Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Bastionul Croitorilor - Cluj - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Bastionul Croitorilor - Cluj

Bastionul Croitorilor - Cluj | Unde este acest loc?

Clujul medieval era înconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Fiecare turn a fost aparat de alta breasla (croitori, cizmari, tâmplari, sapunari, rotari, olari, zidari etc). Bastionul croitorilor este unul dintre putinele monumente istorice care au mai ramas din cetatea veche a Clujului...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Bastionul croitorilor Sectiune din zidul cetatii Bastionul croitorilor Orasul Umbra Turnul Catedralei Ortodoxe. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Bastionul Croitorilor Cluj! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Bastionul Croitorilor - Cluj si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Cluj-Napoca, se afla la 1.22 km distanta.
Cazare

Cazare Cluj-Napoca (Cluj)


Vezi oferte de cazare langa Cluj-Napoca, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 6.99 km distanta: Concretiunile sferoidale de la Feleac (18 poze). Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langa Feleac se mai numesc si ouale de Feleac.
14714791031100
14714791051101
14714791071102
14714791091103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Bastionul Croitorilor Cluj?
Statuia Sfantului Donath. Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Plop negru. Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
(obiectiv turistic cu geocutie) Baile Someseni. Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori înca din anii 1880.
Parcul Colina. Colina - N Dealul Hoia. Biserica lui Stefan cel Mare Judetul Cluj. Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Copacul Cerbul Minune. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal. Succes - Am gasit si aceasta geocutie. (obiectiv interesant cu geocutie)
Cheile Baciului. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lunga strabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versanti asimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu roci fosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iar partea sudica este ocupata de padure). Cheile Baciului - Am gasit usor ! Loc interesant din punct de vedere geologic. (geoobiectiv cu geocutie)
Poiana Rotunda. Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului.
Concretiuni de Feleac. Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langa Feleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara. (geoascunzis)
Izvorul Bilascu. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta. Fanatele Clujului. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real. O plimbare - Un ascunzis interesant.
[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Cluj
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Bastionul Croitorilor
 • Localizare pozitie pe harta Cluj
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

 • Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme...
 • Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :))   Greu de ajuns daca nu esti inalt...
 • Gasita - Am gasit cutiuta...
 • Am gasit-o - Desi nu era unde ne-am imaginat initial...
 • Plimbare placuta - In data de 28 august 2010, cu ocazia unei plimbari placute, am gasit prima noastra cutie...
 • Multumesc - Multumesc pentru geocutie...

Ai ajuns in Cluj si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Bastionul Croitorilor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Universitatea Babes-Bolyai
Universitatea Babes-Bolyai
Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesat de studenti, dar asta inseamna si multi incuiati.
Lumea pierduta din gradina botanica
Lumea pierduta din gradina botanica
Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj.

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.