Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Belvedere Piatra Soimului - Oituz - Atractii turistice <-- Acces complet
 

Pixel

Belvedere Piatra Soimului - Oituz, atractii turistice

Piatra Soimului, zona stancoasa preferata de alpinistii locali, se afla pe un versant de munte, plina cu stancarii de gresie, deasupra comunei Oituz, din judetul Bacau...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - pentru cei cu acces complet.

***

Cateva poze din albumul foto Belvedere Piatra Soimului - Oituz:

Piatra Soimului
Piatra Soimului
5273
5273
5264
5264
5265
5265
5266
5266
5267
5267
5268
5268
5269
5269
5270
5270
5271
5271

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Belvedere Piatra Soimului Oituz!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Belvedere Piatra Soimului - Oituz si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Calcai, se afla la 0,58 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Belvedere Piatra Soimului Oituz?
(detalii pentru cei cu acces complet)
Pe culme - Piatra Soimului - Oituz la 180 m. De pe micul platou nu prea avem o priveliste buna, dar zona prezinta interesante formatiuni stancoase, care merita sa fie vizitate. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza. Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani. Cautand Piatra cu palarie de pe Piatra Soimului, am ajuns la un moment dat pe culme.
Piatra cu Palarie - Piatra Soimului - Oituz la 210 m. Pe varful careia s-a instalat, cine stie cum, cand, o placa de gresie ca o basca, Piatra cu Palarie. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie. Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa.
Fortareata de piatra - Piatra Soimului - Oituz la 330 m. Amenajarea consta dintr-un zid exterior si unul interior, niste trepte de piatra, respectiv interiorul fortaretei. Am cucerit Fortareata de pe Piatra Soimului. Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult. Coborand de pe culme pe latura vestica a dealului Piatra Soimului, am descoperit o interesanta fortareata construita din pietre, de fapt o amenajare militara din Primul Razboi Mondial.
Piatra cu caldare mica - Piatra Soimului - Oituz la 380 m. Neavand coordonate gps exacte, nu stiam inca daca o sa gasesc Piatra cu caldare propriu-zisa, sau nu. Nici Caldarea Mica nu a fost goala. Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri prvind-o. Cautand Piatra cu caldare mare, am descoperit mai intai o alta stanca, de forma unui creier, care are pe partea laterala o mica (semi)caldare.
Piatra cu caldare mare - Piatra Soimului - Oituz la 410 m. De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin. Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul. Dupa ce trecem pe sub Piatra cu Palarie, ramanem sub zidul de piatra pana atingem muchia sud-vestica a dealului.
Madona si Bestia - Dealul Piatra Soimului - Oituz la 430 m. Doua dintre ele sunt evidentiate acum prin includerea lor intr-un circuit. Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
Varful Cosna - Plaiurile Nemirei la 3,1 km. Varful Cosna este ultimul, mai rasarit (784 m), de pe cel mai zdravan - lungime și altitudini - dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Păltinis - Cosna. Fara priveliste, dar cu transee. De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei la 3,2 km. Dealul Cosna este ultimul mai important - altitudinal, vorbind - de pe cel mai lung dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Paltinis - Cosna. Acces auto. Atenție: La monument se poate ajunge și cu mașina - una care suporta drumurile de pamânt, din satul Nicorești sau Oituz. Am pornit din satul Nicoresti. Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna. Dealul a fost teatrul unor importante lupte din Primul Război Mondial.
Cubul suspendat din Padurea Slanic la 3,7 km. Stancile Turnuri din Padurea Slanic la 3,9 km. La stanci Paraul Boghii la 4 km. Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat. Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere. Vorbim despre un grup de stanci dintre care se detaseaza una masiva, de vreo 10 m inaltime.
Cascadele de la cariera Velnita la 4,3 km. Ascunzisul de la Cascadele de la Cariera Velnita. Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu, asa cum l-am inteles noi: sintagma "in spatele cascadei" am tradus-o "in spatele panzei de apa" . Traseul cascadelor. Un fotoreportaj al unui traseu în circuit pe la cascadele descrise în acest post poate fi gasit pe: https://www. Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor.
Fantana din mijlocul drumului Nicoresti la 4,7 km. La intersectia celor doua strazi mentionate, gasim indicatorul, care ne arata directia spre dealul Cosna. Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna la 5,3 km. Ocna, se inalta un delusor, Titelca, legat cu un istm ingust de Poiana Chichilau - o sa lata, la nord de dealul omonim. Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg.
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou la 5,7 km. Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti. Se afla langa raul Trotus, la vest de Onesti, la sud-est de Targu Ocna, intre Pargaresti si Nicoresti.
Valea Lesuntu Mic la 5,9 km. La Jgheaburi Dealul Cosna la 6 km. Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna la 6,7 km. Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
Dealul Ciresoaia Plaiurile Nemirei la 7,6 km. Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna la 7,9 km. Este vorba despre cea mai veche sonda sapata prin foraj mecanic din Romania. Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna. Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Titlul comentariului. Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Usor de gasit, mai greu de scos. Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna la 8,2 km. Pe dealurile care il strajuiesc dinspre sud, Magura si Ciresoaia, s-au desfasurat bataliile din Primul Razboi Mondial care au stopat ofensiva austro-ungara de pe frontul Oituz, din august 1917. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna. Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta?. Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri. Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti.
Cascada Lesuntu Mare la 9 km. Cascada Mata Mare la 9,2 km. Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna la 9,3 km. La Targu Ocna, de sub dealul numit Fetele Targului (versantul vestic, dinspre paraul Valcele), se extrage sarea de prin secolul XIV (documentat). Sare versus frigider. Cum metodele de conservare au evoluat, sarea nu mai are mare cautare, decat pentru industrie sau iarna la drumuri. Surpriza din ascunzis. Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare. Initial, pur si simplu se sapau gropi (sarea aflandu-se si la adancimi mici).
Saua Pacurita Plaiurile Nemirei la 9,4 km. Drumul Crucii Dracoaia la 9,7 km. Nici drumul nu mai e ce a fost. Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia. Drumul Crucii de pe Dracoaia este marcat cu tablete sculptate în lemn, reprezentând cele 14 opriri biblice.
Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 10 km. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna. Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat!. Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti. Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului. Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi. Chiar daca cei de la Costesti, Valcea reprezinta inca imaginea referentiala a subiectului, exista numeroase alte locatii cu dezvoltari mult mai spectaculoase.
Dealul Dracoaia la 10,6 km. Dealul Dracoaia se afla intre orasul Targu Ocna si comuna Dofteana, la nord-est de raul Trotus. Dealul Dracoaia. Am gasit cutia in stare buna. Eroare. În text apare scris incorect Doftana; corect este Dofteana . Multumiri pentru semnalizarea erorilor. Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Pe Drumul Crucii pe Dracoaia. Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atracție (aproape irezistibila) pentru cine suie/coboara pe Valea Trotușului cu mașina ori cu trenul, datorita alurii sale semețe, singulara în contextul culmilor de primprejur. Dealul este de tip hogback, o creasta ascutita care a ramas in urma eroziunii intr-o zona cu strate de duritati diferite, puternic inclinate.
Varful Magura Casinului la 10,8 km. Magura Casinului, avand 1165 m, este ultimul bastion din nordul Muntilor Vrancei de dincolo de 1000 de metri, aflat la granita lor cu Subcarpatii.
Dealul Pietrei Slanic Moldova la 11,1 km. Stanca Cucului de la Bogata la 11,9 km. Obiectivul despre care vorbim se afla la jumatatea distantei dintre Bogata si Dofteana (3,5 km vest de Bogata), la marginea soselei. Altceva!. Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. Piatra cu piton?. Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Povestea pitonului. Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora. Satul Bogata este accesibil pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti, fiind la 4 km vest de Targu Ocna.
Cascada Fata Moarta la 11,9 km. Varful Piatra Runcului Zona Oituz Muntii Vrancei la 12,1 km. Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 12,4 km. Lipsa creion. Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunziș, sa completeze geocutia cu un creionaș, nu mai lung de 8 cm. Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial.
Canionul Dofteana la 12,6 km. Canionul Dofteana este un canion micut, dar spectaculos, lung de aproximativ 400 m si adanc de 30 m. Ascunzis cu nabadai. "Nabadaile" din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului (a se miza pe GPS. Cutie noua la Canionul Dofteana. De astazi exista o cutie noua la canion, in acelasi loc in care a fost ascunsa cea veche; se subintelege, coordonatele sunt aceleasi. Canionul Dofteana. Dupa test, mi-am invatat lectia. Canionul devine din ce in ce mai interesant, cum il parcurgem.
Cascada Bucias la 12,6 km. Cascada Bucias. De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. Precizari suplimentare. Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Cascada Bucias. Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere. Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha.
Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 12,7 km. Pestera este localizata in versantul drept al raului Oituz, in perimetrul localitati Poiana Sarata, Oituz - Bacau, fiind aflata la o altitudine relativa de vreo 20 m. Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 12,8 km. Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Cascada Cernica la 13,1 km. Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Dealul Perchiu Onesti la 13,5 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt. Gasita. Este acolo, se gaseste usor si intuitiv. Dealul Perchiu - Onesti. Pe canicula am preferat urcușul cu aer condiționat, 4x4 și muzica în surdina. Mai mult de atat, Dealul Perchiu reprezinta una dintre cele mai interesante rezervatii botanice din Romania.
Cimitir german Poiana Sarata la 13,6 km. Ochiul Huitoarei la 14,1 km. Ochiul Huitoarei este o stanca din care izvoreste un parau, si care se afla pe dealul Huitoarei, deasupra comunei Dofteana. Pe fruntea Huitoarei. Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis. Ochiul Huitoarei. Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. Aceasta piatra care se umezeste inainte de venirea ploii, este un fel de stanca-meteorolog, barometru natural.
Manastirea Caraclau Barsanesti la 15 km. Manastirea, de maici, este una recentă, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com. Barsanesti.
Dealul Ursoaia Muntii Berzunti la 15,2 km. Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Cheile Dofteanei la 16,2 km. Trecem pe langa o cabana forestiera, traversam raul de 2 ori, si dupa 2 km, ne intampina cheile Dofteanei, sapate in stanca. Lipsa de experienta, bat-o vina !. Avem un GPS f. Nu am gasit cheile, nici cutia dar a meritat 100%. Dupa 2 zile de analizat harti, am decis sa incercam sa ajungem la chei plecand din Slanic Moldova. Nici tu ciot, nici tu cutie. Drumul forestier de pe valea Dofteanei a fost reconditionat recent, ceea ce poate sa fie o cauza a posibilei disparitii a ciotului, daca acesta era langa drum, asa cum ne-a aratat GPS-ul. Precizari suplimentare. Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta, ori gps-ul dintr-un telefon destept? Sau poate nu am masurat eu bine coordonatele ascunzisului, care se afla sus pe stanca, de unde avem si o priveliste mai buna asupra zonei. Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier.
Depozitul de septarii Larga la 16,8 km. Piatra Corbu Larga la 17 km. Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Piatra Floarei Muntele Stogu la 17,5 km. Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Trovantii de la Slobozia Onesti la 17,5 km. Varful de la Sipotul lui Motoc la 18,2 km. Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
Canionul paraului Hemeius Pagubeni la 18,4 km. Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 18,6 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare. Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Este accesibil din DN 12A, Onesti - Adjud, din care pleacă spre sud un drum pietruit ce ajunge dupa 1 km la o intersectie in panta, marcata de o troita.
Stanca lui Camara Pagubeni la 18,7 km. Cascada Caraslau la 18,7 km. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc. Eram in drum spre casa. Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz.

Belvedere Piatra Soimului Oituz in limba maghiara - magyarul: Sólyomkő-kilátó Gorzafalva

Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Cu acces complet

 • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Belvedere Piatra Soimului
 • Localizare pozitie pe harta Oituz
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

 • Eroare - Localitatea Piatra Șoimului se afla în județul Neamț, nu în Covasna ...
 • Cele doua localitati cu denumirea Oituz - Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna...
 • Piatra Soimului - Ascunziș bine ales, gasirea cutiei oferind emoție și satisfacție. Cutia, cât o eprubeta ceva mai larga, nu permite decât lasarea unor obiecte mici sau pliabile...

Ai ajuns in Oituz si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Belvedere Piatra Soimului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.