit aceasta geocutie.
Varful Cetatii I - Baile Tusnad la 2,3 km
Am gasit intr-o zi fara soare. A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere. Varful Cetatii - Baile Tusnad.
Izvorul Varvapai - Baile Tusnad la 2,7 km
Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii. Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire.
Baile Mikes - Paraul Jombor la 3 km
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Izvorul din santul Komlos - Baile Tusnad la 3,1 km
Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.

Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie.
Izvoarele Apor si Mikes 2 - Baile Tusnad la 3,2 km
La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Vila Anna Baile Tusnad la 3,2 km
Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul?
Parcul Pompierilor Baile Tusnad la 3,3 km
Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o. Cu ocazia plimbarii mele prin Baile Tusnad am gasit si aceasta geocutie.
Baia Saracilor Baile Tusnad la 3,3 km
In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
Baia Hammas Paraul Jombor la 3,4 km
Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei.
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Tinovul Mohos
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Cetatea Malaiesti - Salasu de Sus Inainte si dupa renovare. Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.
  • Dealul Crucii Spre Dealul Crucii dinspre Capeni. M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie. Urmand un drum de caruta, am ajuns lejer pe platoul Dealul Crucii, care este cel mai inalt punct al creastei vestice a Muntilor Baraolt (821 m).
  • Cimitirul Zathureczky - Baraolt Cimitir reamenajat. Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Cimitirul a fost recent reamenajat.
  • Santul cetatii - Moacsa Várhányásnak. Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás. Inseamna a cetatii (Várhányás).
  • Cheile Baciului Cheile Baciului. Am gasit usor . Loc interesant din punct de vedere geologic.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Tinovul Mohos? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 3 zile!