Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cascada Scaricica - Comanesti - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Cascada Scaricica - Comanesti

Cascada Scaricica - Comanesti | Unde este acest loc?

Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Spre ea porneste un traseu turistic clasic, candva marcat cu triunghi rosu, ce suie pe valea Supanului, un afluent al Trotusului. Primul afluent important al Supanului, de stanga, este paraul Lumina, pe acesta aflandu-se cascada Scaricica...

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Cascada Scaricica 1 In toata marimea Putin zoom Putin detaliu Versantul drept Versantul stang Pe paraul Lumina spre cascada Iesind din valea Luminii Cascada de gheata Cascada Scaricica 2 Perle apa-aer. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Scaricica Comanesti! In prezent avem in total 12248 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cascada Scaricica - Comanesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Podei, se afla la 2.25 km distanta.
Cazare

Cazare Podei (Comanesti, Bacau)


Vezi oferte de cazare langa Podei, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 20.48 km distanta: Altarul, Stanca La deget - Muntii Tarcau (17 poze).
14714773051100
14714773061101
14714773081102
14714773091103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cascada Scaricica Comanesti?
Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita. Ssingurul cu peste 800 m. Dansand cu serpii - C (obiectiv interesant cu geocutie)
Stanca lui Camara. Varful de la Sipotul lui Motoc. Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului. (geoobiectiv cu geocutie)
Piatra Corbu. Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul. (geoobiectiv cu geocutie)
Cascada Nasolea. Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Pe o vreme ... nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie, putand sa avem o imagine a canalului cu marmite prin care curge Uzul, inainte de a forma cascada. (geoobiectiv cu geocutie)
Varful Chircus. Lacul Foroja. Cutremurul din 1977 a provocat o mare alunecare de teren pe acelasi versant al Muncelului, in zona de obarsii ale paraului Foroja. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci, cautand cea mai buna modalitate de a aborda valea Foroja.
Piatra Floarei. Izvorul Alb. Ochiul Huitoarei. Aceasta piatra care se umezeste inainte de venirea ploii, este un fel de stanca-meteorolog, barometru natural. Ochiul Huitoarei - Mie mi-a reusit abia la a treia incercare.
Valea Uzului. La 13.6 km. Valea Uzului - consideratii istorice - Întrucât geobiectivul este intitulat Valea Uzului și cum se găsesc puține date despre acest cătun, merită să le menționăm pe cele aflate și în ideea că vor fi completate de cei care știu sau găsesc mai multe informații. Canionul Dofteana. Canionul Dofteana este un canion micut, dar spectaculos, lung de aproximativ 400 m si adanc de 30 m. Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia.
Izvorul de la Botul Farcului. La 14.2 km. Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.

Cascada Scaricica Comanesti in limba maghiara - magyarul: Kislépcső-vízesés Kománfalva

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta Comanesti
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Cascada Scaricica - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada...
 • Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure...

Ai ajuns in Comanesti si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Scaricica? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Stanca Faraonul
Stanca Faraonul
Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept.
Cascada Supanu
Cascada Supanu
Cascada Supanu se afla in apropierea orasului Comanesti, pe paraul Supanu.

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.