Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Sirul Stancilor - Muntii Piatra Mare

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Sirul Stancilor - Muntii Piatra Mare - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Imprejmuit Santimbru Bai fantana izvor parau
Imprejmuit
Vrabii Biertan
Vrabii
Muzeu memorial Siria castel Bohus
Muzeu memorial
Fara priveliste de aici spre Ciucul de Sus Nadejdea muntele Cad
Fara priveliste de aici spre Ciucul de Sus

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare!

Vizitati Sirul Stancilor - Muntii Piatra Mare si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata... Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Timisu de Jos, se afla la 3,34 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare?
(detalii dupa autentificare)
Pestera cu Gheata din Piatra Mare la la 350 m.
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Prapastia Ursului - Piatra Mare la la 850 m.
Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare la la 1,4 km.
Am verificat geocutia, care este in stare buna. Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Sura de Piatra Piatra Mare Judetul Brasov la la 1,9 km.
Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Belvedere la valcel - Piatra Mare la la 2,1 km.
Piatra Scrisa - Piatra Mare la la 2,4 km. Doar Piatra Scrisa. Am urcat pe creasta Pietrei Mari dinspre Valea Garcinului, pe traseul marcat cu triunghi albastru.
Varful Piatra Mare la la 2,5 km.
Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Babele de sub Varful Piatra Mare la la 2,6 km.
Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Poiana Garcinului la la 3 km. La intoarcerea din tura efectuata pe Piatra Mare, nu am ratat oportunitatea de a gasi primul geocutia ascunsa in Poiana Garcinului.
Coada Pietrei Mari la la 3,1 km.
Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Bunloc la la 3,8 km. Am gasit o geocutie, ascunsa langa partia de schi din Bunloc.
Cascada Tamina la la 5,4 km. Am coborat de pe Piatra Mare pe marcaj banda albastra. Ascunzisul este usor de gasit (trebuie doar sa urmezi indiciile) si este bine protejat deci am gasit cutia in stare buna.
Poarta Doamnei Poiana Brasov la la 7,7 km. Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta. Baraj Valea Cetatii la la 8,3 km. Piscu Vechi la la 8,4 km.
Vila de pe bloc Cartierul Racadau la la 9 km.
Accesul catre vila se face pe o scara metalica de la ultimul etaj al blocului.
Tampa la la 9,1 km.
Gasit la inceput de an. Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani. Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa.
Dealul Melcilor la la 9,3 km. Destul de complicat. Am gasit usor aceasta geocutie. Poiana Inului la la 9,5 km.
Poarta Schei la la 9,9 km.
Am gasit aceasta geocutie, fara gps. Am gasit-o. Am gasit cutia.
Moara lui Serban Podul Cretului la la 9,9 km.
Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Biserica Neagra Brasov la la 10 km. Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Am gasit nanocutia, si eu. Portile de Piatra ale Postavarului la la 10 km.
Caderile de apa ale Paraului Dracului la la 10,1 km.
Se poate parcurge pe o poteca abrupta, marcata cu triunghi rosu, care porneste din capatul de sud-vest a strazii Podul Cretului, Schei, Brasov.
Turnul Negru Brasov la la 10,1 km. Super privelistea de la turn. Dar nu usor de gasit, coordonatele au fost exacte.
Livada Postei la la 10,4 km. Am gasit aceasta cutie. Nice.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la la 10,6 km.
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Cetatea Brasov la la 10,6 km. Recomand o cutie mai mare, avand in vedere spatiul geolocatiei. Am gasit aceasta geocutie, si eu.

Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare in limba maghiara - magyarul: Kõkert éle

Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Sirul Stancilor
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Piatra Mare
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Multumim pentru lectia de geologie.
  • Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub. Defapt el a vazut-o primul, pentru ca a luat-o inainte.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Coordonatele reperelor - In cazul acestui geoascunzis, lacul Filigeni nu este un reper auxiliar, ci este chiar obiectivul turistic principal. Nu este foarte important publicarea coordonatelor unor puncte auxiliare, ca de ex.
  • Palatul Culturii - Targu Mures: Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep. Zona era plin cu lume, dar daca stai cu spatele la ascunzis, poti scoate si repune cutiuta fara sa fi observat.
  • Biserica romano-catolica - Estelnic: Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian. In curtea si cimitirul bisericii din Estelnic se intra fara probleme, poarta fiind deschisa.
  • Stanca Bufnitei - Muntele Iavardi: La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Aflata pe traseul al carui fotoreportaj l-am publicat pe Munte si Flori.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Cu ursul nu-i de joaca - Am gasit cutia de la bisericuta, si am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Am luat de acolo o moneda si o litera R albastra,am lasat un mamut din Ice Age, carte de vizita, bancnota de 1 leu.
  • Ochiul Huitoarei: Pe fruntea Huitoarei - Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis. Dar, din copacul ce apare in imaginea acestuia a mai ramas doar o cioata.
  • Stancile Tamau: Far west! - Varful Tamaului este cam departe, spre vest. Fata de poteca turistica ce vine de la 12 Apostoli, trece pe la Pietrele Rosii si duce spre Pietrosu.
  • Cimitirul Zathureczky - Baraolt: Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Cimitirul a fost recent reamenajat.
  • Cascada Iavardi: Cascada Zugo-Iavardi are mai multe surori - Pentru a gasi cutia este nevoie de GPS. Am descoperit, astfel, usor ascunzisul, bine amenajat.
  • Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare: Un alt drum de acces la iaz - Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere. Am luat-o la stanga in punctul N 46.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra: Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Cutioiul era putin julit, dar continutul in buna stare.
  • Carta: Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus. Sa ne incordam imaginatia la maximum pentru a-l gasi.
  • Schitul Ostrov: Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Dupa un dialog ham-ham intre catelusa mea, Russia si statuia lui Eminescu, am purces la cautarea si gasirea cutiei.
  • Palatul Culturii - Targu Mures: Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Mi-a placut ascunzatoarea geocutiei.
  • Lacul Spalatorul de pietre - Racu: Locul se afla sub constructie - Geocutia poate fi gasita destul de usor. In prezent se lucreaza acolo, s-ar putea sa darame barajul.
  • Tunelul Dragostei - Obreja: Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului. Recunosc ca m-am grabit putin, si am facut o aproximare din doar 2 masuratori.
  • Petersberg - Sanpetru: Cetatea de pe Dealul Lempes - Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • Varful Cetatii II - Baile Tusnad: Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Dupa ce ne-am documentat la baza cu privire la durata traseului si prezenta ursilor am purces la gasirea cutiilor.
  • Dealul Cetatii - Mera: Sambata - Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie.
  • Cetatea Caras: Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.
  • Orasul de Floci: :) - N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Varful Pilistea - Munceii Intorsurii: Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici. Si poate fi gasita pe hartile vechi, de la inceputul secolul XX.

Ai ajuns in Muntii Piatra Mare si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Sirul Stancilor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.