Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca

Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Care descrie destinul tragic al lui Apostol Bologa, alias Emil Rebreanu, fratele scriitorului.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca (in total 11 poze):

Monumentul nou al lui Emil Rebreanu
Monumentul nou al lui Emil Rebreanu
Intrarea in incinta memorialului lui Emil Rebreanu
Intrarea in incinta memorialului lui Emil Rebreanu
Vedere
Vedere
Jurnal
Jurnal
Tot eroi
Tot eroi
Acces
Acces

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca!

Vizitati Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Popoiu, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,4 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget

Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget la 250 m
Mai greu a fost sa gasesc ascunzisul ascunzisului. Felicitari. Satisfactia descoperirii lui face uitat efortul, ramanand doar emotia.
Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca

Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca la 310 m
Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat. Pacat ca nu e reconditionata.
Biserica de la Kontumac - Ghimes

Biserica de la Kontumac - Ghimes la 450 m
Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Am ramas si eu nemultumit de ascunzis.
Manastirea Prodromita - Palanca

Manastirea Prodromita - Palanca la 1,4 km
Manastirea Prodromita din Palanca se afla pe strada Schitului, pe valea paraului Sant, la aproximativ 1,5 km distanta de DN12A. Este un lacas de cult ortodox de rit vechi, cu hramul Maicii Domnului.
Clopotnita din valea paraului Petki - Ghimes-Faget

Clopotnita din valea paraului Petki - Ghimes-Faget la 1,5 km
Aceasta clopotnita se afla la confluenta paraului Petki cu raul Trotus, la marginea drumului national DN12A, la 900 m distanta de gara Ghimes-Faget spre sud-est.
Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes

Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes la 2,4 km
Dinspre culmea celor mai inalte varfuri ale Muntilor Tarcaului, Grindusu-Ciudomiru-Bortoasa, se desprinde un puternic brat lateral ce se termina deasupra depresiunii Ghimes prin cateva picioare. Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Casalotul din Caldari - Muntii Tarcaului

Casalotul din Caldari - Muntii Tarcaului la 3 km
Casalotul este un mamifer marin asemanator cu balena, caracterizat prin dezvoltarea mare a capului si prezenta dintilor pe falca inferioara. La urcare am urmat traseul sugerat, care pleaca din Pasul Ghimes-Palanca.
Varful Tatalui Muntii Ciucului

Varful Tatalui Muntii Ciucului la 5,1 km
Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului

Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 6,6 km
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului. Unul dintre traseele - scurte - de acces la el trece pe langa Varful Sipotel, incalecand apoi un varf de peste 1600 m, antecamera a Ciudomirului.
Varful Ciudomir Muntii Tarcaului

Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 6,8 km
Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Varful Cotumba Muntii Ciucului

Varful Cotumba Muntii Ciucului la 8,5 km
Varful Cotumba (1252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos

Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 8,7 km
Lor li se mai adauga inca unul aflat pe versantul drept al aceleasi vai. In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Crucea de pe Plaiul Ugra

Crucea de pe Plaiul Ugra la 8,8 km
Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra.
Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos

Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos la 8,8 km
Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget

Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget la 9,6 km
Printre ultimele se afla si o capela-clopotnita ortodoxa ridicata pe un tapsan de pe valea unui mic afluent al Buhai. Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Obiective cultural-istorice - Judetul Bacau
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Monumentul lui Emil Rebreanu
  • Localizare pozitie pe harta Palanca
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Partea nou construita nu ajuta.
  • Apa minerala de la Rompatel - Nadejdea Izvor neingrijit. M-am intors la Nadejdea, unde in cadrul unei drumetii mai lungi am identificat si izvorul Rompatel. Am sosit dinspre valea paraului Baracasa, de la izvorul amenajat de acolo, dupa ce am trecut peste interfluviul dintre cele doua vai, Varful Mare.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad Pai nu e POI?. Desi pentru duminica Pastelui aveam programata o tura de bicicleta spre Sf.Ana, o ploaie marunta si patrunzatoare ne-a facut sa ne limitam la obiective mai putin indraznete.
  • Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe Pinus silvestris. Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe. Pentru gasirea cutiei trebuie sa ai gps, plus un fel de experienta in cautarea geocutiilor.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Localizare lac. Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.
  • Cascada Nasolea Malul drept si stang. Locatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.
  • Cheile Baciului Splendida zi de iarna. Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis.

Ai ajuns in Palanca si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Monumentul lui Emil Rebreanu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 14 zile!