Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Santurile Cetatii

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Santurile Cetatii

Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltat? foarte mult de Carol al VI-lea. Habsburgii au redenumit orasul in Karlsburg in onoarea sa.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Santurile Cetatii - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Santurile Cetatii (in total 12 poze):

Santurie cetatii
Santurie cetatii
Santurie cetatii
Santurie cetatii
Poarta a III. a cetatii
Poarta a III. a cetatii
3236
3236
Obeliscul Horea, Closca si Crisan
Obeliscul Horea, Closca si Crisan
Santuri in curs de amenajare
Santuri in curs de amenajare

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Santurile Cetatii!

>>> Vizitati Santurile Cetatii si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Alba Iulia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,57 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Alba Iulia: 21
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Izvor Limba la 4,7 km
Punct de oprire pentru drumeti si ciclisti, loc de relaxare si popas intr-un peisaj rural. Izvor care se afla la sud-est de satul Limba, cu o apa rece si proaspata, utilizata de localnici si trecatori.
Varful Mamut

Varful Mamut la 5,3 km
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Calcarele de la Ampoita

Calcarele de la Ampoita la 8,9 km
Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Piatra Corbului

Piatra Corbului la 9,1 km
Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Multumesc pentru atentionare. Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre.
Rapa Rosie

Rapa Rosie la 9,3 km
Am gasit cutia, multumesc. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Cheile Ampoitei

Cheile Ampoitei la 15,5 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Ruinele bisericii reformate Benic

Ruinele bisericii reformate Benic la 16,7 km
Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita. A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici.
Piatra Craivei Muntii Trascaului

Piatra Craivei Muntii Trascaului la 17,1 km
Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o.
Piatra Bulbuci

Piatra Bulbuci la 22,1 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Calcarele de la Valea Mica

Calcarele de la Valea Mica la 22,4 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Piatra Cetii

Piatra Cetii la 22,9 km
Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata.
Cheile Intregalde Muntii Trascau

Cheile Intregalde Muntii Trascau la 23 km
Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea. Necesita ceva intretinere, capacul e spart.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 26,1 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m. Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Cheile Rametului

Cheile Rametului la 26,3 km
Salut zbuciumel. O vizita in Cheile Rametului.
Cheile Manastirii Valea Manastirii

Cheile Manastirii Valea Manastirii la 26,6 km
Langa Manastirea Ramet, spre vest, se intinde o creasta stancoasa care porneste de la Varful Plesii (Plesa Rametiului) si continua dincolo de Valea Rametiului. Paraul Ramet (Goagiu) a taiat aceasta creasta si a format o stramtoare foarte scurta, Cheile Manastirii.

Santurile Cetatii in limba maghiara - magyarul: A vár sáncai Gyulafehérvár

Obiective cultural-istorice - Judetul Alba
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Santurile Cetatii
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor. Intrebare catre cel care a ascuns geocutia.
  • Parcul Arpad - Turia Nu 8, ci 9!. Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme. Am gasit-o intr-o stare foarte buna.
  • Poarta Schei Eee am fost james bond :). Noi suntem doua persoane care ne-am pornit pe cautat. La cutia de la Poarta Schei am asteptat sa plece niste turisti care faceau poze.
  • Biserica de lemn - Tulghes Bucurie mare. Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127. Pe acest drum se afla mai multe atractii turistice, ca de exemplu Izvorul Pestera, Pasul Rez, Pasul Tengheler, Capela Sfantul Gellert.
  • Varful Bistriciorul A fost o revelatie. Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Uitandu-ma dupa chestii albe pe jos, am vazut ceva sub niste pietre unde e tabla veche cu varful Bistriciorul si asa am descoperit comoara.
  • Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna. Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Geocutie in stare buna.
  • Poteca Rompatel - Nadejdea O poteca interesanta cu traditii. Am parcat vizavi de caminul cultural, apoi am pornit spre est pe strada Piata Bisericii. Desi paraul Rompatel traverseaza localitatea, pe drumul principal accesul pe malul paraului este inchis.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Santurile Cetatii? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 6 zile!