Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Piatra Despicata

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra Despicata - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Casa traditionala 3 valea boros pensiune
Casa traditionala 3
Valea Pustnicul Soimeni Soimeni-Ciuc valea paraul Pustnicul
Valea Pustnicul
Arhondaric pahomie schit
Arhondaric
Cascada Tamina Cascada Tamina
Cascada Tamina

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Despicata!

Piatra Despicata, Rosia Montana... Vizitati Piatra Despicata si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Corna, se afla la 1,01 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Corna: 4
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Piatra Despicata?
(detalii dupa autentificare)
Sfinxul Carnic - Rosia Montana la la 330 m. Cariera Cetate la la 340 m.
Piatra Corbului - Rosia Montana la la 570 m.
Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Sub Piatra Corbului - Rosia Montana la la 660 m.
Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Taul Cornei la la 730 m. Biserica catolica - Rosia Montana la la 810 m. Galeria Catalina-Monulesti la la 920 m. Biserica unitariana - Rosia Montana la la 940 m. Taul Brazi la la 950 m. Biserica reformata - Rosia Montana la la 1,1 km. Taul Anghel la la 1,1 km. Incinta funerara Taul Gaurii la la 1,3 km. Galeriile romane Judetul Alba la la 1,3 km. Taul Mare - Rosia Montana la la 1,8 km. Taul Tarinii - Rosia Montana la la 2 km. Varful Rotunda la la 2,3 km. Detunata Goala la la 5,7 km.
Detunatele la la 5,8 km. Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani. Detunata Flocoasa la la 6,7 km. Biserica scufundata Geamana la la 6,9 km. Lacul Mihoesti la la 12 km. Fagul imparatului Muncelu la la 13,1 km.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la la 13,1 km.
Castelul si ruinele uzinei de  mercur sunt vestigii arhitectonice ale exploatarii cinabrului din zona Zlatna - Izvorul Ampoiului.
Vulcan la la 14,3 km.
Biserica de lemn Ghioncani la la 16,3 km.
In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la la 18,3 km.
Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la la 18,8 km.
Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la la 19,2 km.
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la la 20,2 km.
Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Pasul Ponor la la 20,6 km.

Piatra Despicata in limba maghiara - magyarul: Lehasadt szikla

Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Despicata
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Pasul Sanc - Muntii Bretcului: Curatenie si recuperare - Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei). Am extras, dar definitiv, aceasta cutie, cea noua, pusa de Peter, fiind in stare perfecta.
  • Scarita-Belioara 1: Am gasit-o sambata - Din pacate nu era nimic de trade in ea si ce am pregatit eu pt trade era prea mare si nu a incaput in geocutie. :( Prima noastra geocutie gasita.
  • Cetatea Almasului: Tura organizata de Asociatia Carpatina Ardeleana - Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. Sambata dimineata peste o suta de persoane s-au indreptat catre Cetatea Almasului.
  • Calcarele cretacice de la Cisnadioara: Gasita - Am gasit cutia ascunsa.
  • Cetatea Colt: Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. In jurul geocutiei a crescut o padure de urzici inalte de peste un metru.
  • Fortareata de piatra - Piatra Soimului - Oituz: Am cucerit fortareata - Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult. Am dat surprinzator de repede peste ascunzis.
  • Pasul Ghimes: Trasee de drumetie prin Pasul Ghimes - Iata doua trasee de drumetie in circuit, avand Pasul Ghimes ca punct de tranzit. Si care trec si pe la cateva alte geoascunzisuri.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt.I
  • Ciucevele Cernei: Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei. Trebuie sa precizam ca rezervatia, ce face parte din Parcul national Domogled-Valea Cernei, se intinde pe o suprafata vasta (zice-se, cca 1.
  • Santul cetatii - Moacsa: Cetatea Moacsa? - Este vorba sigur despre Cetatea (dacica) Moacsa? Am gasit informatii foarte firave despre ea si chiar am fi vrut sa vedem situl.
  • Viaductul Mina: De la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente. Inclusiv pentru satisfactia cautarii si descoperirii, pentru a gasi geocutia.
  • Sugas Bai: Tura cu bicicleta - Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu bicicleta. Este un peisaj foarte frumos.
  • Calcarele de la Ampoita: Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate. Cu toate acestea, dispar multe geocutii :-(Ele pot fi inlocuite si prin efortul comunitatii.
  • Pestera Gaura cu Musca - Coronini: Mergand intr-o excursie - Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca. Odata sa ne racorim la izvorul de langa sosea, si in al doilea rand, de a admira frumusetea locului.
  • Pestera Huda lui Papara: Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Precizia GPS-ului este destul de mica datorita vegetatiei si peretelui de stanca la baza caruia este ascunsa cutia.
  • Dealul Crucii: Spre Dealul Crucii dinspre Capeni - M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie. Urmand un drum de caruta, am ajuns lejer pe platoul Dealul Crucii, care este cel mai inalt punct al creastei vestice a Muntilor Baraolt (821 m).
  • Castrul Arutela: Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici. Am parcat masina in micuta parcare de la capatul digului, de unde am coborat direct pe versantul abrupt.
  • Pasul Cavnic: Prima mea cutie - Prima mea geocutie gasita in Romania. Am reusit la a doua incercare, la prima nu am fost destul de atent.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: In drum spre serviciu - Am gasit geocutia pe la ora 8:00, in drum spre serviciu. Multumesc.
  • Varful Vitos: Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam. Ramasesem pe un prevarf admirand stancile de sub picioarele noastre.
  • Baile Madicea - Carta: Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Piscul Baciului - Muntii Piatra Craiului: Piscul Baciului - Conform logurilor din cutie, am fost al patrulea gasitor. Am urcat pe creasta Pietrei Craiului dinspre Prapastiile Zarnestilor, trecand pe langa cabana Curmatura.
  • Parcul de aventura Balu - Harghita Bai: La ciot am ajuns pe malul lacului - Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Toate investitiile s-au facut in detrimentul padurii de conifere.
  • Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascaului: De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Odata sambata, dinspre Pestera Studentilor.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Despicata? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.