Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu - Ocna de Fier

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Muzeul a fost amenajat intr-o camera a casei, de care se ingrijeste nepoata lui Constantin Gruescu. Nea Costica, cand inca mai traia, spunea povesti extraordinare despre fiecare exponat din acest muzeu. Multe din florile de mina adunate de el se regasesc azi la Resita si la Brad...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu - Ocna de Fier - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cladire sub renovare Moardes Moardas Mardisch
Cladire sub renovare
Apa minerala Hosasau
Apa minerala
Spre varf venind de la Piatra Corbu Varful Sipotul lui Motoc
Spre varf venind de la Piatra Corbu
Izvor izvorul fantana rege targu mures
Izvor

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier!

Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113. Aici nea Costica a adunat peste 2 mii de flori de mina, din zonele Ocna de Fier, Dognecea, Oravita, Anina, Moldova Noua, dar si de peste hotare. Vizitati Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu - Ocna de Fier si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Ocna de Fier, se afla la 0,37 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Ocna de Fier: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier?
(detalii dupa autentificare)
Muzeul locomotivelor Resita la la 8,5 km. Ori de cate ori vin sau trec prin Resita, admir acest minunat muzeu in aer liber al locomotivelor, unic in tara. Locul fosilifer Ezeris la la 12,6 km. Uzina hidroelectrica Grebla la la 14,3 km. Lavanda Carasova la la 15,4 km. Lacul Secu la la 17,1 km.
Cetatea Caras la la 17,4 km.
Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Cheile Carasului la la 17,6 km.
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Locul fosilifer Tarnova la la 17,8 km. Piatra Alba Cuptoare la la 19,1 km.
Locul fosilifer Apadia la la 21,1 km.
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Pestera Popovat la la 22,4 km. Pestera Comarnic la la 22,8 km. Cheile Garlistei la la 23 km. Podul de la Megiureca la la 23,6 km. Lacul Breazova la la 23,8 km. Lacul Valiug-Gozna la la 24,2 km. Locul fosilifer Delinesti la la 24,4 km.
Rezervatia Groposu la la 24,9 km.
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Sequoiadendron Giganteum la la 24,9 km.
Are o varsta de aproximativ 150 de ani, se afla la 4,4 km de Pestera Comarnic.
Izvorul Nerei la la 28,5 km.
Podul turcesc Gradinari la la 28,8 km.
Initial a fost construita de catre turci in secolul VII-lea.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la la 29,1 km.
Este ramasita fostei biserici de langa cimitirul satului.
Pestera Buhui la la 29,9 km. Lacul Buhui la la 31 km. Lacul Trei Ape la la 32,1 km. Lacurile Nitchidorf la la 33,1 km. Lacul Mare Oravita la la 33,3 km.

Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier in limba maghiara - magyarul: Constantin Gruescu ásványgyűjtemény Vaskő

Atractii inedite - Judetul Caras-Severin
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu
  • Localizare pozitie pe harta Ocna de Fier
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Sub Varful Lepsa: GeoStana de sub Varful Lepsa - Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia. De doua sezoane ascunzisul a devenit locul preferat de stana al ciobanilor din zona (probabil privelistea-i de vina).
  • Surducul Varghisului: Pesteri, ursi si lilieci - Zona este o adevarata cutie plina de surprize. Am stat cateva zile in Cheile Varghisului, am parcurs cateva trasee, am vizitat Pestera Mare de la Meresti (Orban Balazs) si am primit la randul nostru vizita unui urs, in fuga, este drept.
  • Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges: Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Desi ascunzisul este la indemana, cred ca soferii sunt prea grabiti ca sa mai si opreasca in varful rampei.
  • Lunca de Sus: Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie. Am gasit si geocutia.
  • Cheile Baciului: O plimbare linistita - O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Din pacate nu am facut poze.
  • Piatra Gaurita - Talisoara: Gaura cu plin - La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani). Am avut timp sa deviem trei sferturi de kilometru din soseaua Varghis-Talisoara.
  • Podul pietonal Garasos hid: Dupa o cautare mai indelungata - Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Intr-adevar, un loc frumos, si ar fi si mai frumos daca nu ar fi atata mizerie sub pod.
  • Poarta Schei: Am gasit - Am gasit cutia.
  • Mina parasita - Piciorul Lespezilor: Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere. Apa ce iese din mina e curata si rece, dar n-as zice si potabila.
  • Liniste vesnica: Un loc parasit si linistit - Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina. In apropierea casei parasite apare insa si o bucata de asfalt.
  • Chiurus: Usor de gasit - Destul de usor am gasit aceasta geocutie.
  • Belvedere Piatra Soimului - Oituz: Eroare - Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna.
  • Izvorul Dorului: Gasita - Am gasit cutia in padure.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad: In vizita - Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia.
  • Baia Calugarilor: Multumesc - Foarte frumos locul.
  • Biserica Neagra Brasov: Loc interesant - Foarte interesant locul in care este ascuns. Si cutia, de asemenea.
  • Biserica catolica - Barzava: Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa. Asa ca ne-am multumit sa o privim/admiram doar din exterior, pornind apoi sa cautam cutia.
  • Parcul Central - Odorheiu Secuiesc: Culoarea verde - Am gasit geocutia ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc. Probabil cea mai frumoasa perioada a anului pentru culoarea verde.
  • Biserica reformata - Turia de Sus: S-a aruncat apa cu tot cu copil - Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea. Recent s-a inlocuit acoperisul de dranita de pe micuta tinda de la intrarea in incinta, sub care se afla ascunsa cutia.
  • Loc pentru picnic - Furnalul Bodvaj: Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma. Deja eram la stanca Capul de om, cand m-am intalnit cu cei de la Onesti.
  • Trei Caldari: Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis. Nu mai putin de 4 cautatori de geocomori au gasit cutia de la Trei Caldari.
  • Lacul Poiana Uzului: Locatie spectaculoasa - Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • Sugas Bai: Tura cu bicicleta - Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu bicicleta. Este un peisaj foarte frumos.
  • Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc: Tot ce se poate dori dupa revelion - Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Dupa zona locuita am urcat pe deal, si am trecut pe poteca turistica marcata cu cerc galben.

Ai ajuns in Ocna de Fier si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.