Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cheile Jietului

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Jietului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Deasupra drumului Capalnita belvedere
Deasupra drumului
Sfinxul Pisica - 4 Sfinxul Pisica Bucegi
Sfinxul Pisica - 4
Loc de odihna Baile Tusnad izvor apa minerala paraul Minei
Loc de odihna
Piatra Dudului - 2 piatra dudului ciucas tesla
Piatra Dudului - 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Jietului!

Cheile Jietului.. Vizitati Cheile Jietului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Jiet, se afla la 5,35 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cheile Jietului?
(detalii dupa autentificare)
Varful Badea - Muntii Parang la la 2,6 km.
Piatra Crinului - Muntii Parang la la 2,8 km.
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Refugiul Carja Muntii Parang la la 5,1 km.
De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Lac Jiet la la 5,6 km.
Varful Carja la la 5,6 km.
De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale.
Saua Stoinita Muntii Parang la la 5,8 km.
Lacul Carja Muntii Parang la la 5,9 km.
Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Lacul Verde Muntii Parang la la 6,5 km.
Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Saua Gemanarea Muntii Parang la la 6,7 km.
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Varful Gemanarea Muntii Parang la la 7,3 km. Saua Tecanu Muntii Parang la la 7,7 km.
Pasul Groapa Seaca la la 7,8 km.
Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani? Pasul Groapa Seaca se afla la limita intre judetele Hunedoara si Valcea, altitudinea fiind de cca 1615 m.
Parangul Mare la la 8,5 km.
Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie.
Lacul Mandra Muntii Parang la la 8,6 km.
Este lacul situat la cea mai mare altitudine din Parang, 2158 m.
Saua Gruiu Muntii Parang la la 8,9 km. Varful Gruiu Muntii Parang la la 9 km. La Politi Valea Gauri la la 9,2 km. Dolina Gaura Fusului la la 9,5 km. Cheile Taia Petrila la la 9,6 km. Lacul Pasari la la 11,4 km. Lacul Galcescu Muntii Parang la la 11,5 km.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la la 11,8 km.
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Hornul Lacurilor Muntii Parang la la 12 km. Lacul Iezer la la 12,2 km. Iezerul Muntinului la la 13,5 km.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la la 13,8 km.
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Traseul Ruinelor Vulcan la la 13,8 km.
Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Cariera Bolii la la 14,2 km. Stanca Dintele Aninoasa la la 14,3 km.
Pestera Bolii la la 14,4 km.
Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Jietului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cascada Supanu: Provocare - O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Veniseram pregatiti sa inlocuim cutia si carnetelul, pe care SorinIov le-a gasit deteriorate.
  • Mofeta din Baile Tusnad: Inaintea ultimului concert - Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Vineri seara (tarziu) n-am putut pentru ca pompierii pazeau drumul si nu lasau pe nimeni, un urs venise deja pana langa tabara.
  • Geotrekking Baile Tusnad: Mingea e la voi - Din scurt? Am anuntat tura acum o luna, pe data de 23 februarie.
  • Chiurus: Usor de gasit - Destul de usor am gasit aceasta geocutie.
  • Podul pietonal Garasos hid: Dupa o cautare mai indelungata - Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Intr-adevar, un loc frumos, si ar fi si mai frumos daca nu ar fi atata mizerie sub pod.
  • Parc aventura Adrenalin Plus - Sovata: Pastele Romano-Catolic II - Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dormea inca, somnul de iarna.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra: Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Cutioiul era putin julit, dar continutul in buna stare.
  • Cimitirul din Bodvaj: Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua. Am vrut sa mergem si la Cimitirul Bodvaj.
  • Cheile Dofteanei: Gandind cu mintea celui care a ascuns - Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai. De exemplu, am cautat odata un ascunzis, si pana la urma am gasit geocutia la mai mult de o suta de metri distanta fata de locul indicat.
  • Livada Postei: Nice - Nice.
  • Pseudosphaera - Targu Mures: Pseudosphaera - A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Constructia mi se pare extrem de interesanta, pacat ca locul este neingrijit.
  • Concretiuni de Feleac: Am vizitat zona - Primisem coordonatele de la un prieten, si in dupa-amiaza aceea tocmai plecam din oras si am zis sa fac un mic ocol :) Aveam doar coordonate, fara descriere, fara hint, fara poze, absolut nici o alta informatie. Semnalul de la GPS era slab, incat abia isi lua fix pe sub copaci.
  • Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac: Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie.
  • Cariera Vacaresti: Un ascunzis cu mai multe valente - Cariera din satul Vacaresti, comuna Mihaileni, acum in conservare, este una de andezit. Vezi foto atasate - roca magmatica cu 60% dioxid de siliciu, folosita in constructii si pavaje.
  • Izvorul Ozsvath: Atentionari - 1. Aveti grija la tren.
  • Cheile Borzesti: Zona este rezervatie naturala - Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. In jurul orei 14:00 am gasit aceasta geocutie.
  • Printre pini - Sanpetru: Am gasit doar o scorbura goala - Intr-o drumetie pe Dealul Lempes - cel la poalele caruia se afla localitatea Sanpetru - cu scop floristic. Am ajuns si in paduricea de pini din sectorul sudic al dealului, acolo unde ar fi trebuit sa se afle geocutia.
  • Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc: Cerb vs tap, ciuta vs caprioara - Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei). Doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz: Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Nu am reusit sa usuc continutul la ora 18 seara.
  • Biserica catolica - Imeni: Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Unii au avut probleme sa ajunga la inaltimea la care este geocutia, folosind fie o piatra, fie o bicicleta pentru a ajunge sus.
  • Varful Papusa: Ceata pe varf - Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.
  • Turnul Kendeffy - Muntele Orlea - Subcetate: Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Am trecut de multe ori pe acolo, dar nu am reusit sa ajungem din diferite moive (si oricum nu stiam unde se afla.
  • DinoParc - Rasnov: Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta. Exponatele sunt construite din fibra de sticla si sunt in marime aproape naturala, cel putin dupa parerea mea.
  • Fanatele Clujului: O plimbare - Un ascunzis interesant.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Jietului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.