Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cheile Banitei

Atractii turistice <-- Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Banitei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cheile Banitei (in total 10 poze):

Joc de lumini
Joc de lumini
Podet
Podet
Partea de la intrare
Partea de la intrare
In umbra
In umbra

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Banitei!

Vizitati Cheile Banitei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Pestera, se afla la 0,59 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Pestera: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Pasul Groapa Seaca la 22,3 km.
Cariera Bolii la 870 m.
Cindrel la 40,8 km.
Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Cascada Moara Dracilor la 32,4 km.
Varful Godeanu Muntii Godeanu la 57,3 km.
Lacul Canciu la 28,3 km. Furnalul Govajdia la 51,8 km. Curmatura Vidrutei la 38,2 km. Locul fosilifer Buzesti la 40,1 km.
Palma lui Dumnezeu Fundatura PonoruluiPalma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 15,4 km.
Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Cascada Ciomfu Muntii Retezat la 30,9 km. Calcarele de la Fata Fetii Clopotiva la 39,4 km.
Cheile CorcoaiaCheile Corcoaia la 59,8 km.
Pod natural pe Cerna la 53,9 km. Lacul Rasucit Muntii Retezat la 37,7 km.
Cetatea Malaiesti Salasu de SusCetatea Malaiesti Salasu de Sus la 28,6 km.
Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Poarta Soarelui la 37,4 km. Lacul Ciomful Mare Muntii Retezat la 31 km. Lacul Violeta la 31,6 km. Lacul Iezer la 26,8 km. Lacul Portii Muntii Retezat la 36,5 km.
Varful Peleaga la 34 km. Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor. Lacul Pietrele Muntii Retezat la 35,3 km.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria OrleaBiserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 30,8 km.
Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Saua Ciurila Muntii Retezat la 35,1 km. Lacul Galcescu Muntii Parang la 26,1 km. Lacul Slaveiu Muntii Retezat la 36,4 km.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 28,6 km.
Cascadele PietreleCascadele Pietrele la 33,7 km.
Varful Parangul Mic Muntii Parang la 15,7 km. Lacul Negru Muntii Retezat la 39,1 km. Varful Moraru Muntii Godeanu la 54,3 km. Varful Valea Rea Muntii Retezat la 32,8 km.
Deasupra ponorului Fundatura PonoruluiDeasupra ponorului Fundatura Ponorului la 15,6 km.
Varful Oncesti Muntii CindrelVarful Oncesti Muntii Cindrel la 53,8 km.
Am pornit spre varful Oncesti. Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Lacul Mare Muntii Retezat la 32,8 km. Cascada Apa Spanzurata la 39,1 km. Cascada Stanisoara la 35,2 km.
Falx Dacica la 45,1 km. De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Lacul Vidra la 35,6 km. Varful Retezat Muntii Retezat la 36,9 km.
Taul dintre Brazi la 32,5 km.
Cetatea feudala Salasu de SusCetatea feudala Salasu de Sus la 28,5 km.
Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Varful Dengheru Muntii Parang la 31 km. Lacul Malaia la 56,5 km.
Biserica Sfanta Treime SibielBiserica Sfanta Treime Sibiel la 58,5 km.
Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Saua Peleaga Muntii Retezat la 33,5 km. Saua Custurii Muntii Retezat la 32,4 km. Gura Bucurei Muntii Retezat la 34,9 km. Lacul Peleaga Muntii Retezat la 33,3 km. Varful Tucila Mic Muntii Godeanu la 59,1 km. Cornetul Pocruiei la 51,6 km. Rezervatia Cristesti la 37,7 km.
Gura RauluiGura Raului la 56,2 km.
Am gasit cutiuta.
Iezeru Mare Muntii Cindrel la 41 km.
Varful CarjaVarful Carja la 19,1 km.
Cascada Lolaia la 32,4 km. De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Cei mai multi care viziteaza Retezatul sosesc dinspre nord, venind pe valea Nucsoarei, pana la cabana Carnic, aici fiind limita drumului permis pentru autoturisme. Lacul Lolaii Muntii Retezat la 33,6 km. Saua Stoinita Muntii Parang la 19,3 km.
StrajaStraja la 16 km.
Manastirea Lainici la 21,3 km.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 59,8 km.
Lacul Pietricele Muntii Retezat la 34,4 km.
Casa vulcanilor Densus la 45 km. Lacul Pasari la 25,9 km. Saua Gruiu Muntii Parang la 22,3 km. Lacul Pandurasul la 45,5 km. Bradul urias de 500 de ani la 52,9 km. Ruinele castrului roman Jiguru Mare la 7,7 km. Dolina Gaura Fusului la 24,2 km. Lacul Judele Muntii Retezat la 37,7 km. Lacul Stevia Muntii Retezat la 37,1 km. Lacul Stanisoara Muntii Retezat la 36 km. Pintenii din Coasta Jinei la 44,4 km. Cascada Scorusu la 56,1 km.
Turnul Kendeffy Muntele Orlea SubcetateTurnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 30 km.
Felicitari pentru gasirea geocutiei. Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister.
Taul Tapului Muntii Retezat la 31,5 km. Valul de pamant de la Bucova la 50,1 km. Dealul Colt si Dealul Zanoaga la 59,4 km. Lacul Lia Muntii Retezat la 35,5 km. Lacul Gemenele Muntii Retezat la 38 km. Varful Lolaia Nord Muntii Retezat la 36,2 km.
Biserica Sfantul Nicolae FantaneleBiserica Sfantul Nicolae Fantanele la 58,3 km.
Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Hornul Lacurilor Muntii Parang la 26,5 km. Lacul Bucurelul Muntii Retezat la 35,8 km. Sfinxul Lainicilor la 20,7 km.
Varful La Clince Muntii Retezat la 38,8 km. Varful Valea Marii Muntii Retezat la 31,1 km. Lacul Zanoaga Mare Muntii Retezat la 39,8 km. Varful Judele Muntii Retezat la 37,2 km. Lacul Caprelor Muntii Retezat la 37,6 km.
Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

 • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Cheile Banitei
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

 • Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Nu a fost greu sa o gasesc, instructiunea ajutatoare este clara.
 • Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici. Pe versiunea in limba romana a terenului de joaca Geotrekking.
 • Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa. Din pacate piatra care contine urma de picior a lui Hristos a fost pozitionata cu urmele in partea de jos.
 • Scuze pentru confuzia creata - Pornind din Malnas-Bai, pe Valcelul Podului, urmand marcajul punct galben, ajungem pe Varful Henter.Prima formatiune stancoasa intalnita se numeste Piatra Predicatorului, numita si Piatra Egrici.
 • Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului. In drum spre casa am trecut pe langa biserica reformata din Talisoara.
 • Tasli Bair - Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
 • Completari la descriere - Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa. Nici crucea nu se afla chiar langa izvor, ci la marginea poienii denumita Poiana Crucii.
 • Gasita - Am gasit cutia.
 • Fara creion - Am gasit aceasta cutie. In cutie nu mai este creion, pix.
 • Plimbare de iarna - Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar. Cutia este in locul ei, dar nu se poate scoate din loc, ca este inghetata.
 • Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
 • Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. Am pus in cutie Trekking GeoKret 2.
 • Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.
 • Felicitari - Pentru prima geocutie gasita, dar in special pentru ajungerea la ascunzis. Dupa ce in trecutul apropiat salvamontistii au indepartat scara de acces in interiorul cavitatii, accesul la geocutie a devenit imposibila pentru majoritatea drumetilor montani.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Banitei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.