Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Creasta Cocosului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Creasta Cocosului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Creasta Cocosului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Lacul Vidraru 2 lacul barajul Vidraru
Lacul Vidraru 2
Izvor Minele Lueta Bradul Rotund izvor apa minerala
Izvor
Spini
Spini
Lebede 2 Lacul Lebedelor Faragau
Lebede 2
Pe Varful Highes, privire dinspre nord highes tulghes
Pe Varful Highes, privire dinspre nord
Dinspre sud Varful Moldoveanul
Dinspre sud
Matrioska
Matrioska
1093 Eremitu
1093
Izvorul Muresului izvorul Muresului
Izvorul Muresului
Indicator Lacul Vulturilor
Indicator
Casa fluturilor tropicali Casa fluturilor tropicali Praid
Casa fluturilor tropicali
Pestera Sfantului Antonie 1 Manastirea Iezerul Pestera Sfantul Antonie
Pestera Sfantului Antonie 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Creasta Cocosului!

>>> Vizitati Creasta Cocosului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Mara, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,78 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Pasul Cavnic

Pasul Cavnic la 8,4 km
Am gasit geocutia. Prima mea geocutie gasita in Romania.
Lacul Albastru Baia Sprie la 11,1 km
De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac. La Lacul Albastru se ajunge din orasul Baia Sprie, urmand strada care ne duce in directia nord, pana la padure.
Cascadele vaii Valcele Firiza Baia Mare la 19 km
Cascadele vaii Valcele, se afla in captaul strazii Valenilor, in cartierul Firiza din Baia Mare. Este o destinatie pitoreasca, accesibila pe un drum asfaltat, dar ingust.
Cascada Ciuroi Muntii Gutai la 23,6 km
Are o cadere de aproximativ 20 m, peste abruptul vertical de andezit al Pietrei Cioroiului. Cascada Ciuroi este situata in bazinul Vaii Sarasau, pe paraul Ciuroi.
Cetatea de pamant Cetateaua Sarasau la 27,5 km
Cetatea de pamant de la Sarasau se afla pe valea paraului Sarasau, pe varful dealului Cetateaua. Azi se pastreaza sub forma unui val de pamant, pe anumite portiuni inalt de 1,5 m, ramasite de locuinte nu sunt.
Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril Sarasau la 28 km
Biserica ortodoxa (fosta greco-catolica) este monument istoric, are codul MM-II-m-A-04624. Biserica cu hramul Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Sarasau a fost construita probabil in secolul 16.
Cimitirul Vesel Sapanta la 31,7 km
Cimitirul Vesel de la Sapanta. Cimitir cu epitafuri pictate de mana.
Rozeta de piatra Ilba la 36,9 km
Monument al naturii, este o arie protejata, rezervatie naturala de tip geologic, paleontologic si peisagistic. Rozeta de piatra este denumirea data unei formatiuni de coloane andezitice, care se gasesc in cariera Ilba.
Plop negru Ciocmani la 58,1 km
Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes. Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Valori naturale - Judetul Maramures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Creasta Cocosului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Maramures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Dealul Crucii Spre Dealul Crucii dinspre Capeni. M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie. Urmand un drum de caruta, am ajuns lejer pe platoul Dealul Crucii, care este cel mai inalt punct al creastei vestice a Muntilor Baraolt (821 m).
  • Biserica de la Kontumac - Ghimes Aveti dreptate. Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Cand l-am ales pe cel care, vad, rezista, totusi, eram cam pe graba.
  • Coada Pietrei Mari Dulce ca mierea e cutia patriei. Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei. La propriu, continutul cutiei a ramas la fel de dulce ca atunci cand a gasit-o Sorin Iov (cu un an in urma).
  • Tunelul Dragostei - Obreja Tunelul Dragostei. Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Si am plecat impreuna cu partenerul meu de geotrekking, Russia, in cautarea acestei cutii.
  • Dealul cu lavanda - Bezid Program pentru vizite in 2025. In anul 2025 vizitatorii sunt asteptati la plantatia de lavanda din Bezid intre 20 iunie si 6 iulie, in weekend intre orele 10-21, iar in zilele lucratoare intre 14-21. Pe versantul din apropierea lacului exista si un mini-teren de fotbal, un teren de joaca cu nisip, tobogan, leagan, precum si posibilitatea de a practica calaria.
  • Parcul Pompierilor - Baile Tusnad Plimbare prin Baile Tusnad. Cu ocazia plimbarii mele prin Baile Tusnad am gasit si aceasta geocutie.
  • Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc Tot ce se poate dori dupa revelion. Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Dupa zona locuita am urcat pe deal, si am trecut pe poteca turistica marcata cu cerc galben.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Creasta Cocosului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 6 zile!