Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Balta Ratei - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Balta Ratei, atractii turistice

Balta Ratei..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Balta Ratei! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Balta Ratei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Maia, se afla la 1,74 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Maia: 15
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Balta Ratei?
- Lacul Dridu la 6,9 km.
- Lacul Moara Salciile la 9,3 km.
- Lacul Intre Sate Salciile la 9,6 km.
- Balta Saraturi Salciile la 12,8 km.
- Lacul Caldarusani la 14,1 km.
- Lacurile Movilita la 14,6 km.
- Lacul Fulga la 15,3 km.
- Lacul Parepa-Manastire la 17,2 km.
- Lacul Bitina la 17,7 km.
- Balta Boldesti Gradistea la 18,5 km.
- Lacul Magula la 20,3 km.
- Lacul Petrachioaia la 20,4 km.
- Lacul Boteni la 20,7 km.
- Lacurile Ciocarlia la 21,8 km.
- Lacul Catrunesti la 21,9 km.
- Wildlife spotting Snagov la 22,6 km. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice - Nice.
- Lacul Hagiesti la 23 km.
- Manastirea Tiganesti la 25,2 km. Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
- Lacul Mihailesti la 27,7 km.
- Lacul Sindrilita la 27,9 km.
- Lacul Gostilele la 28,5 km.
- Lacurile Tancabesti la 28,6 km.
- Lacul Cretuleasca la 29,5 km.
- Lacul Tunari la 29,8 km.
- Lacul Pasarea Afumati la 30 km.
- Lacurile Candeasca la 30 km.
- Lacurile Ganeasa la 31 km.
- Balta Pasarea Cozieni-Pustnicu la 31,8 km.
- Lacul Peris la 33,8 km.
- Lacul Branesti la 33,9 km.
- Stancile Tohani la 35,3 km. Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
- Lacul Lucianca Niculesti la 38,4 km.
- Lacul Tei la 38,4 km.
- Lacul Cernica la 38,4 km.
- Lacul Floreasca la 39,3 km.
- Lacul Ochiul Boului la 39,5 km.
- Lacul Herastrau la 39,7 km.
- Lacul Pleasa la 40,1 km.
- Statuia lui Mark Twain Parcul Herastrau la 40,5 km. A fost realizata in anul 1953, de sculptorul maghiar din Transilvania, Fekete Jozsef.
- Raiul animalelor Catelu Glina la 40,5 km. Este primul cimitir de animale de companie din tara, si inca din 2003 ofera servicii funerare pentru animalele de companie.
- Castrul roman Pietroasele la 40,6 km.
- Carnetelul calatorului la 40,7 km. Daca ai obosit poti sa te odihnesti pe o banca, in micul parculet din apropiere. Felicitari - Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie. (obiectiv interesant cu geocutie)
- Necropola tracica Naeni la 40,8 km. Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
- Lacul Mogosoaia la 40,9 km.
- Grote preistorice Naeni la 40,9 km. Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
- Lacul Butimanu la 41,3 km.
- Cruce de piatra din 1852 la 41,3 km. La intersectia strazii Tepes Voda cu strada Ciresului se afla o cruce de piatra, care a fost ridicata in anul 1852.
- Lacul Chitila la 41,7 km.
- Chilia lui Ambrosie la 41,9 km.
- Poduri din piatra Saranga la 42 km. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
- Lacul Buftea Buciumeni la 42,6 km.
- Lacul Zmeu Crevedia la 42,6 km.
- Sinagoga Templul Coral Bucuresti la 42,7 km. Este cel mai mare lacas de cult mozaic din Romania, replica a sinagogii Leopoldstadt-Tempelgasse din Viena, distrusa in al doilea razboi mondial.
- Lacul Sarulesti Raduta la 42,7 km.
- Baia Turceasca Curtea Veche la 42,9 km. Dateaza din secolului 19.
- Ansamblul Bisericii Curtea Veche la 42,9 km. Casa parohiala dateaza din 1935, iar biserica din secolul 16-18.
- Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 43 km. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara. (geoobiectiv cu geocutie)
- Ansamblul medieval Curtea Veche la 43 km. Ansamblul medieval Curtea Veche dateaza din secolul al 15-18.
- Lacul Zmeului Ciocanesti la 43,6 km.
- Lacul Lipanesti la 44,6 km.
- Cruci de piatra Sapunari la 44,7 km. Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
- Lacul Paulesti la 44,9 km.
- Cimitirul afurisit Lehliu la 45,3 km. Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
- Mina de petrol Sarata-Monteoru la 49,1 km. Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime. Usor de gasit - I
- Biserica fostei Manastiri Bradu la 49,6 km. Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau. (geoascunzis)
- Gradina de lavanda Tiparesti la 50,6 km. Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
- Balastiera Tei-Clinceni Domnesti la 54 km.
- Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 54,1 km. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dl. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. (obiectiv interesant cu geocutie)
- Acumularea Berceni la 54,3 km.
- Balta cu Peste Clinceni la 54,3 km.
- Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 54,6 km. Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
- Calcarele de la Badila la 55,2 km. In albia Buzaului se afla aproximativ 40 de blocuri masive din calcar, cu dimensiuni de pana la 7 m inaltime, 10 m lungime si 7 m grosime. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
- Stejarul secular Buzau la 55,3 km.
- Lacul Moara din Reviga la 55,4 km.
- Sarea lui Buzau la 55,9 km. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
- Lacul Nana la 57 km.
- Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 57,5 km. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
- Cetatea dacica de la Carlomanesti la 57,8 km. Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
- Balta Luciu la 60 km.
- Lacul Gheorghe Doja la 60,9 km.
- Lacul Buturugeni la 61,2 km.
- Lacul Mihailesti la 61,4 km.
- Puntea suspendata de fier Zaharesti la 61,5 km.
- Podul prabusit si disparut la 62,5 km. Intre Gradistea si Falastoaca, unde trenul ar traversa raul Arges se afla doua poduri. Cutia a disparut de 2 ori - Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata.
- Dealul cu lilieci la 63,1 km.
- Lacul Fundata Gheorghe Doja la 63,5 km.
- Vama Verde Telega la 64,4 km.
- Baile Sarate Telega la 64,5 km.
- Muntele de sare Slanic la 64,8 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
- Lacul Hobaia la 64,9 km.
- Inchisoarea Doftana Telega la 65,5 km.
Valori naturale - Judetul Ialomita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Balta Ratei
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Balta Ratei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Ialomita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.