Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Varful Tarcu

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Tarcu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Crucea Ciobanului - zoom crucea ciobanului poiana sarata
Crucea Ciobanului - zoom
Sapatura in cautarea urmelor de zid 2 xantusz castel
Sapatura in cautarea urmelor de zid 2
1085
1085
Vatra de foc Piatra Móric
Vatra de foc

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Tarcu!

>>> Vizitati Varful Tarcu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Plopu, se afla la 10,03 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Saua Plaiului Mic Muntii Retezat
Cheile Teregovei Armenis
Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
Lacul Curat Muntii Retezat Crucea Alba
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu
Se prezinta sub forma unei lespezi din sist, pe care putem vedea 3 semisfere sau blide, de unde si denumirea blocului de piatra.
Lacul Ciomful Mare Muntii Retezat Lacul Valea Mare Motru Sec Izbucul Jalesului Locul fosilifer Delinesti Lavanda Carasova Lacul Poiana Marului Varful Olanelor Muntii Godeanu
Podul lui DumnezeuPodul lui Dumnezeu
Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Cheile CorcoaiaCheile Corcoaia
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Varful Peleaga Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor.
Ciucevele CerneiCiucevele Cernei
Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Lacul Trei Ape Varful Lacului Muntii Retezat
Tunelul Ad Orientem Teregova
Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul.
Cascada Bigar Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Stanca Capul de dac Luncanii de Jos Varful Scarita Muntii Godeanu Lumea Dinozaurilor Transilvania Sibisel Varful Barlea Muntii Retezat Lacul Prisaca Castrul roman Agnavie Zavoi
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Izvorul si stancariile de la Camana Biserica Scarisoara Varful Domogledul Mare Varful Bucura Doi Muntii Retezat Cetatea Piatra Rosie
Cascada Vanturatoarea Muntii CerneiCascada Vanturatoarea Muntii Cernei
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Taul Tapului Muntii Retezat Cornetul Baltii Varful Prelucel Muntii Retezat Varful Custura Muntii Retezat Varful Tapului Muntii Retezat Grota cu Aburi Varful Gales Muntii Retezat
Turnul rotund Crivadia
Incepand din secolul XVI acesta strajuia vechiul drum ce lega Transilvania cu Tara Romaneasca prin pasul Valcan.
Furnalul Govajdia Pestera Popovat
Cetatea MehadiaCetatea Mehadia
S-a format in jurul unui donjon cu plan hexagonal, laturile cuprinse intre 6,5-7,7 m si ziduri groase de 2,2-2,3 m.
Uzina hidroelectrica Grebla Lacul Portii Muntii Retezat
Pasul Porta Orientalis Domasnea
Poarta Orientala face legatura intre Valea Mehadica si Valea Timisului.
Cheile Arsasca Coronini Bedina Lacul Iovanu
Taul Custura Mare Muntii Retezat
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Lacul Zanoaga Mare Muntii Retezat
Campurile de lapiezuriCampurile de lapiezuri
La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan
Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Izvorul Nerei Cascada Sucu
Izvorul Cosustei
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Ruinele fostei scoli din Merisor
A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Gara Baile HerculaneGara Baile Herculane
Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia.
Maru
Turnul medieval RuieniTurnul medieval Ruieni
Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Cascada Ciomfu Muntii Retezat
Sfinxul Banatean
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Valul de pamant de la Bucova
Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Tarcu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Petersberg - Sanpetru: Spre Dealul Cetatii dinspre Sanpetru - M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Din spatele antenei de telecomunicatie, o poteca larga va conduce pana pe varful Dealul Cetatii - Lempes, la geocutie.
  • Turnul cu Ceas din Targu Mures: Urcus pe scari - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Dupa o lunga serie de scari, ajunsi la balconul turnului am inspectat fiecare coltisor al acestuia, pana ce am reusit sa gasim cutiuta.
  • Concretiuni de Feleac: Noroc cu imaginile postate - Salutari. Pozitia satelitilor a fost cam nefavorabila, dar in cele din urma am descoperit ascunzisul in care zace comoara cea mare.
  • Bunloc: Zona cu vile - Am gasit o geocutie, ascunsa langa partia de schi din Bunloc. Cutia este in stare buna.
  • Stanca cu turnulet - Nascalat: Pe Nascalat iarna - Am ales cel mai scurt drum pentru a ajunge la geoobiectiv. Imediat dupa cascada Zugo, un drum de caruta urca pe Nascalat, iar serpentinele ne duc pana la stana de langa Stanca cu turnulet.
  • Nou - Neudorf: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Scarita-Belioara 1: Am gasit-o sambata - Din pacate nu era nimic de trade in ea si ce am pregatit eu pt trade era prea mare si nu a incaput in geocutie. :( Prima noastra geocutie gasita.
  • Stanca Kossuth - Harghita-Bai: Ascunzis impenetrabil iarna - Desi mai fusesem pe stanca, tot iarna, am mai ajuns inca o data pe ea ieri. Acum cu gandul sa gasesc si geocutia.
  • Biserica ortodoxa - Fagetel: Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format. Cum si eu trec de cateva ori pe an prin zona, odata, am sa fac efortul suplimentar - nici nu e mare lucru - de a trece pe la ascunzis.
  • Gara de linie ingusta Targu Mures: Depozit de gunoi - Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis. Din cauza unor domnisoare care fumau linistite, stand exact pe ascunzis.
  • Palatul Cantacuzino: Banca Marie Thereze, Cascadele Vanturis - Pe pagina fiecarui ascunzis, pe partea dreapta, gasesti intr-o casuta separata locurile din apropiere, cu distantele aferente. In casuta de dedesubt geocutiile negasite inca de tine, tot din apropiere.
  • Cetatea Feldioara: Cetatea e superba - Am fost la Feldioara, cetatea e superba si impresionanta. Cache-ul nu mai exista, am gasit doar 2 pungi de plastic si instructiunile plastifiate in romana si magiara, toate pe jos in noroi.
  • Geo Negoiu - Muntii Fagaras: Chiar si locul doi - Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • Piatra Colibei: Gasit in februarie - Inca era zapada. Impreuna cu prietenii din Odorhei.
  • Vila Anna Baile Tusnad: Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern?
  • Cetatea Cisnadioara: Gasita - Am gasit cutia ascunsa.
  • Cetatea Racu: Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata. Am avut astfel posibilitatea sa remarcam peretele sudic (natural) al cetatii.
  • Manastirea Turnu: Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia. Deoarece ultima data cand am plecat intr-o drumetie pe muntele Cozia, mi-am lasat masina in parcarea din curtea manastirii.
  • Urma de picior a lui Hristos - Culmea Avas: Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa. Din pacate piatra care contine urma de picior a lui Hristos a fost pozitionata cu urmele in partea de jos.
  • Cetatea Coltesti: La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Lacul Andreoaie - Boistea: Cutie noua la Lacul Andreoaie - În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzisului si disparitia geocutiei. Cum aveam la mine una goala am reamenajat ascunzisul, ascunzand mai bine cutia.
  • Pasul Liban: Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-). Dupa-masa la ora 5 am pornit sa caut ascunzisurile de pe varful Amza, respectiv Stanca Minunata.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Fara ursi in zona - De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
  • Vechea cale ferata ingusta Comandau - Covasna: Alta statie pentru ascunzis - Am rebaleiat zona ascunzisului, cu acelasi rezultat. Mai mult, au mai disparut dintre cioate, de putreziciune, iar altele s-au ascuns in vegetatia regenerata.
  • Izvorul Salus - Muntii Bodoc: Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia. Ei au mobilizat arhitecti, studenti, peisagisti veniti voluntar din Ungaria, dar si comunitatile locale, in speta Primaria Bodoc si mai multi localnici si ei voluntari, rezultatul fiind demn de toata lauda.
  • Cascada Paraului Saritor: Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor.Doar in parte am avut dreptate (vezi foto atasata), caci ascunzisul propriu-zis a ramas intact, iar geocutia la locul ei.
  • Cascada Supanu: Provocare - O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Veniseram pregatiti sa inlocuim cutia si carnetelul, pe care SorinIov le-a gasit deteriorate.
  • Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu - Cluj-Napoca: In drum spre casa - O plimbare prin parc in drum spre casa.
  • Viscri: Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Coada Pietrei Mari: Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei. La propriu, continutul cutiei a ramas la fel de dulce ca atunci cand a gasit-o Sorin Iov (cu un an in urma).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Tarcu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.