Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Pasul Gutai

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Pasul Gutai..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pasul Gutai - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Casa Sfantul Ioachim Ditrau izvor pestera poteca educativa traseu turistic
Casa Sfantul Ioachim
Monumentul eroilor musulmani Eforie Sud geamie minaret
Monumentul eroilor musulmani
Cruce Cetatuia biserica catolica
Cruce
Mausoleul Eroilor Toplita toplita mausoleu
Mausoleul Eroilor Toplita
Ciuperci si turnuri Gradina Zmeilor
Ciuperci si turnuri
Piatra Altarului
Piatra Altarului
Biserica Schitului Patrunsa patrunsa schit
Biserica Schitului Patrunsa
Amenajare pentru masa soskutfurdo casinu nou
Amenajare pentru masa
Printre ziduri cetatea Poienari Poenari
Printre ziduri
Capela Ciciola - 3 capela ciciola carunta pietricica
Capela Ciciola - 3
Deasupra vaii Caracau viaduct feroviar Livezi-Ciuc
Deasupra vaii
Foto Trei Pietre Nascalat
Foto

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pasul Gutai!

>>> Vizitati Pasul Gutai si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cavnic, cea mai apropiata localitate, care se afla la 6,47 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cavnic: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lacul Albastru Baia Sprie la 6,7 km
De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac. La Lacul Albastru se ajunge din orasul Baia Sprie, urmand strada care ne duce in directia nord, pana la padure.
Pasul Cavnic

Pasul Cavnic la 11,4 km
Am gasit geocutia. Prima mea geocutie gasita in Romania.
Cascadele vaii Valcele Firiza Baia Mare la 14,7 km
Cascadele vaii Valcele, se afla in captaul strazii Valenilor, in cartierul Firiza din Baia Mare. Este o destinatie pitoreasca, accesibila pe un drum asfaltat, dar ingust.
Cascada Strungi Muntii Gutai la 17,8 km
Cascada Strungi se afla intre Varful Negru si Piatra Tisa. Apa cade peste un perete vertical de andezite, inalt de 12-15 m.
Cascada Ciuroi Muntii Gutai la 23,4 km
Cascada Ciuroi este situata in bazinul Vaii Sarasau, pe paraul Ciuroi. Are o cadere de aproximativ 20 m, peste abruptul vertical de andezit al Pietrei Cioroiului.
Cetatea de pamant Cetateaua Sarasau la 27,8 km
Azi se pastreaza sub forma unui val de pamant, pe anumite portiuni inalt de 1,5 m, ramasite de locuinte nu sunt. Cetatea de pamant de la Sarasau se afla pe valea paraului Sarasau, pe varful dealului Cetateaua.
Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril Sarasau la 28,7 km
Biserica cu hramul Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Sarasau a fost construita probabil in secolul 16. Biserica ortodoxa (fosta greco-catolica) este monument istoric, are codul MM-II-m-A-04624.
Cimitirul Vesel Sapanta la 30,9 km
Cimitir cu epitafuri pictate de mana. Cimitirul Vesel de la Sapanta.
Rozeta de piatra Ilba la 32,3 km
Rozeta de piatra este denumirea data unei formatiuni de coloane andezitice, care se gasesc in cariera Ilba. Monument al naturii, este o arie protejata, rezervatie naturala de tip geologic, paleontologic si peisagistic.
Plop negru Ciocmani la 54,9 km
Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes. Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Podul graniceresc Cosbuc la 59,1 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta. Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Cuta Socond

Cuta Socond la 61,1 km
Traseul este: Satu Mare > spre aeroport > Madaras > Ardud > Ratesti > din Ratesti la stanga spre Socond > din Socond la stanga spre Hodisa si imediat dupa pod la dreapta pe langa padure spre Cuta. Am fost acolo dar nu am gasit cutia, poate din cauza zapezii, sau poate din cauza ca nu am citit atent toate detaliile de aici.

Pasul Gutai in limba maghiara - magyarul: Gutin-hágó

Valori naturale - Judetul Maramures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pasul Gutai
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Maramures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Monumentul de pe Dealul Cosna - Plaiurile Nemirei Am pornit din satul Nicoresti. Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna. Vazand ca caut drumul, am fost abordat de localnici, care m-au indrumat.
  • Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Fantina secata. Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • Stancile Doisprezece Apostoli - Muntii Calimani Ruga zadarnica celor 12 Apostoli. Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani. Si tocmai la 12 Apostoli am dat chix cu gasirea ascunzisului, implicit a geocutiei.
  • Parcul Colina - Cluj Colina. O plimbare scurta pana la marginea orasului. Multumim.
  • Belvedere Piatra Soimului - Oituz Eroare. Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna.
  • Parcul Arpad - Turia Nu 8, ci 9!. Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme. Am gasit-o intr-o stare foarte buna.
  • Varful Cozluc - Muntii Macinului Eroare, Sulucu e Cozlucu. Dintr-o eroare impardonabila - nostra culpa - am botezat varful Cozluc, unde am instalat o geocutie, cu numele altui varf, Suluc (care sunt, de fapt, doua, Mic si Mare). Rugam admnistratorul site-ului sa inlocuiasca in titlu si in text numele Suluc cu Cozluc, iar pe cel care va gasi primul cutia, sa faca, atat pe coperta jurnalului, cat si pe eticheta cutiei, corectura necesara.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pasul Gutai? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!