Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Pasul Cavnic

Atractii turistice (3217 atractii turistice, 12853 poze si 1412 comentarii) <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Pasul Cavnic

Aflat in nordul indepartat al tarii, intr-o veche zona miniera din Maramures, cu peisaje minunate si locuri unice.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pasul Cavnic - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Pasul Cavnic:

Aurul verde! Aurul padurilor!
Aurul verde! Aurul padurilor!
Continutul initial
Continutul initial
Spoiler partial.
Spoiler partial.

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pasul Cavnic!

Vizitati Pasul Cavnic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Regiunea este bogata in minereuri si am aflat de ea din multele roci expuse la muzeul de Geologie din Bucuresti. Astazi minele sunt in mare parte inchise, dar se dezvolta puternic turismul local si ca statiune de ski cu partii proaspat construite. Cutia se afla pe drumul dinspre Strambu Baiut catre Cavnic, in zona inalta a pasului Cavnic... Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Izvoarele, se afla la 5,98 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Pasul Cavnic?
(detalii dupa autentificare)
Creasta Cocosului la la 8,4 km. Lacul Morarenilor la la 9,1 km. Lacul Mogosa la la 10,5 km. Pasul Gutai la la 11,4 km. Izvorul din Poiana Botizei la la 11,6 km. Lacul Lapus la la 15,1 km. Izvorul Stoiceni la la 15,1 km.
Lacul Albastru Baia Sprie la la 15,7 km.
De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac. La Lacul Albastru se ajunge din orasul Baia Sprie, urmand strada care ne duce in directia nord, pana la padure.
Gorunul secular Padurea Craiasa la la 16,8 km. Lacul Dobricel la la 16,9 km. Mlastinile Vlaschinescu la la 17,9 km.

Pasul Cavnic in limba maghiara - magyarul: Kapnikbánya

Valori naturale - Judetul Maramures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pasul Cavnic
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cutia din pas - Am gasit geocutia.
  • Prima mea cutie - Prima mea geocutie gasita in Romania. Am reusit la a doua incercare, la prima nu am fost destul de atent.
  • Capela Sfantul Stefan - Dealul Perko: Unde dai si unde crapa - Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat. Desi citisem despre el ceva mai inainte.
  • Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascaului: Gasita - Gasita azi de Acasenii.
  • Varful Bistriciorul: Voi folosi gps-ul - Multumesc. :) De acum voi folosi si eu GPS-ul cand mai merg in hike-uri, si voi fi mai atenta la comori.
  • Biserica Sfantul Nicolae - Fantanele: In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele. Dupa concertele primei seri ale festivalului rock Artmania.
  • Biserica Neagra Brasov: Spor la cautat - Am avut ceva batai de cap dar am gasit-o. Era total in partea opusa a bisericii unde credeam eu ca ar putea fi.
  • Palatul Cantacuzino: In vizita la Nabab - Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.
  • Cetatea Deva: Am gasit-o azi in stare buna - Foarte ingenioasa ascunzatoarea.
  • Podul pietonal Garasos hid: Nostalgie - Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia.
  • Varful Tatalui - Muntii Ciucului: Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Geocutia era in buna stare, nefiind o problema gasirea ei.
  • Baile Madicea - Carta: Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Poarta Schei: Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta. Nimic neobisnuit, nu?
  • Orasul de Floci: O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv. Daca te rupi din zona de confort si acorzi o ora pentru vizitarea sit-ului si a muzeului aferent (1,5 lei), constati ca te integrezi mai degraba vremurilor cand timpul avea rabdare decat secolului vitezei.
  • Piatra cu Palarie - Piatra Soimului - Oituz: Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. Belvederile de pe ea sunt impresionante.
  • Muntele Fratele: Tabara SCA - Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pasul Cavnic? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Maramures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 1 luni si 10 de zile!