Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Pasul Rotunda - Muntii Rodnei

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pasul Rotunda - Muntii Rodnei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cheile Laposului Cheile Laposului Piatra Cupas Bardos
Cheile Laposului
Bolovanul cel mare bolovani Feleac
Bolovanul cel mare
Spre schit Schitul Sarile
Spre schit
Lacul fara fund Porumbenii Mari cetate turn fortareata
Lacul fara fund

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pasul Rotunda Muntii Rodnei!

Vizitati Pasul Rotunda - Muntii Rodnei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Sesuri, se afla la 6,77 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Piatra Rea Muntii Rodnei
Cascada Lomasita Muntii CalimaniCascada Lomasita Muntii Calimani
Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul.
Cheile Moara Dracului Muntii RarauCheile Moara Dracului Muntii Rarau
Povestea lor este impresionanta datorita morfologiei masivului Rarau din care fac parte.
Rapa Verde Saua Tarnita la cruce Muntii Rodnei
Varful Pietros Muntii CalimaniVarful Pietros Muntii Calimani
Am gasit cutia chiar la rasarit, dupa camparea chiar pe varf. Am ajuns pe Varful Pietrosu (2. Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita.
Manastirea Piatra TaieturiiManastirea Piatra Taieturii
A fost infiintat dupa primul razboi mondial si reinfiintat in 1992.
Varful Bistriciorul
Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis.
Saua Cisa Muntii Rodnei Saua Ineu Muntii Rodnei Varful Negoiul Unguresc Muntii Calimani Lacul Colibita Obcina Feredeului Piatra Fantanele Muntii Calimani Saua Pietrii Pasul Setref Varful Pietrele Rosii Muntii Suhard Piatra Cusmei Muntii Calimani Cascada Cailor Stancile Tatarului Muntii Calimani
Stancile Tamau Varful Tamaului este cam departe, spre vest. Varful Galatului Muntii Rodnei Stanca Ascutita Muntii Calimani
Lacul Iezerul CalimanilorLacul Iezerul Calimanilor
Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Varful Ineu Saua Ciobanilor Muntii Rarau Varful Giumalau Muntii Rarau-Giumalau Izvorul Negru Muntii Tibles Chilia lui Daniil Sihastrul
Stancile Pietrei Rosii Varful Pietrele Rosii a fost primul al culmii, imediat ce am ajuns pe ea.
Pietrosu BistriteiPietrosu Bistritei
Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Saua Gargalau Muntii Rodnei Varful Zurzugau Muntii Calimani Saua Galatului Muntii Rodnei Varful Murgu Muntii Maramuresului Varful Ineut Muntii Rodnei Lacul Lala Mare Muntii Rodnei
Cuptor de ars var Darmoxa
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului Varful Coasta Neteda Muntii Rodnei Varful Tatarului
Lacul Rebra Muntii Rodnei
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Varful Calimanul Cerbului Muntii Calimani
Piatra Runcului Masa Talharului
Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Pietrele Doamnei Muntii RarauPietrele Doamnei Muntii Rarau
Formatiunea geologica este foarte spectaculoasa morfologic, si reprezinta un martor important al trecutului geologic, cu vegetatie bogata in specii endemice.
Saua Curatel Muntii Rodnei
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Saua Diecilor Muntii Suhard Lacul Iezer
Panteonul megalitilor Muntii CalimaniPanteonul megalitilor Muntii Calimani
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Manastirea Moldovita
Stancile Doisprezece Apostoli Muntii CalimaniStancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani
Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Varful Toroiaga Muntii Maramuresului Varful Comarnicele Muntii Tibles
Varful Tihu Muntii CalimaniVarful Tihu Muntii Calimani
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Tinovul Mare Poiana Stampei
Are o suprafata de 682 hectare.
Cascada Cofu Traseul spre cascada Cofu incepe din Bistra Muresului. Saua Gaja Muntii Rodnei Varful Tibles Muntii Tibles Cheile Lucavei Obcina Mestecanis Varful Rosu Muntii Rodnei
Varful Omu Muntii Suhard
Cel mai inalt pisc este Varful Omu, avand 1932 m.
Rachitisul Mare Obcina Mestecanis
Izvorul Borcut Bilbor
Este o apa foarte buna la gust, acidulat, bicarbonatic, cu continut de fier, radioactiv, si cu un debit de 240 litri pe ora.
Refugiul Arcer Muntii Tibles
Lacul Iezer din Obcina FeredeuluiLacul Iezer din Obcina Feredeului
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Valori naturale - Judetul Bistrita-Nasaud
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pasul Rotunda
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Rodnei
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Trei Caldari: Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Deocamdata am gasit cu ce sa scoatem apa - (cu cele 3 caldari.
  • Chiurus: Usor de gasit - Destul de usor am gasit aceasta geocutie.
  • Varful Baba Mare - Muntii Bucegi: In carca bunicii! - Cum altitudinea este o variabila (nu o certitudine) la majoritatea aparatelor cu GPS. Am cautat cutia pe la baza stancii.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate: Mersi pentru ocazie - Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu.
  • Pestera Sfantul Ioan Casian: Locatie deosebita - Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii. In curtea manastirii o tablita ne arata poteca care duce spre pestera.
  • Izvorul Cozluk - Muntii Macinului: Indicatii prea vagi - Soarele mi-a zambit atat de pe piatra cat si de pe copac, harletul era la locul lui, frunzele erau asternute frumos, dar cutiuta a fost de negasit. Pur si simplu n-am inteles unde sa caut.
  • Concretiuni de Feleac: Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara. Pacat ca a venit ploaia, si a trebuit sa ne grabim inapoi.
  • Lacul Andreoaie - Boistea: In plus despre Lacul Andreoaie si nu numai - In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti. Unele, mai mici sau mai mari, doar iazuri, suficient de pitoresti sau chiar interesante, pentru a starni curiozitatea unora.
  • Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa: Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Geocutia prezenta urme de condens.
  • Treptele Rakoczi - Targu Mures: Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras. Nu stiu cate sunt in total.
  • Biserica catolica - Imeni: Oare de ce? - Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Dar intrebarea Oare de ce?
  • Altarul Sfanta Maria: Dupa ce s-a intunecat - Intr-un final, am ajuns si la altarul Sfanta Maria. S-a intunecat deja, asa ca mi-am scos frontala.
  • Muntele Fratele: Tabara SCA - Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin: O frumoasa priveliste catre oras - Am gasit geocutia. A fost o experienta interesanta, nici nu stiam de existenta acestei cetati, dealtfel parasita de tot.
  • La Rascruce - Muntii Ciucas: Precizare - Cele doua cutii metalice nu sunt adaposturi. Ele protejeaza niste sonde seismice ale celor de la statia de la Muntele Rosu.
  • Geotrekking Baile Tusnad: Drumetie de o zi - Drumetia planificata initial pentru doua zile a devenit pana la urma o tura de doar o zi. Pe o vreme absolut superba am parcurs traseul Baile Tusnad - Varful Cetatii - Lacul Sfanta Ana - Muchia Lacului - Bixad.
  • Sibiu: Am gasit cutiuta - Foarte interesant jocul.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: In drum spre serviciu - Am gasit geocutia pe la ora 8:00, in drum spre serviciu. Multumesc.
  • Santul cetatii - Moacsa: Várhányásnak - Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás. Inseamna a cetatii (Várhányás).
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare: Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice. Gasindu-le destul de curate, avand in vedere imensa populatie care a poposit atunci pe pantele lor.
  • Lespezi Star: Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. Ma bucur ca ati gasit-o.
  • Turnul Kendeffy - Muntele Orlea - Subcetate: Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Am trecut de multe ori pe acolo, dar nu am reusit sa ajungem din diferite moive (si oricum nu stiam unde se afla.
  • Gara Mica - Sovata: Poza nu ma lamureste - Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele. Din cate se vede, se pare ca acel bloc, dupa care am ascuns geocutia, nu mai e.
  • Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna: Usor de gasit, mai greu de scos - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri. Geocutia este foarte usor de gasit, mai greu de scos insa din ascunzis.
  • Biserica de lemn Luncani: Biserica de lemn Luncani - Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Locatie accesibila auto.
  • Bucin: Un loc splendid - Am gasit, cu prietenul meu, si aceasta geocutie. Un loc splendid, linistit si cu aer curat.
  • Varful Sandru Mare - Muntii Nemirei: Mare, dar merita - Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Este primul ca punct de belvedere si ca accesari.
  • Cetatea Talmaciu: Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. :)) Data viitoare o sa ne echipam corespunzator.
  • Rusi: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Podul lui Stefan cel Mare: Doua obiective imbinate - Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul. Geocutia era in stare buna, dar putin afectata de condens.

Ai ajuns in Muntii Rodnei si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pasul Rotunda? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bistrita-Nasaud, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.