Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Blidaru

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Situl arheologic Costesti-Blidaru..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Blidaru - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Val de pamant Ocland Cetatea Hasmasului Hagymas
Val de pamant
Din padure lacul sfanta ana padure
Din padure
Sub caderea de apa Ceahlau cascada Duruitoarea
Sub caderea de apa
Iesirea Pestera izvor Cheile Dobrogei
Iesirea
Cavitatea de sub stanca Masivul Ceahlau Piatra cu apa
Cavitatea de sub stanca
Dupa treaba buna Comandau
Dupa treaba buna
Panou informativ izvor Fantana Botorog
Panou informativ
Capelele Salvator - 1 capela salvator sumuleu
Capelele Salvator - 1
Canaraua Turceasca - grota canara harsova
Canaraua Turceasca - grota
3341 cetatea Poienari Poenari
3341
Cetatea Liteni Cetatea Liteni
Cetatea Liteni
Deasupra cheii Cheia Pisicii Piatra Craiului
Deasupra cheii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Blidaru!

>>> Vizitati Cetatea Blidaru si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Costesti-Deal, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,83 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului

Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 13 km
Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Lunca Ponorului si dealurile inconjuratoare sunt presarate cu salase si capite de fan.
Deasupra ponorului Fundatura Ponorului

Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 13,1 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime. Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Poarta Raiului Fundatura Ponorului

Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 13,1 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului. Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate

Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 16,1 km
Felicitari pentru gasirea geocutiei. Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea

Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 17,3 km
Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii. Alcatuita dintr-o nava tavanita, din turn pe fatada de vest si un altar dreptunghiular boltit in cruce pe ogive, prezinta forme arhitectonice specifice tranzitiei de la romanic la goticul timpuriu.
Falx Dacica la 19,2 km
De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade.
Podul roman Ohaba de sub Piatra

Podul roman Ohaba de sub Piatra la 19,4 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 21,4 km
Peste 300 de animale sunt ingropate aici. Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman.
Turnul rotund Crivadia la 23,2 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului. Incepand din secolul XVI acesta strajuia vechiul drum ce lega Transilvania cu Tara Romaneasca prin pasul Valcan.
Sub Muntele Uroi

Sub Muntele Uroi la 23,3 km
Am gasit geocutia cu circa un an in urma, acum am vazut-o si aici pe site si m-am gandit sa o declar gasita. Nu mai este o cutie rotunda si nu este bagata intr-o punga de plastic, dar este in foarte bune conditii. Ascunzisul de la poalele muntelui Uroi mi-a oferit acel sentiment, pe care il simt toti cand gasesc o geocutie.
Cetatea feudala Salasu de Sus

Cetatea feudala Salasu de Sus la 23,6 km
Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila.
Arboretumul din Simeria

Arboretumul din Simeria la 24,2 km
Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 24,8 km
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor. A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Grupul de case Rusesti Merisor la 25,6 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita. Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.
Podul natural Banita

Podul natural Banita la 25,8 km
Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.

Cetatea Blidaru in limba maghiara - magyarul: Cetatea Blidaru

Obiective cultural-istorice - Judetul Hunedoara
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Blidaru
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Stanca Soimilor - Baile Tusnad O noua cutie intr-un loc nou. Am ascuns o noua geocutie, intr-un loc nou. Dupa ce ascunzisul initial a fost devastat de 4 ori.
  • Lacul Rosu Am urmat indicatiile de traseu. In aceasta perioada lacul era inghetat, avand un farmec aparte. Cutia era bine ambalata, dar cu ceva condens.
  • Cascadele Ramnuta Mare Salut domnule cavaler :-). Comentariul tau nu are nici o valoare informationala. Data gasirii geocutiei apare langa comentariu, nu este nevoie sa fie inclusa si in text.
  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Acest al doilea ascunzis, mai rezistent. Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat.) Si eu mi-am pus aceasta problema, si m-am intrebat de ce oare nu adopta locomotiva cei care au organizat muzeul feroviar de alaturi.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Coloane spectaculoase. Am gasit geocutia de langa spectaculoasele coloane de bazalt. Nu uitati sa vizitati si craterul vulcanic din apropiere.
  • Geo Negoiu - Muntii Fagaras Chiar si locul doi. Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • Varful Bistriciorul A fost o revelatie. Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Uitandu-ma dupa chestii albe pe jos, am vazut ceva sub niste pietre unde e tabla veche cu varful Bistriciorul si asa am descoperit comoara.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Blidaru? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 0 zile!