Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Curmatura Bucurei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Curmatura Bucurei..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Curmatura Bucurei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

In parc curtea domneasca
In parc
Barza Zoo Targu Mures
Barza
Cascada Susara 6 Cascada Susarei Susara
Cascada Susara 6
Ursulet Zoo Targu Mures
Ursulet
Bastionul portii Bancu biserica catolica fortificata
Bastionul portii
Interiorul cavitatii Camera Patrata Detunatele muntii Ceahlau
Interiorul cavitatii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Curmatura Bucurei!

>>> Vizitati Curmatura Bucurei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Nucsoara, cea mai apropiata localitate, care se afla la 13,24 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Nucsoara: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Curmatura Bucurei?
(detalii dupa autentificare)
la 640 m. la 750 m. Lacul Pietrele - Muntii Retezat la 890 m. Varful Bucura Unu - Muntii Retezat la 960 m. Lacul Portii - Muntii Retezat la 1,1 km. Lacul Pietricele - Muntii Retezat la 1,2 km. Lacul Viorica - Muntii Retezat la 1,3 km. Poarta Bucurei - Muntii Retezat la 1,3 km. la 1,3 km. Lacul Stanisoara Muntii Retezat Judetul Hunedoara la 1,3 km. la 1,3 km.
Varful Peleaga la 1,5 km. Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor. Bordul Tomii - Muntii Retezat la 1,6 km. Lacul Stirbu - Muntii Retezat la 1,7 km. Lacul Lia - Muntii Retezat la 1,7 km. la 1,9 km. Varful Judele Muntii Retezat Judetul Hunedoara la 2 km. Varful Slaveiu - Muntii Retezat la 2,1 km. Lacul Caprelor - Muntii Retezat la 2,2 km. Lacul Peleaga - Muntii Retezat la 2,3 km. Lacul Peleguta Muntii Retezat Judetul Hunedoara la 2,3 km. la 2,5 km. Lacul Judele - Muntii Retezat la 2,5 km.
Varful Papusa la 2,6 km. A doua geocutie gasita. Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga. Lacul Mare - Muntii Retezat la 2,6 km. la 2,6 km. Varful Barlea - Muntii Retezat la 2,7 km. Saua Lolaia - Muntii Retezat la 2,7 km. Varful Valea Rea - Muntii Retezat la 2,7 km. Lacul Curat - Muntii Retezat la 2,9 km. Lacul Stevia - Muntii Retezat la 2,9 km. Varful Lolaia Sud - Muntii Retezat la 3 km. Lacul Slaveiu Muntii Retezat Judetul Hunedoara la 3,1 km. la 3,2 km.

Curmatura Bucurei in limba maghiara - magyarul: Bukura-nyereg Retyezát-hegység

Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Curmatura Bucurei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget Ascunzisul e de nota 10. Satisfactia descoperirii lui face uitat efortul, ramanand doar emotia. Si asta sub ochii intrebatori ai turistilor de peste hotare.
  • Calcarele de la Badila Ii sta in gat nucului. Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.Am gasit repede ascunzisul, dar, din pacate, n-am putut scoate cutia, aceasta fiind intepenita (si deformata) in mica scorbura, din cauza ingrosarii tesutului vegetal.
  • Varful Gropsoarele - Muntii Ciucas Varf cu vedere. Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.
  • Trei Caldari Caldarile din piatra seaca. Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Deocamdata am gasit cu ce sa scoatem apa - (cu cele 3 caldari.
  • Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Precizia GPS-ului este destul de mica datorita vegetatiei si peretelui de stanca la baza caruia este ascunsa cutia.
  • Biserica ortodoxa - Fagetel Ascunzis gol sau nu?. Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. In drumul meu pana la proprietatea Piposz, unde mi-am parcat masina, am trecut si pe langa biserica ortodoxa.
  • Vila Anna Baile Tusnad Ascunzis compromis. Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern?
  • Varful Papusa A doua. A doua geocutie gasita.
  • Cheile Tisitei Raspuns. POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. In acest loc nu este inca ascunsa o geocutie, deci poti fi tu acela care ascunde una.
  • Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia. De doua sezoane ascunzisul a devenit locul preferat de stana al ciobanilor din zona (probabil privelistea-i de vina).
  • Parc aventura Adrenalin Plus - Sovata Dupa exact o luna. Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa. In urma cu 11 ani ascundeam aici prima geocutie a parcului de aventura, o preforma pet infipta dupa tampoanele platformei tirolianei.
  • Canionul Dofteana Ascunzis cu nabadai. Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Respectiv lipsa, cu desavarsire, a pietrelor sub care ar fi trebuit sa fie cutia.
  • Cetatea Almasului Tura organizata de Asociatia Carpatina Ardeleana. Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. Sambata dimineata peste o suta de persoane s-au indreptat catre Cetatea Almasului.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi Urlatoarea. Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Baia Calugarilor Interesant loc. Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Cei mai multi care viziteaza Retezatul sosesc dinspre nord, venind pe valea Nucsoarei, pana la cabana Carnic, aici fiind limita drumului permis pentru autoturisme. Chiar daca s-a intunecat deja, se continua drumul catre cabana Pietrele sau Gentiana, punctele de pornire ale traseelor turistice din partea de nord a Retezatului.
  • Trophaeum Traiani - Adamclisi Dobrogea e cam saraca la acest capitol. Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Prima data am trecut pe langa ea.
  • Dealul Dracoaia Eroare. In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.
  • Varful Vitos Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata. Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam. Ramasesem pe un prevarf admirand stancile de sub picioarele noastre.
  • Biserica Neagra Brasov Nu puteam sa ratam cutia. Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Vanatoare in grup.
  • Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm. Cand am ascuns-o nu mai aveam niciun instrument de scris adaptat cutiei.
  • Dar am gasit si aceasta geocutie. Este un ascunzis foarte bun.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Curmatura Bucurei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 4 luni si 13 zile!