Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Locul fosilifer Soceni

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Locul fosilifer Soceni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Sfana Ana - pictura murala Stanca Sfanta Ana Sinaia
Sfana Ana - pictura murala
Reconstituire transeu Monument Dealul Cosna
Reconstituire transeu
De la marginea padurii Targu Mures cartierul Belvedere panorama parcare
De la marginea padurii
Maresalul 12 apostoli calimani
Maresalul

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Locul fosilifer Soceni!

>>> Vizitati Locul fosilifer Soceni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Soceni, se afla la 0,48 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Castrul roman Agnavie Zavoi
Tunelul Ad Orientem Teregova
Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul.
Maru Piatra Alba Cuptoare Castrul roman Mehadia Varful Godeanu Muntii Godeanu Varful Tucila Mic Muntii Godeanu Lacul Valiug-Gozna Izvorul Nerei
Tunelul Dragostei ObrejaTunelul Dragostei Obreja
Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Lacul Pescarusul Lacul Poiana Marului
Ansamblul de mori din Mehadica
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Cascada La Vaioaga Am avut noroc in a gasi aceasta cutie, deoarece am cautat destul de mult. Varful Moraru Muntii Godeanu
Cetatea Haiducilor Jdioara
Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241.
Rezervatia Groposu
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Cascada Susarei Locurile sunt superbe si merita vazute. Cascada Moceris Lavanda Carasova Muntii Tarcu Lacul Dracului Moara Farasesti Lacurile Nitchidorf
Pasul Porta Orientalis Domasnea
Poarta Orientala face legatura intre Valea Mehadica si Valea Timisului.
Tumulul Gramurada de la Jupani
Movila antropica numita Gramurada de la Jupani este situata la 610 m est-nordest de Halta Susani-Bega, la 30 m nord de paraului Glavita, pe malul drept.
Podul de la Megiureca Locul fosilifer Delinesti
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier
Aici nea Costica a adunat peste 2 mii de flori de mina, din zonele Ocna de Fier, Dognecea, Oravita, Anina, Moldova Noua, dar si de peste hotare.
Hambarul de piatra Sasca Montana Lacul Otvesti
Castrul Roman Tibiscum
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Cascada Bigar Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Pestera Popovat
Varful Zascolul Arjanei Muntii CerneiVarful Zascolul Arjanei Muntii Cernei
Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.
Lacul Mic Oravita Stanca Florian Tomesti
Cheile Armenisului Armenis
Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului.
Varful Piatra Elisovei
Dealul Danila Ocna de Fier
Este un loc excelent pentru catarare sportiva, prezentand un perete vertical de aproximativ 50 m inaltime.
Cascada Sucu Ravena Crouri Varful Oslea Romaneasca Muntii Godeanu Valul de pamant de la Bucova Stanca Capul de dac Luncanii de Jos Pod peste Nera Acumularea Topolovatu Mare Pietrele Scorilo
Castrul roman Teregova
Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei.
Cheile Garlistei
Cheile CarasuluiCheile Carasului
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Lacul Mare Oravita
Cetatea CarasCetatea Caras
Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Uzina hidroelectrica Grebla Lacul Berini Varful Gugu Muntii Godeanu Canionul Valea Rea Cheile Nerei
Podul turcesc Gradinari
Initial a fost construita de catre turci in secolul VII-lea.
Turnul medieval RuieniTurnul medieval Ruieni
Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Morile de apa Eftimie MurguMorile de apa Eftimie Murgu
Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Lacul Denta
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari
Este ramasita fostei biserici de langa cimitirul satului.
Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Locul fosilifer Soceni
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Muntii Berzunti: Dansand cu serpii - Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
  • Lacurile La amurii albi - Dumbraveni: Lacuri de pescuit intr-un peisaj mirific - Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf. Lacurile insumeaza 1,7 ha luciu de apa.
  • Cheile Intregalde - Muntii Trascau: Gasita azi de acaseni - Necesita ceva intretinere, capacul e spart.
  • Turnu Rosu din Boita: Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking.ro ascunzisul de la Turnu Rosu, am primit un mail de la Csipi - pe un subiect apropiat - in care ni se sugera sa cautam si cutia pusa de el la Turnu Rosu, dar inscrisa doar pe site-ul geocaghing.
  • Troita Sfanta Maria Regina - Lupeni: O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos. Puteti ajunge la monumentul Inima lui Isus cu masina, de la Bisericani, respectiv Bulgareni, la inceput pe asfalt, apoi pe un drum bun de pamant.
  • Baile Apor: Instructiunile au fost de nota 10 - Cutia are o margine crapata. Noroc ca logbook-ul a fost pus intr-o punga separata.
  • Avenul Licas: Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven. Am prins o zi calduroasa, senina si lunga.
  • Macin: Un flavor de Macin - Ascunzisul este excentric localizat fata de traseul marcat al culmii Pricopanului ce trece prin apropiere. Ceea ce poate, relativ, deranja.
  • Biserica Sfantul Nicolae - Fantanele: In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele. Dupa concertele primei seri ale festivalului rock Artmania.
  • Piatra Colibei: Eskimos Friend The Birdie - Am scos azi din geocutie TB Eskimo's Friend The Birdie.
  • Clopotnita Tincani - Izvoru Muresului: Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul. Am aflat de la unul dintre locuitori - langa gospodaria caruia e clopotnita, ca nu e chiar atat de veche, fiind ridicata prin anul 1940.
  • Apa Rosie - Baile Tusnad: Am lasat-o ultima - La iesirea nordica din Tusnad, e usor de gasit. Faza cu Becks e foarte tare.
  • Varful Harghita Madaras: Harghita Madaras - Am gasit geocutia in stare buna. Sa speram ca nu vor lua pietrele de pe ascunzis pentru construirea unor gramezi sau inscriptii proprii.
  • Dealul Cetatii - Campul Cetatii: Pe varful dealului - Am gasit geocutia ascunsa langa varful Dealul Cetatii. Am urcat din Campul Cetatii, pornind de langa Izvorul Zanelor.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni: Hargita 50 GeoKret - Am pus in cutie un GeoKret. Ajutati-l sa ajunga in geocutii ascunse pe munte.
  • Biserica Ursuline si Biserica Franciscana - Sibiu: Neatent si nepregatit - Nu sunt un mare fan al ascunzisurilor de tip mistery, sau a celor care involva diferite calcule matematice. Sunt de parere ca operatiunile de aflare a coordonatelor geocutiei distrag atentia de la locatie.
  • Cascada Beusnita: Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Chiar si asa, frumusetea este deosebita.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz: Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Nu am reusit sa usuc continutul la ora 18 seara.
  • Vulcanii noroiosi - Paclele de la Beciu: Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
  • Cetatea Enisala: Cetatea soarelui - Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm, si ale caror spinari am reusit sa le prind intr-un filmulet.
  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca: Locomotiva cu aburi - Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • Panorama Ciucului: Foarte frumos loc de belvedere - Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. Am luat GK si va pleca spre Cluj.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu: Un loc extraordinar - Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia. E o pestera extraordinara, mai ales daca aveti posibilitatea de a o vizita in intregime.
  • Mocanita Sovata - Campu Cetatii: In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Noroc cu coordonatele ca am insistat, si am culcat lastarisul la pamant.
  • Tampa: Frumoasa locatie - Merita cautata. IN - Breloc si pix.
  • Baile Martanus: Un lac de un verde intens - Ajungand la fata locului, am cautat intai geocutia, apoi am vizitat baile. Am gasit ascunzisul destul de repede, dar era gol.
  • Turnul Olarilor - Sibiu: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei: Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut. Poti sa gasesti de toate inauntru.
  • Cascada Paraului Saritor: Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Acest esec nu a micsorat decat foarte putin satisfactia atingerii acestui interesant obiectiv, el implinind un frumos traseu pe care il parcursesem pana atunci (Piatra Tabulata, Cetatea Racu, Varful Madaras, Mlastina Seche).
  • Stanca Soimilor - Baile Tusnad: Trekking GeoKret 1 - Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Am pus in cutie un GeoKret.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Locul fosilifer Soceni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.