Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Creasta Cocosului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Creasta Cocosului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Creasta Cocosului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Apaduct apaduct Brasov
Apaduct
Statuie Gurghiu
Statuie
Fortificatie Sancraieni
Fortificatie
Versant protector baraj Zetea Subcetate lac
Versant protector
Cascada Caraslaului 1 Cascada Caraslau
Cascada Caraslaului 1
Baia pentru picioare Baile Balvanyos mofeta
Baia pentru picioare
Capela capela cetatea Gurghiu
Capela
Aici a fost depusa inima reginei Maria Panorama castel Bran
Aici a fost depusa inima reginei Maria
Imprejmuit cu gard de sarma Sfantul Ghelasie izvor Hopagi Bradesti
Imprejmuit cu gard de sarma
8410 Piatra Soimului varf culme
8410
Privire de langa sonda spre avalul Trotusului sonda poieni
Privire de langa sonda spre avalul Trotusului
Belvedere Targu Mures Parcul Verde Substejeris
Belvedere

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Creasta Cocosului!

>>> Vizitati Creasta Cocosului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Mara, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,78 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Pasul Cavnic

Pasul Cavnic la 8,4 km
Am gasit geocutia. Prima mea geocutie gasita in Romania.
Lacul Albastru Baia Sprie la 11,1 km
La Lacul Albastru se ajunge din orasul Baia Sprie, urmand strada care ne duce in directia nord, pana la padure. De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac.
Cascada Strungi Muntii Gutai la 17,5 km
Cascada Strungi se afla intre Varful Negru si Piatra Tisa. Apa cade peste un perete vertical de andezite, inalt de 12-15 m.
Cascadele vaii Valcele Firiza Baia Mare la 19 km
Cascadele vaii Valcele, se afla in captaul strazii Valenilor, in cartierul Firiza din Baia Mare. Este o destinatie pitoreasca, accesibila pe un drum asfaltat, dar ingust.
Cascada Ciuroi Muntii Gutai la 23,6 km
Are o cadere de aproximativ 20 m, peste abruptul vertical de andezit al Pietrei Cioroiului. Cascada Ciuroi este situata in bazinul Vaii Sarasau, pe paraul Ciuroi.
Cetatea de pamant Cetateaua Sarasau la 27,5 km
Cetatea de pamant de la Sarasau se afla pe valea paraului Sarasau, pe varful dealului Cetateaua. Azi se pastreaza sub forma unui val de pamant, pe anumite portiuni inalt de 1,5 m, ramasite de locuinte nu sunt.
Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril Sarasau la 28 km
Biserica cu hramul Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Sarasau a fost construita probabil in secolul 16. Biserica ortodoxa (fosta greco-catolica) este monument istoric, are codul MM-II-m-A-04624.
Cimitirul Vesel Sapanta la 31,7 km
Cimitir cu epitafuri pictate de mana. Cimitirul Vesel de la Sapanta.
Rozeta de piatra Ilba la 36,9 km
Rozeta de piatra este denumirea data unei formatiuni de coloane andezitice, care se gasesc in cariera Ilba. Monument al naturii, este o arie protejata, rezervatie naturala de tip geologic, paleontologic si peisagistic.
Canionul cu trei vai Rus la 50,1 km
Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata. Canionul cu trei vai se afla la nord de Rus, catre Buzas, in aval, pe flancul stang al raului Somes.
Plop negru Ciocmani la 58,1 km
Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes. Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Valori naturale - Judetul Maramures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Creasta Cocosului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Maramures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cheile Dofteanei Lipsa de experienta, bat-o vina!. Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • Podul vechi de piatra Sancraiu O adevarata bijuterie ascunsa. Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
  • Capela Sfantul Barnaba - Pasul Bucin Pe pamant, dar cu doua creioane. Dupa vizita mea anterioara, dupa o luna, am revenit. Desi este abia sfarsitul lunii februarie, astazi este o zi mai calda, iar multa zapada s-a topit deja.
  • Cascada Lolaia Cascada Lolaia noaptea. Cei mai multi care viziteaza Retezatul sosesc dinspre nord, venind pe valea Nucsoarei, pana la cabana Carnic, aici fiind limita drumului permis pentru autoturisme. Chiar daca s-a intunecat deja, se continua drumul catre cabana Pietrele sau Gentiana, punctele de pornire ale traseelor turistice din partea de nord a Retezatului.
  • Capela Sfanta Ana Foarte vizitata. Cutia este un must pentru orice geocacher care trece prin zona. Locatia atractiva, ascuzisul perfect, accesibil in orice sezon, acestea sunt motivele pentru vizitele numeroase pe care le primeste.
  • Piatra Secuilor Sud - Muntii Trascau Pe un traseu clasic. Cu doua zile in urma, sambata, am urcat in acest loc dinspre Pestera Studentilor. Nu recomand acest traseu nimanui, poteca nu exista, iar traseul este unul foarte abrupt.
  • Monumentul Victoriei - Tisita Probabil o alta. Am cautat dupa coordonate fara succes. Am luat-o babeste si am ajuns la o cutie situata in al 2-lea suport de steag din dreapta (cu fata la monument).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Creasta Cocosului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 13 zile!