Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Furnalul Govajdia

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Furnalul Govajdia

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Furnalul Govajdia - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

4184 Valea Bistrii Stanca Cetate
4184
Baile Dugas Baile Dugas Danesti
Baile Dugas
De sus cascada Cofu
De sus
Piatra funerara veche Bogata cimitir reformat
Piatra funerara veche
Balta Mare 3 Baltile Nemirei
Balta Mare 3
Glorie Feleac biserica
Glorie
Versant parjolit Casalot Caldari Curatura Mihai Fundu Stogului
Versant parjolit
Inregistrarea Fantana Nicolae Ioan Ciucas
Inregistrarea
Ansamblu comemorativ Crucea Eroilor Piatra Mica Craiului
Ansamblu comemorativ
3203
3203
Echipa - 1 Padis Ponor
Echipa - 1
Soarele rasare Vama Veche usa
Soarele rasare

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Furnalul Govajdia!

>>> Vizitati Furnalul Govajdia si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Govajdia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,37 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Govajdia: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 10,7 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman. Peste 300 de animale sunt ingropate aici.
Cetatea Deva

GR0053
Am gasit-o impreuna cu prietena mea Alina si niste amici. Te rog ca pe viitor sa eviti sa pui dulciuri sau alte produse alimentare in geocutii. Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput.
Arboretumul din Simeria

Arboretumul din Simeria la 21,5 km
Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult.
Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate

Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 22,2 km
Felicitari pentru gasirea geocutiei. Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister.
Cetatea feudala Salasu de Sus

Cetatea feudala Salasu de Sus la 28,4 km
Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila. Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Salistioara Brad

Salistioara Brad la 29,7 km
Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Cetatea Colt

Cetatea Colt la 29,9 km
Accesul a fost ceva mai dificil. Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Falx Dacica la 30,1 km
De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade.
Pietrele Cohului Pietroasa la 30,4 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa. Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier.
Cetatea Malaiesti Salasu de Sus

Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 31,1 km
Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit. Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Pestera Prabusita Geoagiu la 34,1 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai. Cu ocazia cutremurului din 1977 aproximativ 80 la suta din pestera s-a prabusit, de unde si denumirea actuala a pesterii.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 35,6 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota. O legenda ne povesteste despre o comoara ascunsa aici, de unde si numele grotei.
Cascada Lolaia

Cascada Lolaia la 36 km
De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Cei mai multi care viziteaza Retezatul sosesc dinspre nord, venind pe valea Nucsoarei, pana la cabana Carnic, aici fiind limita drumului permis pentru autoturisme.
Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai

GR1025
Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m.
Deasupra ponorului Fundatura Ponorului

Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 36,3 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime. Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Obiective cultural-istorice - Judetul Hunedoara
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Furnalul Govajdia
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • GR0672 - Am fost primul care a gasit geocutia ascunsa langa lacul de acumulare de langa Frumoasa.
  • Gradina Zmeilor La iarba verde. Am iesit la iarba verde la zmei si din intamplare in timp ce ne cataram din distractie pe stanci am dat din intamplare peste cutie. Am desfacut-o curiosi si am inceput sa citim si sa vedem lucrurile din cutie.
  • Pasul Ferto Peste Pasul Ferto in luna iulie. Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.
  • Concretiuni de Feleac Plimbare. O frumoasa plimbare cu masina si pe jos impreuna cu copii mei. Pacat ca nu am luat aparatul foto.
  • Ulmul din Capeni Ceea ce era afara, era si inauntru. Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile. Copacul este plin cu vietati, furnici, muste si viespi.
  • GR2267 - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Biserica era inchisa, asa ca nu am reusit sa vizitez si interiorul.
  • GR0748 - Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului. Oricum parea ca scoarta se stransese, ingustand mult gaura (e reactia arborelui la agresiunea furnicilor - nu e nici o gluma).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Furnalul Govajdia? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 5 zile!