Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Pietrele Caprei - Cheile Fenesului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes. Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pietrele Caprei - Cheile Fenesului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Biserica catolica in spate Hosasau izvor apa minerala Elisabeta
Biserica catolica in spate
Rezervatie naturala Muntele sare Praid
Rezervatie naturala
Privire de pe strada Calimanesti crama Petry conacul Simen
Privire de pe strada
Strandul Toplita strandul Urmanczy
Strandul
Insula Pestisorul Aur Sancraiu Mures
Insula
Detaliu Varful Colos
Detaliu
Izvorul propriu-zis Izvorul Trotusului deal paltin izvor
Izvorul propriu-zis
Poarta de Piatra 4 Poarta de Piatra
Poarta de Piatra 4
Stanca din fata Ormenis arici
Stanca din fata
Cetatea dacica Racatau - ceramica cetatea dacica racatau
Cetatea dacica Racatau - ceramica
Manastirea Manastirea Maria Radna
Manastirea
Spoiler grota sulfatara Turia
Spoiler

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pietrele Caprei Cheile Fenesului!

>>> Vizitati Pietrele Caprei - Cheile Fenesului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Fenes, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,32 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Salasul Boarilor - Muntii Trascau la 2,4 km
Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau. In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Refugiul Saruni - Muntii Trascau la 2,7 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m. Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Piatra Bulbuci

Piatra Bulbuci la 6 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Calcarele de la Valea Mica

Calcarele de la Valea Mica la 8 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Cheile Ampoitei

Cheile Ampoitei la 8,5 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Biserica ortodoxa Poieni-Bucium

Biserica ortodoxa Poieni-Bucium la 12,5 km
Biserica ortodoxa din Poieni-Bucium a fost construita in anul 1711-1724, are hramul Inaltarea Domnului. Biserica de zid, azi monument istoric, este construita in stil romanic.
Muzeul Buciumanilor Poieni-Bucium

Muzeul Buciumanilor Poieni-Bucium la 12,6 km
Muzeul Buciumanilor din Poieni-Bucium cuprinde o expozitie etnografica, respectiv un punct de memorie colectiva. Exponatele ofera o imagine inedita asupra mineritului din zona.
Biserica ortodoxa Valea Barnii

Biserica ortodoxa Valea Barnii la 13,7 km
Biserica ortodoxa din Valea Barnii a fost construita in anul 1837, din piatra acoperita cu tigla (in prezent cu tabla) si turn acoperit cu tabla.
Detunata Flocoasa la 14,3 km
Detunata Flocoasa are o suprafata de 20 hectare, si incadreaza baza magurii bazaltice complet impadurite. Are forma unui trunchi de con alungit, cu o lungime de 500 m si o latime de 400 m.
Biserica ortodoxa Gura Izbitei

Biserica ortodoxa Gura Izbitei la 14,5 km
Biserica din zidarie masiva are un plan simplu cu pronaos, o singura nava si altar cu patru laturi. Biserica Sfantii Arhangeli Mihail si Gavril din Bucium Izbita a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea.
Piatra Corbului

Piatra Corbului la 14,5 km
Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Multumesc pentru atentionare. Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre.
Calcarele de la Ampoita

Calcarele de la Ampoita la 15,3 km
Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor.
Popasul Fefeleaga Bucium la 15,6 km
Locul casei in care a locuit Fefeleaga, eroina din nuvela scriitorului Ion Agarbiceanu. Pe poteca care urca spre Detunata Goala.
Cheile Intregalde Muntii Trascau

Cheile Intregalde Muntii Trascau la 15,6 km
Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea. Necesita ceva intretinere, capacul e spart.
Izvor La Caliman Magura

Izvor La Caliman Magura la 16 km
Izvorul La Caliman se afla in comuna Bucium, la nord-vest de satul Magura.
Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pietrele Caprei
  • Localizare pozitie pe harta Cheile Fenesului
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Concretiuni de Feleac Un loc fermecator. Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.
  • Manastirea Turnu Geoascunzis gol de peste 3 ani. Cunosteam deja locatia. Deoarece ultima data cand am plecat intr-o drumetie pe muntele Cozia, mi-am lasat masina in parcarea din curtea manastirii.
  • Cetatea Ciuchian din Lutoasa Cautand ruinele cetatii Ciuchian. M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis. Deoarece am mai cautat aceste ruine, dar nu le-am gasit.
  • Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare 9 din cele 7 scari. Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
  • Poian Stanci si dealuri verzi. Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari. Geocutia poate fi gasita foarte usor, chiar si fara gps.
  • Lacul Rosu Am urmat indicatiile de traseu. In aceasta perioada lacul era inghetat, avand un farmec aparte. Cutia era bine ambalata, dar cu ceva condens.
  • Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc Pe urmele ursilor. Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Pe nemeritate, imprejurimile lacului Sfanta Ana sunt locuri de care nu poti sa te plictisesti.

Ai ajuns in Cheile Fenesului si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pietrele Caprei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 9 zile!