Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Varful Soiul Mare - Muntii Ciucului

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Accesul la el se face din localitatea Valea Uzului/Sânmartin sau de La Ocloș, un cătun pe valea Uzului între Cinod/Ciucsângiorgiu și Valea Uzului. Pe site-ul muntesiflori.ro găsiți sugerate trei trasee în circuit pentru a cuceri vârful...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Soiul Mare - Muntii Ciucului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Poteca poteca
Poteca
Drum forestier blocat de vegetatie drum forestier vegetatie
Drum forestier blocat de vegetatie
Lacul Codlea 2 - coada strand lacuri codlea
Lacul Codlea 2 - coada
Megalit 1  panteon megaliti calimani
Megalit 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Soiul Mare Muntii Ciucului!

Vizitati Varful Soiul Mare - Muntii Ciucului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Ciobanis, se afla la 5,17 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Soiul Mare Muntii Ciucului?
(detalii dupa autentificare)
Valea Uzului la la 6 km. În drum spre La Oclos, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperand sa gasim cutia, chiar daca era inca intuneric. Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica.
Grotele militare de pe Muntele Cristes la la 8,4 km.
Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus la la 9,6 km.
Ieri, pe parcursul unui traseu ce a vizat Varful Ciutacos din Muntii Repatului (parte ai Ciucului), am trecut pe la Izvorul Piatra Alba (Feherko). Multumim pentru refacerea ascunzisului distrus de lucrarile de reabilitare a izvorului Feherko. Avand la dispozitie in acest anotimp o zi mai scurta, am planuit pentru aceasta zi o excursie mai scurta, de data asta in zona Casinului.
Izvorul de la Botul Farcului la la 10,4 km.
Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.
Cascada Nasolea la la 10,9 km.
Locatia este pe malul drept al raului Uz. Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Izvorul Alb la la 13 km.
Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea la la 13,2 km.
Dupa terminarea turei prin zona, cu putinele indicatii date de ascunzator, am purces la cautarea obiectivului. Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa.
Troita Eroilor Cosnea la la 14,2 km.
Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Varful Nemira Mare la la 14,3 km.
Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
Baltile Nemirei la la 14,8 km.
Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget.
Tinovul Plaiesii de Jos la la 15,7 km.
Saua Nemirei la la 15,9 km.
Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Lacul Poiana Uzului la la 15,9 km.
Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului. Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru.
Casinu Nou la la 16,1 km. Dupa ce ne-am invartit putin in jurul ascunzisului, am citit mai atent instructiunea ajutatoare si am gasit cutiuta ascunsa.
Ciuperca de piatra Nemira Mica la la 16,1 km.
Indiciul conduce la sigur, ciuperca fiind in cararea de acces pe varful Nemira Mica. Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte.
Varful Cotumba Muntii Ciucului la la 16,1 km.
Varful Cotumba (1252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Baile Adorjan Ciucsangeorgiu la la 16,2 km.
Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Varful Viscolul Muntii Ciucului la la 16,3 km.
Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Varful Nemira Mica la la 16,4 km.
Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei.
Ciucsangeorgiu Capela Adormirea Maicii Domnului la la 16,7 km.
Capela a fost ridicata de episcopul Ardealului, Illyes Andras (1639-1712), nascut in Sangiorgiu, in amintirea unui episod din copilaria sa.
Biserica catolica Armaseni la la 16,9 km.
Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
Cascada Supanu la la 16,9 km.
O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Am raspuns provocarii. La a doua tentativa, am reusit.
Lacul Filigeni Obcina Laposului la la 17 km.
Pentru ca stiam zona, nu am dat atentie descrierii accesului la ascunzis. Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori. Dupa ce am cautat ascunzisurile de la Stanca Faraonul, respectiv Cascada Scaricica, m-am gandit ca ar trebui sa caut si geocutia ascunsa langa lacul Filigeni.
Lacul Foroja Muntii Tarcaului la la 17,4 km.
Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Iacobeni la la 17,7 km.
Portile de Vant ale Nemirei la la 17,8 km.
Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.

Varful Soiul Mare Muntii Ciucului in limba maghiara - magyarul: Saj havasa Csíki-havasok

Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Soiul Mare
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Ciucului
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cetatea Deva: Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei. Acum este foarte comod profitand de tehnica avansata - telecabina si mai ales ca e renovata si mult mai sigura de vizitat.
  • Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna: Surpriza din ascunzis - Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare. Pe drumul principal din Targu Ocna o tablita indicatoare ne arata directia spre salina.
  • Cetatea Cisnadioara: Pietrele rotunde din zidul cetatii - In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Legenda spune ca fiecare baiat, inainte de casatorie, trebuia sa duca pana sus in cetate, o piatra mare de rau, dovedandu-si astfel barbatia.
  • Varful Harghita Madaras: Superb loc - Deja iarna a sosit aici, brazii erau acoperiti de zapada. Cutia este in conditii foarte bune.
  • Biserica catolica - Pauleni-Ciuc: La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.Cat despre cutie, nu mai e, pentru ca panoul publicitar unde ar fi trebuit sa fie nu mai e (dovada in fotografia atasata).
  • Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti: Nu am reusit sa vad faraonul, dar am vazut doua capete - Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. E putin incomod sa cobori si sa stai langa ascunzis, astfel am notat terenul avand 2 stele.
  • Sibiu: Cine are mana mare - Am gasit cutia din Piata Albert Huet. Cine a scris Wacth out for the tree a avut dreptate, dar mai bine era Watch out for the hollow, deoarece cine are mana mare poate ramane blocat :)).
  • Belvedere Dealu: Festivalul Prunelor - Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.
  • Cascada Lolaia: O splendoare - De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • Podul Minciunilor: Felicitari pentru gasirea cutiutei - Datorita faptului ca ascunzisul este destul de expus, vara fiind practic inconjurata de terase, este posibil ca cutiuta sa dispara mai devreme, sau mai tarziu. Din aceasta cauza am ascuns acolo doar o cutiuta mica, care contine doar un creion si cateva foi.
  • Podul Minciunilor: Podul Minciunilor, care spune adevarul - Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Ma bucur ca geocutia mai este la locul ei, locul fiind unul destul de expus.
  • Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen - Racos: Mateiasi de langa Racos - In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
  • Lacul Tarnita - Muntii Berzunti: Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului! - Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac. V-ul care s-a lipit de estul din indiciu il declaram neavenit si, ca atare, nul.
  • Capela catolica - Nazna: Pe poarta mica - Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur. Chiar daca o lebada neagra a incercat sa protesteze din rasputeri :-).
  • Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan - Bancu: Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir. Astfel incat a trebuit sa parchez masina langa drum, mai aproape de ascunzis.
  • Cozmeni: Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia. Ascunzisul e simplu si evident, dar cutia lipseste.
  • Izvorul Koncsag - Baile Tusnad: Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri. Dupa ce ne-a delectat cu apa de la cele trei izvorase amenajate, am cautat cutia, pe care am gasit-o in buna stare.
  • Izvorul Bilascu - Padurea Faget: Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta. continutul cutiei este imbibat cu apa.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: In august - Am gasit cutia inca in august.
  • Piatra Crapata - Munceii Uture: Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv. exista si drumuri petroliere, dar sunt in mare parte parasite si risti sa te blochezi.
  • Vechea cale ferata ingusta Comandau - Covasna: Printre sute de cioate putrezite - Am scotocit cateva cioate dintr-un perimetru rezonabil din jurul punctului indicat de GPS, dar in zadar. Am luat ca amintire din frumoasa poiana aflata nu departe de locatie 4 mici capuse.
  • Parcul Colina - Cluj: Colina - O plimbare scurta pana la marginea orasului. Multumim.
  • Pasul Ghimes: Cutia din Pasul Ghimes inca mai exista - De la Trekkingclub am aflat ca in Pasul Ghimes inca exista ascunsa o cutie. Într-adevar, este inca in acelasi ascunzis mentionat in descrierea locatiei.
  • Biserica lutherana - Hetiur: Langa sosea - Dupa o pauza de masa, am luat desertul. Am gasit cutia :-).

Ai ajuns in Muntii Ciucului si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Soiul Mare? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.