Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cetatea Soimos

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Soimos - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Piatra Soimilor Piatra Soimilor
Piatra Soimilor
Vedere de pe Tampa 2 Tampa Brasov
Vedere de pe Tampa 2
Parcul de sub Gorunul colina parcul izvorul Gorunul strada Moldova
Parcul de sub Gorunul
Lacul Padureni 6 Lacul Padureni
Lacul Padureni 6

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Soimos!

Vizitati Cetatea Soimos si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Soimos, se afla la 0,11 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Soimos: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lacurile Ghioroc
A fost amenajat pe teritoriul unei foste cariere de nisip, in scopuri turistice.
Lacul Dudestii Noi
Mlastinile Satchinez
Rezervatia naturala ornitologica Mlastinile Satchinez.
Casa Pianului Jacques Faix Arad
Casa memoriala Jacques Faix, care include si celebrul Salon al Pianului, gazduieste azi evenimente culturale.
Balta Rovina
Pictura murala TimisoaraPictura murala Timisoara
Pictura a fost realizata in anul 2019, si este dedicata Revolutiei din decembrie 1989.
Lacul Aradul Nou Castelul regal Savarsin Casa de vanatoare Savarsin Acumularea Murani Acumularea Topolovatu Mare Fantana cu apa minerala
Tumulul Gramurada lui Ticu Susani
Movila numita Gramurada lui Ticu, situata la 540 m nord de biserica si la 20 m sud de calea ferata, este un sanctuar de epoca hallstattiana.
Lacul Adea Balta Chisoda Timisoara
Poiana cu narcise Rovina
Poiana cu narcise de la Rovina.
Rezervatia de soluri saraturate Socodor
Drumul Golgotei - RadnaDrumul Golgotei - Radna
Locul e super, cutia e in stare foarte buna, mersi. Am gasit geocutia. Am gasit geocutia ascunsa langa Manastirea Maria Radna.
Lacul din crater Seceani Fortificatia de la Cornesti Vulcan noroios Seceani
Minis De fapt, este acoperita doar de putin pamant, putand fi usor gasita si de trecatori. Primul cache gasit de noi. Lacurile Nitchidorf Conacul Birtolon Baratca
Rozariul de la Mandruloc
Gradina de trandafiri Rozariul de la Mandruloc.
Castelul BohusCastelul Bohus
Consta dintr-un singur corp de cladiri, care prezinta 30 de camere.
Caramidaria Santana Lacul Ianova Lacurile de la Bocsig Balta Soimos Lacul Albastra Lacul Otvesti
Plop negru Paulis
Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
Gradina zoologica Timisoara Lacul Taut Lacul Sustra
CharlottenburgCharlottenburg
Se remarca prin faptul ca este singurul sat construit in forma de cerc din Banat.
Lacurile Cornesti Casa cu lacat Arad
Podul Mihai Viteazu Canalul Bega
Arta stradala langa Canalul Bega, in zona podului Mihai Viteazu, Timisoara.
Moara Borzak Variasu Mare
A fost construita in anul 1940, a functionat pana in anii 1950, dupa care a fost sechestrata de statul roman.
Lacul Cicir Lacul Pescarusul
Belvedere Valea Bosniac Sistarovat
Obiectivul se afla la 2,5 km distanta, vest - sud-vest de biserica ortodoxa din Sistarovat, respectiv la 1,4 km vest de drumul judetean DJ572 Sistarovat-Cuvesdia.
Lacul Bacova Lacurile Socodor Lacul Icloda
Cetatea medievala de pamant Satchinez
Pe langa geoobiectiv trece drumul judetean DJ 693, Satchinez-Biled.
Parcul de sculptura Casoaia
Este constituita dintr-o tabara veche din epoca comunista, un camping privat cu cabane si vile, si un parc de sculptura amplasat in padure.
Lavanda de la tara Fibis
Nu se percepe taxa de intrare, conditia pentru vizita este achizitionarea unui buchet de lavanda sau o sticluta de ulei.
Lacul Mailat
Iazul Zabrani Paulis
Iazul sau Balta Zabrani - se afla pe teritoriul localitatii Paulis.
Tumulul Gramurada de la Jupani
Movila antropica numita Gramurada de la Jupani este situata la 610 m est-nordest de Halta Susani-Bega, la 30 m nord de paraului Glavita, pe malul drept.
Padurea de stejar pufos Carand
Cetatea SiriaCetatea Siria
Cetatea a fost intarita in secolul XV - rolul indeplinit de cetate era unul strategic, de aparare si economic avand arondate 110 sate.
Lacul Ghiroda Vulcanii noroiosi Forocici Lacul Surduc
Obiective cultural-istorice - Judetul Arad
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Soimos
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Continut ud - Am gasit geocutia ascunsa printre ruinele cetatii Soimos. Continutul geocutiei este ud, iar instructiunile mucegaite.
  • Poarta Doamnei - Poiana Brasov: Am găsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
  • Culmea Iavardi: La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Care n-ar fi trebuit sa ne impiedica sa gasim cutia.
  • Izvorul Koncsag - Baile Tusnad: Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri. Dupa ce ne-a delectat cu apa de la cele trei izvorase amenajate, am cautat cutia, pe care am gasit-o in buna stare.
  • Baia Hammas - Paraul Jombor: Bronz secuiesc - Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei. Cautand ascunzisul, am gasit aici o plasa pentru fluturi (un alt joc).
  • Camera Patrata - Pietrele Detunate - Masivul Ceahlau: Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. Usor accesibila cand nu este zapada.
  • Cheile Baciului: Splendida zi de iarna - Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis.
  • Lespezi Star: La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat. A fost un week-end de exceptie (nu numai meteo).
  • Cetatea de pamant uitata: Fara furca, la cetatea de pamant uitata - Pentru ziua de azi, ne-am propus o mica tura in circuit, pornind din Frumoasa, urcand pe Drumul Muntelui pana pe Muntele Paganul, vizitand apoi Cetatea de pamant uitata, cu coborare la Baile Cibre si intoarcere in sat.Am ales aceasta zi de primavara timpurie, pentru a evita o eventuala intalnire cu caini ciobanesti.
  • Varful Moldoveanul - Muntii Fagarasului: Moldovene! - Am urcat aici prin Valea Rea, timp de 4 ore cu tot cu odihna si foto. Te cuprind sentimente necunoscute pana acum.
  • Fag sub varful Oituz-Izvor: Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre. In apropierea lui este o stana cu foarte, foarte multi caini, extrem de rai.
  • Fantana Rege - Targu Mures: Ascunzis apropiat - Locuiesc in apropierea acestui ascunzis, asa ca mi-am permis sa fiu mai lejer. Prima data erau prea multi in jurul izvorului.
  • Concretiuni de Feleac: Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara. Pacat ca a venit ploaia, si a trebuit sa ne grabim inapoi.
  • Cetatea Ciuchian din Lutoasa: Cautand ruinele cetatii Ciuchian - M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis. Deoarece am mai cautat aceste ruine, dar nu le-am gasit.
  • Valea Uzului: Valea Uzului - consideratii istorice - Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.
  • Podul lui Stefan cel Mare: Monument istoric - Ma trag din apropierea locului respectiv. Spre rusinea mea, am trecut de foarte multe ori prin zona, dar nu am avut niciodata curiozitatea sa vizitez acest loc, acest pod.
  • Piatra Potcoavei: Piatra Potcoavei in noiembrie - Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta. Aceasta varianta este mai scurta decat din partea cealalta.
  • Cetatea Deva: Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Chiar daca tubul a fost bine inchis, se pare ca ursul a simtit urmele, pelicula fina de crema de pe cutie si am gasit cutia distrusa.
  • Piatra Galbena: Impreuna cu elevi - Am gasit geocutia, impreuna cu elevii, Tornabacsi.
  • Podul acoperit Urmanczy - Toplita: Am descoperit cutia dinauntrul podului acoperit - Podul a fost construit la initiativa (si, probabil, pe cheltuiala) familiei Urmanczy in anul 1871. Rezista si astazi foarte bine, caci daca ne uitam la diametrul boltarilor de lem care il sustin (cca 25 cm) intelegem de ce.
  • Concretiuni de Feleac: Nice hide, wonderful woods - I had a 15km afternoon walk, started from Cluj. Went to Feleac, but not on european road, other road, trekking.
  • Copacul lui Tarzan - Lacul Sfanta Ana: Fara manusi - Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului. Am renuntat insa, deoarece nu am gasit un ascunzis sigur.
  • Fiasteto: Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos. Ascunzisul poate fi gasit destul de usor.
  • Limanu: O mica povestioara - Well, aseara stateam si ma uitam la renumitul film cu gc. Am ramas foarte placut impresionat de acest joc.
  • Mina parasita - Piciorul Lespezilor: Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere. Apa ce iese din mina e curata si rece, dar n-as zice si potabila.
  • Ciofronca: Ciofronca in noiembrie - Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia. Insa eu am fost cel care s-a dus dupa cutie.
  • Cascada Nasolea: Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.
  • Baia Calugarilor: Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
  • Varful Bistriciorul: Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Pe vremea acela inca nu aveam GPS si au trecut cativa ani pana mi-am cumparat una si am inceput sa ma joc.
  • La deget - Stogul de piatra: Acces spre obiectiv - Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Soimos? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Arad, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.