Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Viaductul Ladok

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Viaductul Ladok

Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501. Opera de arta feroviara, este singurul viaduct ramas neafectat in urma primului razboi mondial.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Viaductul Ladok - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Viaductul Ladok (in total 8 poze):

7152
7152
7154
7154
Nou si vechi
Nou si vechi
7158
7158
7159
7159
Sub viaduct
Sub viaduct

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Viaductul Ladok!

Vizitati Viaductul Ladok si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Livezi, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,65 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Viaductul Caracau - Livez-Ciuc

Viaductul Caracau - Livez-Ciuc la 1,8 km
Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Viaductul feroviar Caracau - Livezi-Ciuc

Viaductul feroviar Caracau - Livezi-Ciuc la 2 km
Se afla pe tronsonul de cale ferata Miercurea Ciuc - Ghimes, in perimetrul comunei Mihaileni, intre localitatile Livezi-Ciuc si Nadejdea. A fost dat in folosinta la 18 octombrie 1897.
Valea Garbea

Valea Garbea la 2,6 km
Localitatea este strabatuta de linia de cale ferata 501. Un ascunzis bine gasit.
Drumul de caruta Moartea Nadejdea la 3,2 km
In amonte pe paraul Baracasa, la 500 m spre est de izvorul de apa minerala, la nord de drum, se afla pasunea numita Moartea. Aici se afla drumul de caruta, unde o persoana numita Sipos a murit sub caruta rasturnata.
Apa minerala Baracasa Nadejdea

Apa minerala Baracasa Nadejdea la 3,4 km
Izvorul de apa minerala Baracasa se afla pe teritoriul satului Nadejdea, la aproximativ 4 km est de localitate.
Viaductul Mina

Viaductul Mina la 4,2 km
Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
Lunca de Sus

Lunca de Sus la 4,4 km
Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului.
Muntele Frumos

Muntele Frumos la 4,7 km
Am gasit usor cutia, aflata in buna stare.
Apa minerala de la Rompatel Nadejdea

Apa minerala de la Rompatel Nadejdea la 4,7 km
Am ajuns in acest loc, dupa ce am parcurs poteca Rompatel.
Pivnite sapate in deal Nadejdea

Pivnite sapate in deal Nadejdea la 5,6 km
Deoarece terenul din aceasta parte a satului Nadejdea este umed, beciurile au fost construite la baza dealului de langa localitate.
Capela Sfanta Elena Nadejdea

Capela Sfanta Elena Nadejdea la 5,7 km
Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare. Unii autori antici afirma ca Helena era concubina lui Constantiu, alti o numesc sotia lui.
Valea Intunecoasa

Valea Intunecoasa la 5,8 km
Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos. Este compus dintr-o serie de case presarate dealungul vaii paraului Valea Intunecoasa, afluent din stanga al raului Trotus.
Poteca Rompatel Nadejdea

Poteca Rompatel Nadejdea la 5,8 km
Am parcat vizavi de caminul cultural, apoi am pornit spre est pe strada Piata Bisericii. M-am reintors la Nadejdea, printre altele si pentru a gasi izvorul Rompatel.
Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea

Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea la 5,8 km
Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld. A fost reconstruita partial in 1846, cand s-a construit biserica noua in locul celui vechi.
Trei Pietre Munceii Nascalatului

Trei Pietre Munceii Nascalatului la 6 km
Belvederile oferite de punctul somital sunt impresionante. Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup statuar de o frumusete aparte.

Viaductul Ladok in limba maghiara - magyarul: Ladók- vagy Cifra-völgyhíd

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Viaductul Ladok
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Dealul Cetatii - Mera Mera. Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.Abia acum mi-am facut timp si a meritat.
  • Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascaului De doua ori pe Piatra Secuilor. In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Odata sambata, dinspre Pestera Studentilor.
  • Suhardul Mic Suhardul Mic. Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.
  • Cetatea Vartej - Aninoasa Prasnel versus Vartej. Conform dexonline prasnel inseamna sfarleaza sau titirez, o jucarie mica cu un varf ascutit si care se roteste pe o suprafata plana. Sunt de parere ca un turn circular si rotitor, care se invarte neincetat, nu se aseamana cu o sfarleaza, care se invarte foarte iute si pentru o perioada scurta.
  • Sicasau Impreuna cu niste prieteni din Cluj. Ne-am plimbat pe la Stanca Minunilor, apoi am vizitat Liban, Sicasau si Izvoare. Multumim pentru ascunzis.
  • Sub podul CFR - Baile Tusnad Repede si usor. Am gasit repede si usor aceasta geocutie.
  • Izvorul Cozluk - Muntii Macinului Bujori in zona Cozluk. Nu mi-am propus parcurgerea intregului traseu turistic Cozluk, pe marcajul punct rosu. Ar fi fost prea lung, si scopul meu a fost vizitarea unor atractii turistice si gasirea unor geoascunzisuri.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Viaductul Ladok? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 9 zile!