Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cheile Banitei

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Banitei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Atoli Valea Visterna Vistorna
Atoli
Interdictie Zau de Campie castel Ugron
Interdictie
Curs de apa oblic Cascada Nasolea
Curs de apa oblic
Aglomeratie mare pe drum Baile Cisar
Aglomeratie mare pe drum

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Banitei!

Vizitati Cheile Banitei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Pestera, se afla la 0,59 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Pestera: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Pestera Iedului Baia de Fier
Este o cavitate cu o adancime de 300 m.
Varful Retezat Muntii Retezat Bisericile din Plaiul Bulzului Cascada Scorusu Refugiul Condor Muntii Retezat Cetatea Blidaru Izbucul Jalesului Hornul Lacurilor Muntii Parang Lacul Mare Muntii Retezat
Taul dintre Brazi
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Cindrel
Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Coltii Pelegei Muntii Retezat Lacul Stanisoara Muntii Retezat Lacul Negru Muntii Retezat
Cetatea DevaCetatea Deva
Te rog ca pe viitor sa eviti sa pui dulciuri sau alte produse alimentare in geocutii. Foarte ingenioasa ascunzatoarea. Am gasit-o impreuna cu prietena mea Alina si niste amici.
Lacul Rades Muntii Retezat Poiana Pelegii Muntii Retezat
Grupul de case Rusesti Merisor
Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.
Varful Gales Muntii Retezat
Sub Muntele Uroi Nu mai este o cutie rotunda si nu este bagata intr-o punga de plastic, dar este in foarte bune conditii. Am gasit geocutia cu circa un an in urma, acum am vazut-o si aici pe site si m-am gandit sa o declar gasita. Cascada Boroncioaia Varful Zlata Muntii Retezat Lac Jiet Saua Stoinita Muntii Parang Cascada Apa Spanzurata Poarta Bucurei Muntii Retezat
Refugiul Carja Muntii ParangRefugiul Carja Muntii Parang
De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Varful Mare Muntii Retezat Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales. Ruinele castrului roman Jiguru Mare
Densus Pestera Laptelui Gura Bucurei Muntii Retezat Varful Barlea Muntii Retezat Lacul Viorica Muntii Retezat Varful Gruiu Muntii Parang Cetatea Costesti
Valea Sodomului Sacelu
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Lacul Valea Mare Motru Sec
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Pod natural pe Cerna
Cariera de marmura Bucova
Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Varful Parangul Mic Muntii Parang Varful Tucila Mic Muntii Godeanu
CalnicCalnic
Am gasit cutia.
Lacul Portii Muntii Retezat Sfinxul Lainicilor Poarta Soarelui Dealul Colt si Dealul Zanoaga
Cotul cu Aluni Tismana
Cotul cu Aluni - Tismana.
Manastirea Lainici Varful Moraru Muntii Godeanu Locul fosilifer Buzesti Lacul Caprelor Muntii Retezat Iezeru Mare Muntii Cindrel Varful Bucura Unu Muntii Retezat Furnalul Govajdia Lacul Judele Muntii Retezat
Ruinele fostei scoli din Merisor
A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Sanctuarul Fetele Albe Muntii Sureanu Castrul roman Plesa
Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Banitei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Nu a fost greu sa o gasesc, instructiunea ajutatoare este clara.
  • Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici. Pe versiunea in limba romana a terenului de joaca Geotrekking.
  • Turnul Ciuntit - Tomesti: Totusi, chiar acolo e - N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul. Locul este deosebit de pitoresc, iar descoperirea cutiei - n-ar trebui sa ridice probleme - este o rasplata binemeritata pentru timpul si efortul de a ajunge aici.
  • Fantana cu troaca: Ascunzis drive-in - Am sosit la fata locului, dinspre Dambul Pietros, cu masina. Am oprit chiar langa ascunzis, am deschis portiera.
  • Ruinele castelului Xantusz - Fitod: Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure. Am ales ruinele castelului Xantusz, unde ma astepta o geocutie inca negasita.
  • Stanca cu brazi - Stogul de piatra: Printre sute de abriuri - Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Din pacate n-am gasit abriul ce reprezinta ascunzisul.
  • Santul cetatii - Moacsa: Semnele de intrebare se inmultesc - Multumim pentru raspuns. Am inteles astfel ca trebuie sa fie vorba despre o cu totul alta cetate decat cea despre care a dat informatii (orale) arheologul Zoltan Szekely, incluse in diversele liste ale repertoriului arheologic national.
  • Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti: Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat! - Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Recomandam prelungirea vizitei la trovanti cu un circuit al dealurilor din jur, ce ofera privelisti deosebite.
  • Muntele de sare - Praid: O vizita cu gust putin amar - Din pacate vizita la Canionul de Sare ne-a lasat un gust mai putin sarat si mai mult amar. 1 - N-am gasit geoascunzisul desi ne-am invartit ceva-ceva in jurul obiectivului 4.
  • Lumea pierduta din gradina botanica: I am just curious - How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
  • Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe: Pinus silvestris - Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe. Pentru gasirea cutiei trebuie sa ai gps, plus un fel de experienta in cautarea geocutiilor.
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures: In sfarsit - In sfarsit am gasit si eu cutia.
  • Capul Fagului: Update la geoascunzis - Drumetind pe interfluviul Fisag-Fitod am trecut si pe langa troita aflata pe interfluviului in capul drumului ce suie din Misentea si ajunge la antena GSM de pe Varful Capul Fagului. Cu gandul de a verifica existenta geocutiei de aici.
  • Cascada Tamina: Canionul si cascada - Am coborat de pe Piatra Mare pe marcaj banda albastra. Accesul nu se remarca din drumul forestier.
  • Cheile Cetii: Usor de gasit - Excelent loc, multumim ca ati pus-o acolo pentru ca am avut parte de experiente surprinzatoare prin chei.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad: Frozen pictures - Au inghetat pana si imaginile. La plimbare pe malul Oltului am descoperit lacul inghetat, ca si interesul pentru acea pasarela spre foisor.
  • La deget - Stogul de piatra: Acces spre obiectiv - Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.
  • Carta: Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus. Sa ne incordam imaginatia la maximum pentru a-l gasi.
  • Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii: Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari. Un traseu destul de greu , printre niste arbusti plini cu spini.
  • Canionul Dofteana: Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.
  • Poarta Schei: Efortul si zambetul - In general sunt cam doua feluri de ascunzisuri. Multe geocutii sunt ascunse in mediul urban.
  • Poiana Mica: Ascunzis interesant - Am gasit o geocutie, ascunsa in Poiana Mica de langa Poiana Brasov.
  • Varful Harghita Madaras: Frumos loc - Relativ frumoasa vreme, mersi.
  • Podul Minciunilor: Am gasit cutiuta magnetica - Aam completat logul si am adaugat ceva in ea. In afara logului si a unui creion, nu mai era nimic.
  • Biserica unitariana din Calnic: Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale. Datorita ingeniozitatii cu care au fost realizate, partile componente fiind inbinate exclusiv cu cuie de lemn, sint unicate in judet.
  • Parcul Colina - Cluj: First geocache - Searched and founded. Lucky with my children.
  • Manastirea Cerbu: Manastire langa padurea Topolog - Dupa ce am facut o plimbare in padurea Topolog, si am gasit boboci de bujori, m-am oprit la Manastirea Cerbu. Aici, acum doi ani nu am gasit geocutia.
  • Muntele Fratele: Piatra Ascutita - Pe toata durata excursiei in zona privirile mi-au fost atrase de aceasta piatra. Are ceva magnetic.
  • Drumul Crucii - Dracoaia: Nici drumul nu mai e ce a fost - Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia. Intre timp padurea de pini a fost afectata de capriciile meteo, doboraturile de arbori afectand cararea tematica.
  • Babele Gurghiului: Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo. Geocutia si-a gasit un loc demn aici, este atat de frumos tot ce vezi si tot ce poti simtii aici, incat este, fara egal.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Banitei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.