Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Transalpina

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12908 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Transalpina

Transalpina sau Drumul Regilor...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Transalpina - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Privire dinspre dealul Catedralei Harsova dealul Cetatii cetatea Carsium
Privire dinspre dealul Catedralei
Piatra Corbu Piatra Corbu Larga
Piatra Corbu
Prima cascada Cascada parau Izvoras Bucegi Sinaia
Prima cascada
Trepte de piatra Varful Oncesti Cindrel
Trepte de piatra
Turnul Comandantului  carsium
Turnul Comandantului
Altarul in stil ortodox de la subsol carmelitani luncani
Altarul in stil ortodox de la subsol
Ruine cetatea Ciuchian Lutoasa
Ruine
Tunelul Dragostei 4 Tunelul Dragostei Obreja
Tunelul Dragostei 4
Catarand creasta stancii Soim Calator via ferrata Surducul Varghisului
Catarand creasta stancii
Altarul 3 altarul stogul piatra bolatau munceii uture
Altarul 3

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Transalpina!

>>> Vizitati Transalpina si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Radosi, cea mai apropiata localitate, care se afla la 18,1 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Varful Cheia Bandei Muntii Fagaras Lacul Florica Muntii Retezat Lacul Vidra
Turnul Spart Boita Am gasit cutia. Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Taul dintre Brazi Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Podul roman Ohaba de sub PiatraPodul roman Ohaba de sub Piatra Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Varful Dengheru aronbvVarful Dengheru aronbv Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa.
Baile termale romane Germisara Geoagiu BaiBaile termale romane Germisara Geoagiu Bai Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m.
Pestera Cainilor Bacaia Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului. Denumirea pesterii provine de la o legenda, dupa care pe vremuri se aruncau aici animalele bolnave si puii de caini nedoriti.
StrajaStraja Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Cetatea Capalna Saua Galasescului Muntii Fagaras
Taul fara fund Pesteana Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Lacul Randunica Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m. Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
Portita Vistei Muntii Fagaras Lacul Portii Muntii Retezat Bradul urias de 500 de ani Curmatura Mosului Muntii Fagaras Saua Racorele Muntii Fagaras
Varful TurtudanulVarful Turtudanul Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
HosmanHosman Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu. Apartine de comuna Nocrich.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica. Se prezinta sub forma unei lespezi din sist, pe care putem vedea 3 semisfere sau blide, de unde si denumirea blocului de piatra.
Coltii Pelegei Muntii Retezat
Schitul Iezer Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Piatra Grohotisului
Nou NeudorfNou Neudorf Am gasit cutiuta.
Turnul rotund Crivadia Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului. Incepand din secolul XVI acesta strajuia vechiul drum ce lega Transilvania cu Tara Romaneasca prin pasul Valcan.
Pestera BoliiPestera Bolii Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia.
Saua Plaiului Mic Muntii Retezat
Castrul ArutelaCastrul Arutela Aam gasit-o, e acolo. Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Lacul BaleaLacul Balea Am gasit geocutia.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig. Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul.
Izvorul Cosustei Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Varful Mosu Muntii Fagaras Varful Dengheru - Muntii Parang
Cetatea feudala Salasu de SusCetatea feudala Salasu de Sus Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila.
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Podul MinciunilorPodul Minciunilor Am gasit destul de greu cutiuta de linga Podul Minciunilor. Am gasit cutia dupa 15 minute de lupta cu GPS-ul. Aam completat logul si am adaugat ceva in ea.
Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Transalpina
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. De multa vreme vreau sa ma implic in aceasta activitate, acum am o motivatie puternica, am gasit un travel bug.
  • Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend. Multumesc pentru ascunzis.
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures Plimbare prelungita de sambata seara. In timpul unei plimbari prelungite de sambata seara tarziu, care s-a intins cu o plimbare in jurul gradinii zoologice, am trecut si pe aici. Cutia a fost usor de gasit si continutul era in regula.
  • Universitatea Babes-Bolyai On the way back from trekking in Muntii Rodnei. We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.
  • Castrul Arutela Hotel pentru boschetari. Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici. Am parcat masina in micuta parcare de la capatul digului, de unde am coborat direct pe versantul abrupt.
  • Strandul Banffy - Toplita Inca o deziluzie. Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una. Aici, la Strandul Banffy.
  • Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa Dupa ce am sarit gardul inutil. Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii. Recomand poarta care se deschide din strada laterala.
  • Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras. Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Scuze, aveam impresia, gresita dealtfel, ca se poate loga gasirea unui POI. Dupa ce am verificat mi-am dat seama ca defapt am primit punct dar numai pentru ascunzisurile gasite goale, facand postarea cu optiunea Am gasit doar locatia.
  • Cascada Paraului Saritor Unde-s doi. Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor.Doar in parte am avut dreptate (vezi foto atasata), caci ascunzisul propriu-zis a ramas intact, iar geocutia la locul ei.
  • Ruinele cetatii Reka Cetatea Reka, reconstituire. Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes). Cat si ruinele Turnului de Est de pe varful dealului, interfluviu intre paraiele Rica si Nades/Nadasi.
  • Suhardul Mic Suhardul Mic. Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.
  • Cetatea antica Dinogetia - Garvan Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice. De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor. Intrarea in perimetrul cetatii se afla la aproximativ 50 m de locul unde gasim panoul informativ.
  • Memorialul Ginta Surpriza. Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc.
  • Am gasit aceasta geocutie.
  • Izvorul Dorului Gasita. Am gasit cutia in padure.
  • Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Felicitari trekkingklubului pentru ideea de a evidentia acest interesant obiectiv.
  • Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. O cutie imensa, plina cu cadouri, intr-o zona se pare foarte frumoasa.
  • Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Monumentul Ecaterinei Teodoroiu - Straoane Pietrele din monument. In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere. Insa socoteala din targ nu se potriveste cu fanta obeliscului.
  • Stanca La Panda Am lasat o maimuta verde. Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf.
  • Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern?
  • Baile Dugas 2 - Danesti Geodomeniul furnicilor. Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor. Am gustat din apa care curge din izvorul aflat in apropierea intrarii bailor.
  • Turnul Ciuntit - Tomesti Totusi, chiar acolo e. N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul. Locul este deosebit de pitoresc, iar descoperirea cutiei - n-ar trebui sa ridice probleme - este o rasplata binemeritata pentru timpul si efortul de a ajunge aici.
  • Foarte frumos comentariul, mi-a facut placere sa-l citesc. Ma bucurat faptul, ca in sfarsit cineva a ajuns aici, poate datorita si acestui ascunzis.
  • Dupa 2 zile de analizat harti, am decis sa incercam sa ajungem la chei plecand din Slanic Moldova. Am luat-o pe un drum forestier la iesirea din slanic, pe dreapta (dupa cabanele de camping de pe stanga).
  • Ieri, 11.07.
  • Cetatea Soimos Continut ud. Am gasit geocutia ascunsa printre ruinele cetatii Soimos. Continutul geocutiei este ud, iar instructiunile mucegaite.
  • Ruinele bisericii reformate Benic Benic. Am gasit-o relativ usor pe baza descrierii. Cred ca ruinele sunt pe terenul cuiva.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Transalpina? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 13 zile!