Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea

Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea | Unde este acest loc?

Rupert Mayer (1876-1945) a fost un preot iezuit german, opozant fata de national-socialismul inca din primii ani ai acestuia si exponent al rezistentei catolice fata de nazism...

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Monumentul lui Rupert Mayer Monumentul lui Rupert Mayer - 2 Inscriptie pe cruce Dovada. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea! In prezent avem in total 12248 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Pajistea, se afla la 1.86 km distanta.
Cazare

Cazare Pajistea (Palanca, Bacau)


Vezi oferte de cazare langa Pajistea, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 7.9 km distanta: Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului (10 poze).
14714742641100
14714742651101
14714742661102
14714742671103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea?
Crucea de pe Plaiul Ugra. Pe plai se poate ajunge fie din gura vaii Boros, prin satul Valea Boros - trecand pe la interesanta Pensiune Valea Boros, fie din Lunca de Sus, unde se varsa Ugra in Trotus. Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veveriță a deschis cutiuța confundând-o cu o . (obiectiv interesant cu geocutie)
Monumentul lui Emil Rebreanu. La 12 km. Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor, care descrie destinul tragic al lui Apostol Bologa, alias Emil Rebreanu, fratele scriitorului. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina. (geoascunzis)
Cetatea Rakoczi. La 12.2 km. Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere: intre est si sud; din pacate, esentiala. Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca. Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant. (obiectiv interesant cu geocutie)
Cetatea din valuri de pamant Redut. La 12.4 km. Un drumusor suie in 15 minute la cetate, pe versantul stang al unui paraias ce curge intre Karenta si Sant. Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil. (obiectiv interesant cu geocutie)
Biserica de la Kontumac. Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Varful Colos. Interfluviul se desprinde din Capul Tubocos (1438 m) de pe culmea principala a Muntilor Ciucului si are, ca principale varfuri, Piricica (1292 m), Colos, Vf. Scuze si multumiri - Mulțumirile sunt pentru că ai reamenajat ascunzișul cu o cutie nouă.
Fagul cu o suta de brate. Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Varful Soiul Mare. Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1.
Casalotul din Caldari. La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scărisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.
Manastirea Fagetel. Interesant prin aspectul arhitectural si prin istoric, un loc de reculegere spirituala, dar si un punct de plecare-sosire pentru cateva trasee de drumetie prin Muntii Ciucului sau ai Hasmasului. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Pasul Ghimes. Aici atinge punctul sau culminant drumul 12A care vine de la Miercurea Ciuc si ne duce spre Defileul Ghimesului. Pasul Ghimes - In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra.

Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea in limba maghiara - magyarul: Rupert Mayer emlékhely Kóstelek

[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Bacau
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta Cosnea
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Monumentul lui Rupert Mayer - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa...
 • Cu lanterna - Dupa terminarea turei prin zona, cu putinele indicatii date de "ascunzator", am purces la cautarea obiectivului...

Ai ajuns in Cosnea si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Monumentul lui Rupert Mayer? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Troita Eroilor
Troita Eroilor
Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial.
Varful Cotumba
Varful Cotumba
Varful Cotumba (1.

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.