Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Rapa Dracului - Cociu

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Rapa Dracului - Cociu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Crucisatorul din Uture crucisator uture
Crucisatorul din Uture
9047 Lazarea castel Lazar
9047
In drum spre Varful Cernegura Varful Cernegura
In drum spre Varful Cernegura
Barza Biserica evanghelica fortificata Crit
Barza

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Rapa Dracului Cociu!

>>> Vizitati Rapa Dracului - Cociu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Mogoseni, se afla la 2,12 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Fantana cu steme ReghinFantana cu steme Reghin
Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului.
Varful Galatului Muntii Rodnei Rapa cu Papusi Domnesti
Podul Borzia Galaoaia Langa Galaoaia se afla un pod peste Mures, care ne duce spre Borzia. Lacurile Geaca Varful Stefanitei Muntii Tibles Varful Gargalau Muntii Rodnei Cheile Babei Saua de sub Golgota Rodnei Varful Arcer Muntii Tibles Varful Rosu Muntii Rodnei
Stanca Calului RastolitaStanca Calului Rastolita
Chiar sub stanca este o parcare - din pacate din acest loc, din cauza padurii dese, nu putem vedea stanca.
Lacul Mariselu Saua Cisa Muntii Rodnei Lacul Catina Valea Calda Santejude Vale Saua Pietrii Varful Gropilor Muntii Rodnei Poiana cu narcise Sesul Mogosenilor Izvorul Negru Muntii Tibles Piatra Rea Muntii Rodnei Lacul Lapus
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita
Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Lacul Lebedelor FaragauLacul Lebedelor Faragau
Pescarii pe care i-am intrebat nu cunosteau vreo denumire speciala pentru lac.
Varful Zurzugau Muntii Calimani Lacul Budurleni Locul fosilifer Rapa Mare Lacul Iezer Stancile Tatarului Muntii Calimani Lacul Lala Mic Muntii Rodnei Saua Ineu Muntii Rodnei Conacul Torma Cristestii Ciceului Varful Puzdra Muntii Rodnei Pestera Boiu Mare
Pestera Tausoare Muntii Rodnei
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Saua Pietrosului
Piatra CorbuluiPiatra Corbului
Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
Cascada Cailor
Cadere in gol Strada Valea Visei
Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama.
Biserica de lemn Sacalu de Padure
Biserica se afla pe lista monumentelor istorice.
Cascada Cofu Traseul spre cascada Cofu incepe din Bistra Muresului. Saua cu lac Muntii Rodnei Izvorul Stoiceni Saua Tarnita la cruce Muntii Rodnei
Padurea de larice Posmus
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Lacul Manic Lacul Taga Mare
Glimeele de la CraiestiGlimeele de la Craiesti
Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Lacul Damacuseni
Piatra La Panda Galaoaia Dupa ce mi-am lasat masina in poiana de langa pod, am pornit pe drumul de caruta, paralel cu raul Mures, pana in apropierea stancii.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures
Zona din apropierea paraului Agris este una cu umiditate ridicata in perioada ianuarie-mai si septembrie-decembrie.
Varful Omului Muntii Rodnei
Canionul cu trei vai Rus
Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata.
Saua Curatel Muntii Rodnei
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Lacul Dobricel Balta Mica Dej Lacul Voivodeni Mlastina Taul Negru
Parcul dendrologic ArcaliaParcul dendrologic Arcalia
Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
Lacul Rosieni Rapa Verde
Valori naturale - Judetul Bistrita-Nasaud
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Rapa Dracului
  • Localizare pozitie pe harta Cociu
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Detunatele: Amintiri - Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani. Ajungeam acolo uluiti de Sarmizegetusa Regia unde petrecusem o noapte foarte aproape de cetate.
  • Manastirea Bogdana: Manastirea Bogdana - Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.
  • Lacul Avrig: Am ajuns aici - Am fost la acest POI.
  • Biserica catolica - Imeni: Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Unii au avut probleme sa ajunga la inaltimea la care este geocutia, folosind fie o piatra, fie o bicicleta pentru a ajunge sus.
  • Stanca Cucului de la Bogata: Altceva! - Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. A doua zi, pe lumina, sa tot cauti.
  • Varful Bodoc - Muntii Bodoc: Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc - Am plecat de la coada Lacului Padureni. Unde ne-am si intors dupa ce am inconjurat, doar pe culme, toata valea Padurenilor.
  • Transalpina: Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend. Multumesc pentru ascunzis.
  • Mofeta - Santimbru-Bai: In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Peste statiune s-a asternut deja zapada, si in afara de noi nu mai era nimeni acolo.
  • Muntele lui Simon - Muntii Stanisoarei: Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.
  • Satu Mare: Cu usurinta - Am gasit azi cu usurinta, geocutia. Am pus un puzzle kinder si am luat un diapozitiv.
  • Cariera Vacaresti: Un ascunzis cu mai multe valente - Cariera din satul Vacaresti, comuna Mihaileni, acum in conservare, este una de andezit. Vezi foto atasate - roca magmatica cu 60% dioxid de siliciu, folosita in constructii si pavaje.
  • Apa Rosie - Baile Tusnad: Indoiala ramane - Am cautat ce am cautat, as zice ca am acoperit tot ce era metalic in zona coordonatelor, ba chiar si prin prejur, insa cum n-am gasit nimic magnetic am cazut de acord ca geocutia lipseste. Totusi, avand in vedere ca partea cu Becks-ul n-am inteles-o, indoiala ramane.
  • Laguna Albastra - Aghiresu: Un pic de verde - Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer. Nu am cautat cutia fiind presati de timp.
  • Podul Minciunilor: Am gasit cutiuta magnetica - Aam completat logul si am adaugat ceva in ea. In afara logului si a unui creion, nu mai era nimic.
  • Capela Sfantul Anton de la Madaras: In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea. Am facut un mic ocol la binecunoscuta capela Sfantul Anton, pentru a gasi geocutia ascunsa aici.
  • Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu: Fortificatia Casinu Nou - Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. In perioada 1940-1944 Ungaria a edificat Linia Arpad.
  • Stancile Turnuri: Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns. Nu e chiar asa.
  • Apa Rosie - Baile Tusnad: Am lasat-o ultima - La iesirea nordica din Tusnad, e usor de gasit. Faza cu Becks e foarte tare.
  • Capela Sfanta Ana: Ploaie zdravana - Am gasit aceasta geocutie inainte de o ploaie zdravana.
  • Santul cetatii - Moacsa: Várhányásnak - Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás. Inseamna a cetatii (Várhányás).
  • Statuia Arcasul - Targu Mures: Ascunzis aproape drive-in - Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila. Asta bineinteles daca sunt si amatori de o bere irlandeza.
  • Cetatea Deva: Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Chiar daca tubul a fost bine inchis, se pare ca ursul a simtit urmele, pelicula fina de crema de pe cutie si am gasit cutia distrusa.
  • Dealul Dracoaia: Pe Drumul Crucii pe Dracoaia - Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila. Pentru cine suie/coboara pe Valea Trotusului cu masina ori cu trenul, datorita alurii sale semete, singulara in contextul culmilor de primprejur.
  • Turnul Negru Brasov: Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice. Ne-a luat vreo jumatate de ora sa ne dam seama ca fundatia era mult mai mare decat banuiam noi, dar intr-un final am reusit sa gasim cutia in buna stare si ne-am logat vizita.
  • Lespezi Star: Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Pe un traseu turistic ce porneste de la Cantonul Piscul Negru.
  • Biserica de la Kontumac - Ghimes: Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Chiar daca nu vorbesc romana, pot dauna grav geocutiei.
  • Agnita: Biserica - Frumoasa biserica.
  • Statuia lui Aranka Gyorgy - Targu Mures: Din intamplare - Din intamplare tocmai am trecut prin zona. Din intamplare banca respectiva din micutul parc era libera.
  • Varful Nemira Mare: Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Am avut de unde alege (in lipsa tehnicii).
  • Piatra Colibei: Gasit in februarie - Inca era zapada. Impreuna cu prietenii din Odorhei.

Ai ajuns in Cociu si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Rapa Dracului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bistrita-Nasaud, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.