Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cheile Banitei - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Cheile Banitei

Cheile Banitei | Unde este acest loc?

Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Accesul se face pe DN 66, mergand pana la serpentinele din Pasul Merisor...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Joc de lumini Podet Partea de la intrare In umbra Perete cu dungi Iesirea Aici se intra in apa Meandru Capatul cheilor De pe mica terasa. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Banitei! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cheile Banitei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Pestera, se afla la 0.59 km distanta.
Cazare

Cazare Pestera (Petrosani, Hunedoara)


Vezi oferte de cazare langa Pestera, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 0 km distanta: Cheile Banitei - Banita (16 poze). Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia.
14714711691100
14714711701101
14714711711102
14714711721103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cheile Banitei?
Traseul Ruinelor. Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Turnul rotund Crivadia. La 8.1 km. Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Lac Jiet. Mina de bauxita Comarnic. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita. (geoobiectiv cu geocutie)
Cheile Jietului. La 14.8 km. Piatra Crinului. Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic. (geoobiectiv cu geocutie)
Varful Badea. Poarta Raiului. Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.

Cheile Banitei in limba maghiara - magyarul: Banica-szoros Merisori-hágó

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Cheile Banitei
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

 • Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici...
 • Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie...
 • Am vizitat aceste chei - Am vizitat aceste chei trecand prin pestera boli cu Lyric si Erika...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Banitei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Pestera Bolii
Pestera Bolii
Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg.
Podul natural Banita
Podul natural Banita
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.