Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cascada Scaricica - Comanesti

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Primul afluent important al Supanului, de stanga, este paraul Lumina, pe acesta aflandu-se cascada Scaricica. Am numit-o astfel dupa numele dealului ce formeaza versantul drept al paraului Lumina, nume care, credem noi, provine de la existenta cascadei. Paraul Lumina este scurt, si dupa doar 250 m de la gura sa se ajunge la cascada...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cascada Scaricica - Comanesti - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Broasca testoasa de piatra cascada tulghes
Broasca testoasa de piatra
La apus de soare Potiond clopotnita
La apus de soare
Stanca Cucului - sector 2 stanca cucului bogata
Stanca Cucului - sector 2
Trecerea Visternei gura dobrogei
Trecerea Visternei

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Scaricica Comanesti!

Vizitati Cascada Scaricica - Comanesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Spre ea porneste un traseu turistic clasic, candva marcat cu triunghi rosu, ce suie pe valea Supanului, un afluent al Trotusului. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Podei, se afla la 2,25 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cascada Scaricica Comanesti?
(detalii dupa autentificare)
Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti la la 470 m.
Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. Zona e interesanta, mai ales vara.
Cascada Supanu la la 2,5 km.
Am raspuns provocarii. Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei.
Faleza raului Trotus Comanesti Judetul Bacau la la 2,6 km.
Lacul Filigeni - Obcina Laposului la la 2,8 km.
Pentru ca stiam zona, nu am dat atentie descrierii accesului la ascunzis. Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori. Dupa ce am cautat ascunzisurile de la Stanca Faraonul, respectiv Cascada Scaricica, m-am gandit ca ar trebui sa caut si geocutia ascunsa langa lacul Filigeni.
Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti la la 3,3 km.
Ceea ce s-a salvat de la el a fost transportat la biserica din satul Lapos, unde exista si acum o barna din lemn insemnata cu anul 7242 (1734) provenita de la schit.
Piatra Uriasului de la Asau la la 4,7 km.
Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Varful Maguricea Darmanesti la la 5,9 km.
Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus.
Lacul Asau la la 6,5 km.
Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul.
Lacul Tarnita Muntii Berzunti la la 8 km.
Am gasit ascunzisul la est de lac (tau, bolatau zic localnicii). Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac.
Lacul Poiana Uzului la la 8,1 km.
Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului. Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru.
Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti la la 8,3 km.
Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac.
Canionul paraului Hemeius Pagubeni la la 9,3 km. Stanca lui Camara Pagubeni la la 9,3 km.
Varful de la Sipotul lui Motoc la la 10,4 km.
Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
Piatra Corbu Larga la la 11 km.
Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Cascada Nasolea la la 11 km.
Locatia este pe malul drept al raului Uz. Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Varful Chircus Muntii Berzunti la la 11,3 km.
La varf se poate ajunge pe mai multe trasee ce pleaca din localitati de pe valea Trotusului - Larga, Pagubeni.
Lacul Foroja Muntii Tarcaului la la 11,4 km.
Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Piatra Floarei Muntele Stogu la la 11,5 km.
Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Izvorul Alb la la 11,8 km. Depozitul de septarii Larga la la 12 km.
Ochiul Huitoarei la la 13 km.
Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis.
Valea Uzului la la 13,6 km. În drum spre La Oclos, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperand sa gasim cutia, chiar daca era inca intuneric. Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica.
Canionul Dofteana la la 14 km.
Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Dupa test, mi-am invatat lectia.
Izvorul de la Botul Farcului la la 14,2 km.
Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.
Lacul Agas Muntii Tarcaului la la 14,3 km.
Lacul s-a format in urma unei uriase alunecari de pamant produsa de ploile abundente din anul 2004.
Stanca Cucului de la Bogata la la 14,8 km.
Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora.
Dealul Ursoaia Muntii Berzunti la la 14,9 km.
Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.

Cascada Scaricica Comanesti in limba maghiara - magyarul: Kislépcső-vízesés Kománfalva

Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cascada Scaricica
  • Localizare pozitie pe harta Comanesti
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Desi afara erau 15 grade Celsius, am avut surpriza sa gasesc cascada inghetata.
  • Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada. Eu mi-am lasat masina la podul de piatra, si am pornit pe o straduta care urca un deal.
  • Pestera Bolii: Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Cu siguranta o s-o mai caut cu alt prilej.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului: Chei superbe cu bujori deasupra - Sunt un mare amator de chei, astfel mi-a facut placere sa pot parcurge niste chei adevarate si in muntii Macinului. Dupa ce am vizitat izvorul Cozluk, geoascunzis, si am ascuns o noua cutiuta la stejarul remarcabil de langa drum, am pornit sa strabat Cheile Chediului.
  • Piatra Crapata - Munceii Uture: Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv. exista si drumuri petroliere, dar sunt in mare parte parasite si risti sa te blochezi.
  • Biserica din Grossau - Cristian: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Varful Peleaga: Peisaje spectaculoase - Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor. Am pus o geocutie si pe Varful Mare de pe care nu numai dupa parerea mea putem bucura de cea mai detailata priveliste asupra Retezatului.
  • Biserica catolica - Imeni: Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior. Cu aceasta ocazie a fost schimbata decorul ferestrelor, cu un decor mai nereusit dupa parerea mea.
  • Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti: Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti - Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Dupa amiaza soarele inunda valea.
  • Muzeul National Secuiesc - Sfantu Gheorghe: MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Locatia este acum mult mai buna fiind in conditii perfecte.
  • Turnul medieval Ruieni: Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie. Privelistea de aici e minunata, multumesc.
  • Monumentul Pictura Sangeroasa - Leliceni: Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal. Astfel ca ascunzisul a fost distrus, iar cutia, bineinteles, a disparut.
  • Cascada Supanu: La a doua tentativa - La a doua tentativa, am reusit. Ca un facut, iarasi am uitat plansele cu foto acasa.
  • Cetatea Rasnov: Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Este pe drum cu scari inainte de a ajunge sus cu destul de mult.
  • Biserica romano-catolica Sanzieni: In sfarsit am gasit intrarea deschisa - Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective. Dar intotdeauna am gasit intrarea in curtea interioara, inchisa.
  • Cabana Curmatura: O cutie mare, plina cu cadouri - Am gasit geocutia ascunsa in apropierea cabanei Curmatura, din Piatra Craiului. Continutul cutiei este in stare foarte buna.
  • Carnetelul calatorului: Felicitari - Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie. Raportat la circulatia de zi a Bucurestiului, un ascunzis foarte bun si bine gandit.
  • Panorama Ciucului: Panorama Ciucului - Locatie ce indeamna la relaxare. Mereu descoperi ceva interesant.
  • Stanca Soimilor - Baile Tusnad: O noua cutie intr-un loc nou - Am ascuns o noua geocutie, intr-un loc nou. Dupa ce ascunzisul initial a fost devastat de 4 ori.
  • Parcul Pompierilor - Baile Tusnad: Cu placere - Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective. Banuiesc ca nu ati reusit sa cautati chiar toate ascunzisurile, si va invit sa mai reveniti.
  • Movilele lui Ali pasa - Livezeni: Pe strada Comorii la movilele cu comoara - Dupa cateva zile cu ploaie, in sfarsit o zi cu soare. Astfel incat m-am urcat pe bicicleta, si am pedalat pana la Livezeni.
  • Memorialul Ginta: Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc.
  • Biserica reformata - Turia de Sus: S-a aruncat apa cu tot cu copil - Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea. Recent s-a inlocuit acoperisul de dranita de pe micuta tinda de la intrarea in incinta, sub care se afla ascunsa cutia.
  • Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges: Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici. Eram putin si grabit, si vroiam sa folosesc timpul ramas pana la inserare pentru ce era mai important drumetiile planuite.

Ai ajuns in Comanesti si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Scaricica? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.