Pixel

Atractii turistice inedite Romania - Ghid turistic geotrekking

Geotrekking Romania
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comorile ascunse si obiectivele turistice din Romania! Valori naturale, cultural-istorice, atractii turistice inedite din Romania. Drumetii montane si excursii, geodrumetie cu sau fara gps. Baza de date pentru locuri interesante, geocutii si ascunzisuri.
Suport - Login - Inregistrare - Despre noi
 

Pixel

Cautarea comorilor ascunse, o aventura moderna

Geotrekking este un joc si un sport in aer liber, care combina tehnologia moderna cu vechile instincte ale vanatorilor. Oameni din intreaga lume cauta comori virtuale, ascunse in locuri deosebite, folosind aparate gps. Gasirea fiecarei comori ascunse ofera satisfactie, dar si o experienta unica de explorare si aventura.

Istoria si originea acestui joc sunt strans legate de dezvoltarea tehnologiei gps. La inceputul anilor 2000, gps-urile au devenit disponibile si pentru publicul larg, si multi entuziasti au inteles potentialul lor si in afara utilizarii obisnuite pentru navigatie. In data de 3 mai 2000, a fost ascunsa prima geocutie in Statele Unite, coordonatele gps fiind publicate online, cu o invitatie deschisa pentru a cauta comoara din locul respectiv.

La inceput doar putine persoane au participat la acest joc, dar cu timpul, comunitatea cautatorilor s-a dezvoltat, s-au format reguli si etichete pentru aceasta activitate. Participantii sunt incurajati sa schimbe cate ceva din cadourile aflate in geocutia gasita, respectiv sa lase o insemnare in jurnalul din cutie, dar si pe platforma web care listeaza ascunzisul respectiv.

Cautatorii

Pe masura ce tehnologia gps a evoluat, jocul a devenit mai palpitant. In prezent, exista mii de geocutii ascunse si in tara noastra, asteptand sa fie descoperite. Ele pot varia ca si dimensiune, de la mini-cutii ascunse intr-un copac sau sub o stanca, pana la containere mai mari, care pot contine diferite cadouri.

Aceste comori virtuale pot fi ascunse aproape oriunde, de la orase aglomerate si parcuri urbane, pana la zone rurale sau munti inalti. Acest lucru face geotrekking-ul un hobby accesibil oricui, o modalitate minunata de a descoperi locuri noi, de a petrece timpul in natura.

De-a lungul anilor, jocul a evoluat. Pe langa platforma internationala, au fost create si multe comunitati locale. Cu platforme online interactive, aplicatii mobile specializate, jocul a devenit mai accesibil ca oricand. Oamenii pot cauta geocutiile ascunse de alti, pot amenaja ascunzisuri noi, isi pot impartasi experientele cu ceilalti cautatori.

Azi, aventura explorarilor nu se mai limiteaza la harti si busola, ci este o experienta moderna si digitala. Gasind comori ascunse si explorand locuri noi, geotrekking-ul deschide porti catre lumea coplesitoare a naturii, si ne incurajeaza sa ne aventuram mereu in cautare de experiente noi.

Ultimele geoascunzisuri:

Cetatea Fergettyu Aninoasa
Cetatea de odinioara Fergettyu - Aninoasa.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului
Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Tacla Gavrii Marisel
Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Pixel

Alegerea dispozitivului gps si termenii de baza

Geotrekking este o pasiune distractiva si captivanta, care imbina drumetiile montane si aventurile in aer liber, cu tehnologia moderna. Daca doresti sa incepi aceasta activitate, este important sa intelegi termenii si conceptele de baza, precum si sa alegi dispozitivul potrivit.

In primul rand, ce este geotrekking-ul? Este o vanatoare de comori virtuale, unde participantii trebuie sa gaseasca containere ascunse, numite geocutii, utilizand coordonate gps. Aceste containere pot fi diverse, de la cutii mici pana la cutii mai mari, sau chiar obiecte camuflate. Odata ce ai gasit unul dintre aceste cutii, vei gasi si un jurnal, unde sa iti semnezi numele de utilizator, respectiv data gasirii.

Pentru a te bucura de aceasta activitate, trebuie sa ai un dispozitiv gps sau un smartphone cu gps. Daca esti un incepator, o alegere buna ar fi telefonul tau. Este utila si o aplicatie specializata, care iti ofera informatii despre ascunzisurile din zona, precum si ghidare catre acestea. Un alt avantaj este ca poti utiliza si camera foto a telefonului, respectiv aplicatiile de navigare online.

Geotrekkingul este o activitate minunata, care te ajuta sa explorezi si sa descoperi locuri noi, in timp ce iti dezvolti si abilitatile de orientare. Pentru a te bucura de aceasta experienta, este importanta alegerea dispozitivului potrivit. Nu uita sa te familiarizezi cu termenii si conceptele de baza, astfel incat sa te simti pregatit atunci cand intri in lumea captivanta a acestui joc de aventura in aer liber.

Ultimele geoobiective prezentate:

Casa Cripta Dracula - Faimoasa casa horror, care a facut din Damieni centrul lumii. Izvorul de sub Piatra Tare - La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut. Izvorul Doisprezece - Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila. Pietrele Cohului - Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.

Cele mai populare atractii turistice ale ultimelor zile:

Casa Cripta Dracula - Faimoasa casa horror, care a facut din Damieni centrul lumii. Cetatea Heret - Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (sec. Izvorul Bilascu - Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. Izvorul Doisprezece - Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila.

Locatii mai putin cautate:

Sfinxul din Bustea Izvorul de sub Piatra Tare - La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut. Izvorul Doisprezece - Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila. Moara

Atractii turistice in jurul unor localitati:

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.