Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Pasul Cavnic

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pasul Cavnic - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Directia fitosanitara Mureseni casa vanatoare castel Bissingen Lazar Targu Mures
Directia fitosanitara
Dealurile Corunca belvedere turn observatie Corunca Targu Mures
Dealurile Corunca
Brana Caprelor 2 Brana Caprelor Bucegi
Brana Caprelor 2
Stanca Cucului - mansa catarare stanca cucului bogata
Stanca Cucului - mansa catarare

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pasul Cavnic!

Vizitati Pasul Cavnic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Izvoarele, se afla la 5,98 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Canionul cu trei vai Rus
Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata.
Lacul Rebra Muntii Rodnei
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Balta Mica Dej Saua Pietrosului Castrul roman Ilisua Mlastina Poiana Brazilor Lacul Lapus
Pestera Tausoare Muntii Rodnei
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Rezervatia de stejar Bavna-Cogna Lucacesti Mlastinile Vlaschinescu Cetatea Chioarului
Rozeta de piatra Ilba
Monument al naturii, este o arie protejata, rezervatie naturala de tip geologic, paleontologic si peisagistic.
Lacul Albastru Baia Sprie
De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac.
Pestera Boiu Mare
Mlastina Iezerul Mare Muntii Ignis
Mlastina Iezerul Mare, sau Tinovul Harnicestilor.
Lacul Nistru Saua Tarnita la cruce Muntii Rodnei Rapa Dracului Cociu Rezervatia fosilifera Chiuzbaia
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei
Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Izvorul Negru Muntii Tibles Lacul Lighet Targu Lapus Izvorul Stoiceni Taul lui Dumitru Varful Stefanitei Muntii Tibles Varful Buhaescu Mare Muntii Rodnei Cheile Babei Lacul Campulung la Tisa Mlastina Taul Negru
Podul graniceresc Cosbuc
Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Lacul Morarenilor Lacul Vama Cheile Tatarului Varful Rebra Muntii Rodnei Varful Tibles Muntii Tibles Lacul Mogosa Izvoarele din Poiana Soarelui Lacul Iezer Gorunul secular Padurea Craiasa Lacul Benesat Conacul Torma Cristestii Ciceului Lacul Satulung Poiana cu narcise Sesul Mogosenilor Zavoaiele Borcutului Romuli Lacul Calinesti Lacul Firiza Saua Pietrii Varful Comarnicele Muntii Tibles
Cimitirul Vesel Sapanta
Cimitir cu epitafuri pictate de mana.
Plop negru Ciocmani
Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Pasul Setref Saua de sub Golgota Rodnei Pasul Gutai Varful Gropilor Muntii Rodnei Izvorul din Poiana Botizei Refugiul Arcer Muntii Tibles Varful Arcer Muntii Tibles Creasta Cocosului Lacul Dobricel Lacul Damacuseni Pestera Valenii Somcutei
Valori naturale - Judetul Maramures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pasul Cavnic
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cutia din pas - Am gasit geocutia.
  • Prima mea cutie - Prima mea geocutie gasita in Romania. Am reusit la a doua incercare, la prima nu am fost destul de atent.
  • Santul cetatii - Moacsa: Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Coordonatele sunt ale geocutiei, care se afla la 10-15 m nord-vest de santurile adanci de 4-5 m.
  • Ruinele bisericii reformate Benic: Benic - Am gasit-o relativ usor pe baza descrierii. Cred ca ruinele sunt pe terenul cuiva.
  • Stanca Minunilor: O panorama nedescrisa - Am gasit si aceasta geocutie. De aici de sus este o panorama nedescrisa asupra vaii Varghisului.
  • Biserica Saciova: Gasita in ziua ascunderii - Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad: Plimbare - Am facut o plimbare pana la turn impreuna cu tata, care m-a asteptat cu (multa) rabdare pana am scotocit eu dupa cutie.Turnul l-am mai vizitat odata cand era intr-o stare deplorabila, acum insa renovat arata super.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin: Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. Cetatea Harom a fost construita in secolul al XII.
  • Lacul Crab - Porumbenii Mari: New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
  • Tunelul Dragostei - Obreja: Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Si am plecat impreuna cu partenerul meu de geotrekking, Russia, in cautarea acestei cutii.
  • Lacul Asau: Lacul Osoi - Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul. Locatia geoobiectivului este una potrivita pentru asta.
  • Cetatea Deva: Destul de greu - Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput. Foarte frumoase locuri, merita cautata.
  • Sacareni: Cutiuta roasa de soareci - Biserica reformata din Sacareni este chiar langa drum, astfel incat acest ascunzis este unul de tipul Parcheaza masina si gaseste geocutia. Instructiunea ajutatoare fiind destul de explicita, nici nu am pornit gps-ul.
  • Cascada Ciucas: Intr-o zi fierbinte de vara - Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta. Este prima mea geocutie gasita fara GPS, numai dupa descriere.
  • Izvorul Ozunca: Loc de odihna degradat - Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante. Locul de odihna se afla in stare avansata de degradare.
  • Muzeul Trovantilor Costesti: Misterul trovantilor de la Costesti inca nedezlegat - GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia. Imaginea locatiei geoascunzisului fata de data crearii acestuia ca atare, arata la data cautarii noastre cu totul altfel, vaiuga fiind cucerita de o vegetatie extrem de bogata.
  • Apa Imputita - Paraul Lupului: Un loc ascuns cu o atmosfera aparte - M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului. Nu exista o poteca clar batuta, astfel incat a trebuit sa inaintez prin padure, respectiv pe malul paraului.
  • Stanca cu turnulet - Nascalat: Pe Nascalat iarna - Am ales cel mai scurt drum pentru a ajunge la geoobiectiv. Imediat dupa cascada Zugo, un drum de caruta urca pe Nascalat, iar serpentinele ne duc pana la stana de langa Stanca cu turnulet.
  • Biserica catolica - Barzava: Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa. Asa ca ne-am multumit sa o privim/admiram doar din exterior, pornind apoi sa cautam cutia.
  • Piatra Ucigasul: Cutie roasa de soareci - Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia. Semnul X l-am vazut dupa ce am dibuit cavitatea datorita usii din bolovani din fata intrarii.
  • Ceardacul Stanciului - Piatra Craiului: Numarul unu - Am gasit geocutia din intamplare cand ma cataram, acolo am citit despre asta si e prima mea experienta, ma incanta foarte tare ideea si sper sa adun cat mai multe.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad: Am gasit ascunzisul - La prima cautare, am crezut ca lipseste cutia, dar era doar alunecata foarte adanc in scorbura. Inainte de a repune cutia, am asezat cateva pietre in fundul scorburii, cu scopul de a evita o noua alunecare in jos.
  • Santul cetatii - Moacsa: Cetatea Moacsa? - Este vorba sigur despre Cetatea (dacica) Moacsa? Am gasit informatii foarte firave despre ea si chiar am fi vrut sa vedem situl.
  • Ruinele cetatii Reka: Cetatea Reka, reconstituire - Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes). Cat si ruinele Turnului de Est de pe varful dealului, interfluviu intre paraiele Rica si Nades/Nadasi.
  • Capela catolica - Nazna: Pe poarta mica - Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur. Chiar daca o lebada neagra a incercat sa protesteze din rasputeri :-).
  • Monumentul de pe Dealul Cosna - Plaiurile Nemirei: Am pornit din satul Nicoresti - Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna. Vazand ca caut drumul, am fost abordat de localnici, care m-au indrumat.
  • Valea Uzului: Atractie turistica - Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • Fantana Nicolae Ioan - Muntii Ciucas: Tablita de marmura - Am ajuns la geoobiectiv urmand traseul ce suie pe valea Berii spre Cabana Ciucas. Acum se poate ajunge aici si cu o masina de forta si garda la sol ale unui Logan.
  • Cabana Curmatura: O cutie mare, plina cu cadouri - Am gasit geocutia ascunsa in apropierea cabanei Curmatura, din Piatra Craiului. Continutul cutiei este in stare foarte buna.
  • Varful Gretes - Izvoru Muresului: Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme. Oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pasul Cavnic? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Maramures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.