Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Lacul Sintimreu

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Sintimreu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Biserica din Lunga 3 biserica lunga
Biserica din Lunga 3
Muntele Cucu Muntele Cucu Harghita belvedere
Muntele Cucu
Monumentul din Pasul Nyerges nyerghes casin
Monumentul din Pasul Nyerges
Pictura Porumbenii Mari Fantana Printesei Indurerate izvor
Pictura

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Sintimreu!

>>> Vizitati Lacul Sintimreu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Santimreu, se afla la 1 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Belvedere Stanu Carnului
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca
Copia celei mai mari statui ale lui Isus Cristos din lume, avand dimensiunile unui om, a fost realizata de catre invatatorul Rudolf Docolonansky in anul 1938.
Colonia de pasari de la Padurea Radvani
Este inclusa in Parcul Natural Cefa, se intinde pe o suprafata de 3 hectare.
Lacul Salonta Lacul Gepiu
Capela Kigye Petresti
Este singura constructie ramasa din satul depopulat Chighie in anii 1703-1711.
Lacul Miersig Lacul Santaul Mic Biserica reformata din Zauan Lacul Valea Popii Sisterea
Ruinele cetatii Adrian
Ruinele cetatii Adrian, Salard.
Lacul Cicos Capela Sfanta Treime Carei
Pestera Casa Zmeului Vadu CrisuluiPestera Casa Zmeului Vadu Crisului
In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal.
Ruinele cetatii Bathory Simleu Silvaniei
Poiana cu narcise Padurea Goroniste Gurbediu
Poiana cu narcise de la Padurea Goroniste, Gurbediu.
Pomi cu coroana cubica Oradea
Inaltimea copacilor este de 3,3 m, circumferinta trunchiului 25-35 cm.
Balta Cehei Cascada Boilor Parcul Central Valea lui Mihai CET Oradea Lacul Simian Oradea Lacul Paleu Lacul Les Lacul Valea Viteilor Cetariu
Ferma de lavanda Oradea Santaul Mic
In anul 2023, Lavender Farm Oradea din Santaul Mic organizeaza Festivalul Lavandei pe data de 24-25 iunie.
Lacul Livada Livada de Bihor
Parcul natural Cefa
Parcul se desfasoara pe o suprafata de peste 5 mii de hectare si aduna la un loc o diversitate mare de habitate: mlastini, helesteie, canale, balti, padure, saraturi, terenuri cultivate, pasuni si fanete umede.
Observator Betfia Dealul Somleu Betfia
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Lacul Carastelec Avenul Sohodol Avenul Giloasa Biserica reformata Tasnad Lacurile din Alesd Peretele Zanelor Vadu Crisului Turnul Ciunt Salonta
Biserica reformata Marghita
La transformarile si reparatiile bisericii a contribuit si sotia principelui Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I, Zsuzsanna Lórántffy.
Lacul Ianis Martihaz Colegiul national Arany Janos Salonta
Biserica romano-catolica Abram
Azi apartine bisericii reformate.
Strand termal Sannicolau de Munte
In urma acestei descoperiri a fost construita strandul termal de la Sannicolau de Munte.
Acumularea Crestur Turnul de apa Carei Magura Simleului Lacul Olosig Simian Izvoarele Barcaului Calcarele cu hipuriti Valea Crisului
Podul pietonal Garasos hid Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia. Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Lacul Fegernic Cetatea Cosdeni
Tumul Pir
Are inaltimea de aproximativ 10 m, denumirea locului pe harta, Pir Nord.
Lacul Apateu Mlastina Vermes Sanislau
Cetatea de pamant Biharia
Cetatea ei uriasa de pamant, a devenit cel mai impozant monument de aceasta natura a tarii noastre.
Cascada si Pestera Vadu Crisului
Valori naturale - Judetul Bihor
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Sintimreu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu - Cluj-Napoca: Usor de gasit - Intr-o plimbare prin parcul sportiv Hategan. O prima incercare era dificila, o pereche se pupa chiar in apropiere, dar putin mai tarziu calea a fost libera.
  • Parcul Colina - Cluj: Colina - Am identificat locatia geocutiutei.
  • Punct de belvedere - Muntele Cucu: O altfel de belvedere - cutia de pe Varful Cucu - Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Am gasit, cu ajutorul cooordonatelor indicate, punctul de belvedere si, folosind indicatia si fotografia, ascunzisul.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian: Completari la descriere - Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa. Nici crucea nu se afla chiar langa izvor, ci la marginea poienii denumita Poiana Crucii.
  • Vulcanii noroiosi - Paclele de la Beciu: Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
  • Cheile Tisitei: Transformare POI - Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator. Deci la mine, urmand sa creez pagina unui ascunzis nou, sau sa transform un POI intr-un ascunzis traditional, dupa caz.
  • Gara de linie ingusta Targu Mures: Depozit de gunoi - Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis. Din cauza unor domnisoare care fumau linistite, stand exact pe ascunzis.
  • Biserica Neagra Brasov: Nu puteam sa ratam cutia - Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Vanatoare in grup.
  • Stadionul municipal vechi - Targu Mures: Stadionul municipal vechi - Faina catarare.I
  • Biserica catolica - Cetatuia: Comoara din curtea bisericii - Am avut noroc, poarta exterioara fiind deschisa, sa intru in curtea interioara a bisericii. Am inconjurat cladirea, presupunand ca geocutia ar trebui sa fie ascunsa undeva prin spate, intr-un loc ferit de priviri.
  • Cheile Dofteanei: Precizari suplimentare - Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept?
  • Viaductul Caracau - Livez-Ciuc: Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime. Am vizitat cu cineva drag mie, pentru care sunt profund recunoscatoare si doresc sa-mi exprim multumirea si prin aceste randuri.
  • Rezervatia Valea Iadului - Turia: Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti).
  • Cetatea Coltesti: O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Capela-clopotnita din Buha - Ghimes-Faget: Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia. D-l Rusu Carol se ocupa de administrarea locasului.
  • Biblioteca Judeteana Covasna: Multumesc pentru ascunzis - Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna. Ascunzisul poate fi gasit usor, chiar si fara gps, numai pe baza instructiei ajutatoare.
  • Cetatea Heret - Malnas: O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Altfel, trebuie cautat geoascunzisul undeva pe la mijlocul laturii sudice.
  • Rapa Rosie: Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc.
  • Curtea Domneasca - Targoviste: Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul. Din pacate insa nu am gasit geocutia.
  • Piatra Corbului: Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Geocutia este doar cireasa de pe tort, o valoare adaugata drumetiilor.
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures: Un loc foarte bun - Am gasit cutia, un loc foarte bun. Frumoasa plimbarea prin padure.
  • Livada Postei: Plimbare in centru - Am gasit ascunzisul cu ocazia unei plimbari in centrul Brasovului. Oul de plastic era deschis, continea o foita de hartie si cateva maruntisuri.
  • Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea: Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa. Pe o distanta scurta am mers pe asfalt, care se termina insa foarte repede.
  • Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti: Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti - Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Dupa amiaza soarele inunda valea.
  • Baia Hammas - Paraul Jombor: Bronz secuiesc - Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei. Cautand ascunzisul, am gasit aici o plasa pentru fluturi (un alt joc).
  • Cetatea Ciuchian din Lutoasa: Venind de sus, de pe munte - O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa. Am gasit cutia afectata de umezeala.
  • Cetatea Zanelor - Covasna: Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat. Asa ca am tinut cont de sugestia de a amenaja un nou ascunzis.
  • Apa Rosie - Baile Tusnad: Trei culori - Am incheiat excursia in zona cu o partida de ski. Am cercetat si imprejurimile, si asa am gasit herghelia si apa rosie.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare: Lost World GeoKret - Am scos din cutie cartita calatoare. Bardocz1.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Sintimreu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bihor, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.