Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Valea Sighistel

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Valea Sighistel - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cariera Surduc Belvedere Piatra Sugaului
Cariera Surduc
Pestera Tatarilor Pestera Tatarilor
Pestera Tatarilor
Intrarea in biserica fortificata Daia
Intrarea in biserica fortificata
Baia in paragina Baile Tusnad baia saracilor preotilor
Baia in paragina

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Valea Sighistel!

Vizitati Valea Sighistel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Giulesti, se afla la 2,04 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Biserica scufundata Geamana
Peninsula Farcasului Lacul Tarnita
Saua Bortigul Lacul Mihoesti
Cascada Varciorog Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m.
Piatra DespicataPiatra Despicata
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Vulcan Avenul Giloasa Cariera Carnic-Napoleon Lacurile din Alesd Stejarul Tebea Boga
Groapa Ruginoasa Cu ocazia unei excursii cu SCA am gasit aceasta geocutie. Dosul Laurului Canyonul minune Canyonul Meduza
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti
Castelul si ruinele uzinei de  mercur sunt vestigii arhitectonice ale exploatarii cinabrului din zona Zlatna - Izvorul Ampoiului.
Taul Cornei Avenul Hoanca Urzicarului
Buteasa Muntii Bihor Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita. Padis Ponor Incinta funerara Taul Gaurii Mina medievala fier Lucaci
Cetatea Varjuvar Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani. Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Belvedere Pestera Hodobana Stanca Barlogul Lupilor Lacul Tarnita Lacul Somesul Cald Avenul Sohodol
Biserica de lemn din Bucea Am gasit cutiuta in drum spre Cluj. Izbucul Ponor Pestera Darnii Cascada Boilor Belvedere Stanu Carnului
Sannicolau de Beius Am gasit geocutia. Panorama Scarita-Belioara
Cetatile Radesei Am gasit geocutia ascunsa langa Cetatile Radesei. Pietrele Negre Avenul Bortig Varful Carligati
Treptele romane Ruda-Brad
Galeria in plan inclinat, care are o lungime de 180 m si se incheie cu treptele romane, a fost sapata manual in stanca cu aproape 2000 ani in urma, de romani.
Ghetarul Focul Viu Am gasit geocutia ascunsa langa Ghetarul Focul Viu.
Scarita-Belioara 1 Din pacate nu era nimic de trade in ea si ce am pregatit eu pt trade era prea mare si nu a incaput in geocutie. Am scos o maimuta verde care ulterior a ajuns la Piatra Singuratica. Detunata Goala Poiana Ponor
Piatra Corbului Rosia MontanaPiatra Corbului Rosia Montana
Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Barajul Dragan-Floroiu Cariera Corabia Taul Mare Rosia Montana Molhasul Mare de la Izbuc Pietrele Albe Crucea Granicerului Agarbiciu Avenul Dobru Huda Tatarilor
Poiana cu narcise Rovina
Poiana cu narcise de la Rovina.
Varful Rotunda Cetatea Cosdeni Piatra Corbilor Lacul Tarnita Lacul baraj Somesul Rece Sfinxul Carnic Rosia Montana Fagul imparatului Muncelu
Valori naturale - Judetul Bihor
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Valea Sighistel
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Muntele Fratele: Tabara SCA - Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Sirul Stancilor - Muntii Piatra Mare: Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub. Defapt el a vazut-o primul, pentru ca a luat-o inainte.
  • Cetatea Brasov: Cutie mai mare - Recomand o cutie mai mare, avand in vedere spatiul geolocatiei.
  • Trei Caldari: Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Deocamdata am gasit cu ce sa scoatem apa - (cu cele 3 caldari.
  • Biserica catolica - Valea Seaca - Sanzieni: Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca. Nu prea am vazut mare lucru nici din aceasta biserica.
  • La Rascruce - Muntii Ciucas: Precizare - Cele doua cutii metalice nu sunt adaposturi. Ele protejeaza niste sonde seismice ale celor de la statia de la Muntele Rosu.
  • La Rascruce - Muntii Ciucas: Multumesc pentru precizare - Una dintre cele doua cutii metalice era inchisa cu lacat, cealalta era deschisa. Inauntru mizerie, si nimic din ceea ce ar semana cu o sonda.
  • Stanca cu brazi - Stogul de piatra: Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. Nu a fost chiar simplu sa ajung la Stogul de piatra datorita drumului de aceasta data inghetat, copacilor rupti de zapada cazuti pe traseu si nu in ultimul rand puscasilor ce pazeau zona.
  • Sub Muntele Uroi: Mount Urui - Venind dinspre Parcul Dendrologic din Simeria. Am avut ambitia, dupa un urcus usor, sa gasesc si aceasta cutie si am reusit.
  • Drumul Golgotei - Radna: Am gasit cu prietena - Locul e super, cutia e in stare foarte buna, mersi. I found it with my girlfriend.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Verificare cutie - Cu ocazia unei plimbari scurte, am verificat azi geocutia ascunsa langa lacul Sfanta Ana. Cutia este in stare buna, la locul ei.
  • Varful Tuguiata Batrana - Podisul Babadagului: Batran, dar mai prezentabil - Dupa ce am pus o cutiuta noua in ascunzisul de pe varful Tuguiata, mi-am continuat drumul spre Tuguiata Batrana. Am incercat sa merg fara gps, dar dupa ce am facut un cerc, m-am pomenit in acelasi loc, pe Tuguiata :-).
  • Biserica de lemn din Straoane: Biserica din Straoane si alte obiective - Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori. https://www.
  • Cetatea Feldioara: Cetatea e superba - Am fost la Feldioara, cetatea e superba si impresionanta. Cache-ul nu mai exista, am gasit doar 2 pungi de plastic si instructiunile plastifiate in romana si magiara, toate pe jos in noroi.
  • Izvorul de la Botul Farcului: Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica. Un soare bland ne-a insotit cararea, istoria ne-a starnit jalea(transee si locasuri de artilerie).
  • Groapa Ruginoasa: Groapa Ruginoasa - Cu ocazia unei excursii cu SCA am gasit aceasta geocutie. Este un loc de neuitat.
  • Coloanele de bazalt de la Racos: Virusul jocului - Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
  • Parcul dendrologic Gurghiu: Hot Spicy Geocoin - Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. Am rugat urmatorii gasitori, sa anunte pe com, daca scot moneda din cutie.
  • Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe: Pinus silvestris - Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe. Pentru gasirea cutiei trebuie sa ai gps, plus un fel de experienta in cautarea geocutiilor.
  • Podul lui Dumnezeu: Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. O coborare sub pod poate sugera o mica incursiune mai jos de pod, prin vegetatia luxurianta (noi am gasit-o mancata de o turma de capre care se zbenguiau in depresiunea carstica) ce acopera fundul lacului Zatonul Mic (cand e sec) pentru a vedea sorburile prin care dispare apa paraului Turcului (Gaura Iepurelui).
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget: Fotografii de nota 10 - Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Apropo de fotografiile postate, sunt absolut exceptionale, mai ales din punct de vedere documentar.
  • Dealul Cetatii - Mera: Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.Abia acum mi-am facut timp si a meritat.
  • Cetatea Varjuvar: O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Era o zi splendida si ar fii fost pacat sa nu exploatez aceasta zi.
  • Cetatea Colt: Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata.
  • Sub Muntele Uroi: Cu circa un an in urma - Am gasit geocutia cu circa un an in urma, acum am vazut-o si aici pe site si m-am gandit sa o declar gasita. Locul cache-ului e intr-adevar deosebit, cu o vedere panoramica asupra Muresului.
  • Stanca Veczer: Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii. La o inaltime potrivita, un piton ne ajuta la catarare.
  • Podul lui Stefan cel Mare: Podul domnitorului - Am (re)gasit locatia, mereu in alte straie. Sunt a 4 oara in preajma ei, fara succes in a gasi comoara.
  • Poarta Schei: Poarta Schei - Foarte interesanta locatia, super idee.
  • Cetatea Zanelor - Covasna: Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Vegetatia cumplit de bogata care acopera totul.
  • Izvorul mineral Feherkoi - Plaiesii de Sus: Lucrarile de restaurare, poteca Tomlohozo - Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Valea Sighistel? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bihor, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.