Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Izvorul Cosustei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3026 atractii turistice, 13228 poze si 1435 comentarii)
 

Pixel

Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Izvorul Cosustei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Dantela de la intrare Canionul Sapte Scari
Dantela de la intrare
Comparatie de marime Nadejdea izvor apa minerala Rompatel
Comparatie de marime
Stanca de langa canion canion dofteana
Stanca de langa canion
Spre Padurea Rotunda Reghin stejar singuratic Ziegenwald Padurea Rotunda stejarul
Spre Padurea Rotunda
8764 Casa fluturilor tropicali Praid
8764
Biserica Telita - 3 telita dobrogea
Biserica Telita - 3

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izvorul Cosustei!

>>> Vizitati Izvorul Cosustei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Gornenti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,6 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Moara Dracilor din Cheile Tesnei - Muntii Mehedinti

Moara Dracilor din Cheile Tesnei - Muntii Mehedinti la 2,7 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate. In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti

Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 3,6 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti

Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 4,7 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei

Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 5,5 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei

Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 7,4 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Biserica din Inelet Valea Cernei

GR2903
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Poiana Beletina Muntii Mehedinti

Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 8 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Varful Biliana Muntii Cernei

Varful Biliana Muntii Cernei la 9,2 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Cetatea Mehadia

Cetatea Mehadia la 14,1 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje. S-a format in jurul unui donjon cu plan hexagonal, laturile cuprinse intre 6,5-7,7 m si ziduri groase de 2,2-2,3 m.
Gara Baile Herculane

Gara Baile Herculane la 15,6 km
A fost construita intre 1878 si 1886, in stil baroc, dupa planurile arhitectului AD Serres. Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia.
Valori naturale - Judetul Mehedinti
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Izvorul Cosustei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mehedinti, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • GR0142 - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp. Noua scara de acces pe varful Toaca a fost inaugurata in 2018, de atunci nu am mai fost nici eu aici, astfel incat am ales ca prima tura de munte a anului, Ceahlaul.
  • Cetatea Vartej - Aninoasa Ieri, turn de supraveghere, azi, doar punct de belvedere. Repertoriul Arheologic National consemneaza doar ca informatie livresca existenta unei cetati-turn de supraveghere pe Dealul Bibort de la Aninoasa. Numita, in romaneste, si Cetatea Prasnelului, datorita turnului, a carei platforma superioara se rotea.
  • Rezervatia Valea Iadului - Turia Gradina Herko de pe Valea Iadului. Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izvorul Cosustei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 9 luni si 0 zile!