Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Varful Folea

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Folea - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Acoperisuri Agnita Agnetheln
Acoperisuri
Lacul 2 de la Varghis - 1 lacuri varghis
Lacul 2 de la Varghis - 1
Decembrie fara zapada Camera patrata Detunatele Ceahlau
Decembrie fara zapada
Lacul Sfanta Ana lacul Sfanta Ana
Lacul Sfanta Ana

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Folea!

Varful Folea.. Vizitati Varful Folea si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Salistea, se afla la 5,53 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Folea?
(detalii dupa autentificare)
Cheile Cheia la la 3,7 km.
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Cascada Sila la la 4,3 km. Lacul Bradisor la la 5,6 km.
Buila-Vanturarita la la 6,5 km.
Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la la 7 km.
Numele ii provine de la cel al monahului ce l-a infiintat.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la la 8 km.
Intersectia este marcata de prezenta unei troite.
Schitul Patrunsa la la 8,9 km.
Aspectul ce ni s-a parut a fi cel mai interesant, dincolo de izolarea specifica unui asezamant monahal, dar mai putin intalnita in zilele noastre, este aspectul de satuc al comunitatii, chiliile calugarilor fiind casute imprastiate pe pantele Muntelui Patrunsa, existand si un nucleu concentrat in preajma bisericii.
Cascada Scorusu la la 9,3 km. Lacul Malaia la la 9,6 km. Cascada Lotrisor la la 10,9 km. Melcii Doabrei la la 10,9 km.
Varful Turtudanul la la 11 km.
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Piatra cu Gauri la la 11,4 km.
Schitul Iezer la la 11,9 km.
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Cheile Lotrisorului la la 12,7 km.
Manastirea Turnu la la 14,6 km.
Am gasit locatia, dar nu si cutia.
Castrul Arutela la la 15,3 km.
Aam gasit-o, e acolo. Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Belvedere Stanisoara-Turnu la la 16,3 km. Pestera Salbaticului la la 16,6 km.
Varful Cozia la la 16,9 km.
De langa cabana Cozia se urca direct, pe langa cantonul silvic, lasand in dreapta drumul forestier ce coboara spre Calimanesti.
Manastirea Stanisoara la la 17 km.
Nucet, este situata la poalele masivului Cozia, pe versantul sudic, pe teritoriul localitatii Calimanesti, in judetul Valcea.
Stanca Coltul lui Damaschin la la 17,8 km.
Schitul Ostrov la la 18,3 km.
Am gasit-o usor. In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Poarta de Piatra la la 18,4 km.
Poarta de Piatra este una dintre cele opt porti cunoscute pana in prezent in masivul Cozia.
Muzeul Trovantilor Costesti la la 19,2 km. GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia. Pestera Laptelui la la 20,1 km. Portalul Pesterii Laptelui la la 20,1 km. Piatra Tarnovului la la 20,4 km.
Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Folea
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Varful Tuguiata - Podisul Babadagului: Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea. Nu am mai ocolit pana la cimitirul turcesc Iaila, si am luat-o direct din Atmagea pe un drum de caruta, de-alungul padurii.
  • Cetatea Talmaciu: La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina). N-am disperat, desi nu mai stiam exact despre ce fel de zid era vorba in indicatia de cautare NV, NE, SE.
  • Lacurile La amurii albi - Dumbraveni: Lacuri de pescuit intr-un peisaj mirific - Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf. Lacurile insumeaza 1,7 ha luciu de apa.
  • Lespezi Star: Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Pe un traseu turistic ce porneste de la Cantonul Piscul Negru.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin: Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. Cetatea Harom a fost construita in secolul al XII.
  • Capela Sfanta Ana: Ploaie zdravana - Am gasit aceasta geocutie inainte de o ploaie zdravana.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni: O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Linistea - cea transcedentala, nu doar cea sonora - stapaneste nu doar spatiul dimprejur ci si timpul.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli - Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd.dddddd°).
  • Lacul Avrig: Am ajuns aici - Am fost la acest POI.
  • Cascada Susarei: Cascada Susara - Locurile sunt superbe si merita vazute. Excursia cu prietenii mei i3senii a continuat si am ajuns si in acest loc mirific.
  • Tinovul Mohos: Mohos si atat - Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.
  • Varful Papusa: Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa. Este pentru prima data cand sunt in aceasta zona, dar cred ca este unul dintre cele mai frumoase locuri din muntii Retezat, Taul Tapului si Portile Inchise.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Cu ursul nu-i de joaca - Am gasit cutia de la bisericuta, si am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Am luat de acolo o moneda si o litera R albastra,am lasat un mamut din Ice Age, carte de vizita, bancnota de 1 leu.
  • Piatra cu caldare mica - Piatra Soimului - Oituz: Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?
  • Cetatea Cisnadioara: Gasita - Am gasit cutia ascunsa.
  • Pseudosphaera - Targu Mures: Pseudosphaera - A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Constructia mi se pare extrem de interesanta, pacat ca locul este neingrijit.
  • Ruinele cetatii Reka: Cetatea Reka, reconstituire - Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes). Cat si ruinele Turnului de Est de pe varful dealului, interfluviu intre paraiele Rica si Nades/Nadasi.
  • Concretiuni de Feleac: Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara. Pacat ca a venit ploaia, si a trebuit sa ne grabim inapoi.
  • Piatra Potcoavei: Piatra Potcoavei in noiembrie - Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta. Aceasta varianta este mai scurta decat din partea cealalta.
  • Cetatea Zanelor - Covasna: Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Vegetatia cumplit de bogata care acopera totul.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: In drum spre serviciu - Am gasit geocutia pe la ora 8:00, in drum spre serviciu. Multumesc.
  • Memorialul Ginta: Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc.
  • Dealul Dracoaia: Pe Drumul Crucii pe Dracoaia - Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila. Pentru cine suie/coboara pe Valea Trotusului cu masina ori cu trenul, datorita alurii sale semete, singulara in contextul culmilor de primprejur.
  • Cetatea Coltesti: Gasit de Acasenii - Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Folea? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.