Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Peretele de stanca de langa Rupea - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Poza Peretele de stanca de langa Rupea

Peretele de stanca de langa Rupea | Unde este acest loc?

De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos. Peretele de sub Culmea Galbena (Gelberreeg) are aproximativ 100 m lungime, si se intinde in directia est-vest...

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: De pe drumul national Strat de roca Bloc de stanca Bastion Perete de stanca Dinspre cetate. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Peretele de stanca de langa Rupea! In prezent avem in total 12249 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Peretele de stanca de langa Rupea si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Rupea, se afla la 1.79 km distanta.
Cazare

Cazare Rupea (Brasov)


Vezi oferte de cazare langa Rupea, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 16.84 km distanta: Craterul vulcanului stins de la Racos (30 poze).
14714742791100
14714742801101
14714742821102
14714742841103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Peretele de stanca de langa Rupea?
Castelul Haller. Se presupune ca a fost construit in anul 1553 pe ruinele unei manastiri medievale, si ca aici a stat si contele Bethlen Gabor o perioada. (obiectiv interesant cu geocutie)
Castelul Guthman-Valenta. Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz se afla la 300 m distanta spre sud - sud-est de castelul Kalnoky, in vecinatatea bisericii ortodoxe. (geoascunzis)
Microcanionul in bazalt. Este formata din stanci bazaltice, care s-au format din curgeri de lava in urma cu aproximativ 1 milion de ani. (obiectiv interesant cu geocutie)
Cotul Turzunului. Biserica ortodoxa. In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata.
Cetatea taraneasca Jimbor. Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa. (geoascunzis)
Cimitirul. La 16 km. Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Crit. Geocutia zidita la Crit - Multumesc pentru comentariu. Craterul vulcanic de la Racos. Exploatare de zgura in trecut, actualmente zona protejata, este un loc ideal pentru amatorii de geologie. Primul - De-și un loc cu o frumusețe foarte rară, geocutia ascunsă din 2009, eu am găsit primul.
Coloanele de bazalt de la Racos. Geocutia nu este la locul lui - Am căutat cu mai mulți prieteni și cu mai multe GPS-uri această geocutie și am găsit exact cavitatea cu pietre sub stăncile de deasupra coloanelor de bazalt, dar din păcate geocutia nu este la locul lui. Cariera Brazi Judetul Brasov. Patrundem in cariera printr-o poarta ingusta si in fata ochilor se deschide o excavatie uriasa de forma aproximativ ovala, de 400 m lungime si 200 m latime.
Biserica fortificata din Darjiu. Biserica unitariana fortificata din Darjiu este un monument istoric si de arhitectura din secolul XIII-XIV. Darjiu - In data de 30 iulie 2010, am gasit geocutia avand codul GCDERZ, ascunsa langa satul Darjiu.

Peretele de stanca de langa Rupea in limba maghiara - magyarul: Sziklafal Kőhalom mellett

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Peretele de stanca de langa Rupea - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Peretele de stanca de langa Rupea? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Cetatea Rupea
  Cetatea Rupea
  Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea.
  Biserica catolica
  Biserica catolica
  Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.

  Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.