Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Banita

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine. Aceasta cetate apara trecerea dinspre sud catre Valea Merisorului, si de acolo catre Sarmizegetusa.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Banita - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Bazinul Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai
Bazinul
Mestecanis Baile Lazaresti
Mestecanis
Turnul din interior 2
Turnul din interior 2
Baile Soszekfurdo 1 Baile Soszekfurdo
Baile Soszekfurdo 1
1069
1069
Zid zid cetatea Ciceu
Zid
Program zilnic Toplita strand Banffy
Program zilnic
Babele... Ciucasului Babele la Sfat Ciucas
Babele... Ciucasului
Din micul parc Sighisoara biserica catolica Sfantul Iosif
Din micul parc
Picior - detaliu pod german salcuta
Picior - detaliu
Coltul de sud-vest si intrarea de pe latura sudica castru angustia bretcu
Coltul de sud-vest si intrarea de pe latura sudica
Piatra Altarului
Piatra Altarului

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Banita!

>>> Vizitati Cetatea Banita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Pestera, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,42 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Pestera: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cheile Banitei

Cheile Banitei la 210 m
Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Pestera Bolii Judetul Hunedoara

Pestera Bolii Judetul Hunedoara la 490 m
Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia.
Podul natural Banita

Podul natural Banita la 4 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Grupul de case Rusesti Merisor la 5,8 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita. Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 6,3 km
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor. A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Traseul Ruinelor Vulcan la 8,1 km
Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Turnul rotund Crivadia la 8,3 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului. Incepand din secolul XVI acesta strajuia vechiul drum ce lega Transilvania cu Tara Romaneasca prin pasul Valcan.
Piatra Crinului Muntii Parang

Piatra Crinului Muntii Parang la 15 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Poarta Raiului Fundatura Ponorului

Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 15,4 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului. Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului

Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 15,5 km
Lunca Ponorului si dealurile inconjuratoare sunt presarate cu salase si capite de fan. Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Refugiul Carja Muntii Parang

Refugiul Carja Muntii Parang la 18,5 km
Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m. De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Varful Carja

Varful Carja la 19 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m. De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale.
Saua Gemanarea Muntii Parang

Saua Gemanarea Muntii Parang la 19,9 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Lacul Verde Muntii Parang

Lacul Verde Muntii Parang la 20,3 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita. Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.

Cetatea Banita in limba maghiara - magyarul: Boli var Pestyere

Obiective cultural-istorice - Judetul Hunedoara
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Banita
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Lacul de acumulare Sub Cetate Piramida din Apa. Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Am urcat spre ascunzis, venind dinspre cealalta cutie a lacului.
  • Cheile Rametului Atat de putin ii trebuie unui om sa fie fericit. O vizita in Cheile Rametului. Nu ratati ocazia, mergeti in chei si fiti fericiti.
  • Ciuperca de piatra - Nemira Mica Ciuperca de piatra - Nemira Mica. Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.
  • Sirul Stancilor - Muntii Piatra Mare Nu o cautati cat timp e zapada. Primul cu TrekkingKlub. Defapt el a vazut-o primul, pentru ca a luat-o inainte.
  • Sura de Piatra - Piatra Mare Prima intodeauna conteaza. Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia. Am prins o zi frumoasa pentru acest loc interesant creat de natura.
  • Cetatea Coltesti Cetatea merita sa fie vizitata. Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.
  • Troita Eroilor - Cosnea Calauza. Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei. Totusi, adevarata calauza este foto ascunzis si comentariile norocosilor gasitori.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Banita? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 2 zile!