Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Grotele militare de pe Muntele Cristes - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Grotele militare de pe Muntele Cristes

Grotele militare de pe Muntele Cristes | Unde este acest loc?

Muntele Cristes, de 1.451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Muntele Cristes Grotele militare de pe poteca de sub Vf. Cristes Grota 1 Grota 2 Grota de pe Vf. Vanatorul Grota de pe Vf. Vanatorul Micul aven amenajat de pe Vf. Cristes 2. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Grotele militare de pe Muntele Cristes! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Grotele militare de pe Muntele Cristes si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Ciobanis, se afla la 3.76 km distanta.
Cazare

Cazare Ciobanis (Ciucsangeorgiu, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Ciobanis, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 14.75 km distanta: Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului (10 poze).
14714742641100
14714742651101
14714742661102
14714742671103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Grotele militare de pe Muntele Cristes?
Varful Tatalui. Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Deocamdata starnit - Dispariția celor două cutii de pe Muntele Tatălui (vârf și Fântâna Rece) mai mult m-a stârnit, să mai trec să verific ascunzișurile - mai ales când, se întâmplă, ca aici, - să fac câte un traseu prin zonă. (geoobiectiv cu geocutie)
Varful Viscolul. Dar Varful Viscolul este mai cunoscut, si mai accesibil. Umezeala mare pe Viscolul - Am reușit să găsesc geocutia în pofida indicației puțin derutantă. (obiectiv interesant cu geocutie)
Izvorul principal al Trotusului. (obiectiv turistic cu geocutie) Izvorul geografic al Trotusului. Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Iarna nu-i ca vara - Mulțumesc pentru consolidarea ascunzișului. (geoobiectiv cu geocutie)
Fantana Rece Judetul Bacau. Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintă izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred că am mai trecut pe la Fântâna Rece după ce am ascuns prima cutie - cea, între timp, dispărută.
Izvorul de la Botul Farcului Judetul Bacau. Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica. Cascada Supanu. Cascada Supanu se afla in apropierea orasului Comanesti, pe paraul Supanu. Cascada Supanu - Am ridicat manusa - Am raspuns provocarii! Am amplasat, in acelasi loc, o cutie spatioasă, inscriptionată, dotată si fotografiata.
Lacul Asau. Este un lac rezultat in urma unei stravechi alunecari masive, petrecute pe pantele sudice ale Dealului Muncelu al Prelucai Talharului - unul dintre picioarele sud-estice ale Muntilor Tarcaului. Lacul Osoi - Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul.
Piatra Uriasului de la Asau. Vorbim despre rezultatul eroziunii asupra unui afloriment de gresie de Kliwa (poate cea mai dura gresie - continut de siliciu de vreo 98 procente). Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Lacul Filigeni. Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu). Multumesc pentru coordonate - Folosind geoplaner.
Monumentul lui Emil Rebreanu. Roman fiind, dar ofiter in armata Imperiului Austro-Ungar, pus in situatia de a lupta impotriva coetnicilor sai, gaseste ca singura solutie dezertarea. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Casalotul din Caldari. La 16.5 km. Cetatea Rakoczi. Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere: intre est si sud; din pacate, esentiala.

Grotele militare de pe Muntele Cristes in limba maghiara - magyarul: Katonai bunkerek Keresztes hegyese

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Grotele militare de pe Muntele Cristes
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Grotele militare de pe Muntele Cristes? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Monumentul lui Rupert Mayer
  Monumentul lui Rupert Mayer
  Rupert Mayer (1876-1945) a fost un preot iezuit german, opozant fata de national-socialismul inca din primii ani ai acestuia si exponent al rezistentei catolice fata de nazism.
  Troita Eroilor
  Troita Eroilor
  Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial.

  Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.